АЕЦ „Козлодуй“ ще загуби над 45 млн. лв. от разхерметизираното ядрено гориво (ВИДЕА)

/

Вече повече от три денонощия, откакто е безспорно известно, че в реактора на блок №6 в АЕЦ-а има разхерметизирано ядрено гориво, политико-ядрената мафия стиска зъби, да не би да се изпусне и каже нещо, което да охлади страстта ни към нови ядрени мощности. Това въобще не ни пречи да проведем елементарно упражнение, което да ни позволи да оценим загубите, които ще понесе ядрената мафия, поне от по-малките количества реализирана електроенергия. Нека първо се запознаем с условията на задачата?

1

И преди това мощността на блок №6 беше по-ниска от възможностите му, както виждаме от товара на блок №5. Но на датата, която виждате на снимката мощността на блок №6 падна до нивото, което виждате и вече четвърто денонощие се задържа на него.

2

Това е страничката от интернет сайта на АЕЦ „Козлодуй“, на която централата е длъжна, съгласно европейския регламент REMIT, да оповестява причините и продължителностите при работа на понижена мощност. Видно от съдържанието в таблицата АЕЦ-а се ослушва и не обяснява, защо и как блок №6 работи с поне 70 Мега-Вата по-ниска мощност. Причината е, че не смее да си признае, че причината е разхерметизирано ядрено гориво.

1

Това е справката, от която вчера разбрахме, за инцидента с ядреното гориво. Повече подробности вижте в публикацията „В реактор на АЕЦ „Козлодуй“ има разхерметизирано ядрено гориво?“ ( В реактор на АЕЦ „Козлодуй“ има разхерметизирано ядрено гориво ).

От същата справка става ясно, че на блок №6 му предстои да работи още приблизително 300 денонощия, до планираното му спиране за ремонт и презареждане със свежо ядрено гориво.

Средната цена на електроенергията на Българска (не)зависима енергийна борса за този месец (ноември) е 90 лева/МВт.ч.

Готови ли сте да смятаме? Включвайте калкулаторите!

70 МВт * 300 денонощия * 24 часа * 90 лева/МВт.ч = 45 360 000 лева

Това са само парите, които АЕЦ-а няма да получи от НЕреализирана на пазара електроенергия. Отделно неизвестно колко милиона ще се изпарят, докато се почисти реактора и останалото гориво, след като той бъде отворен за презареждане. А ако междувременно някой пострада харчовете ще се увеличат още.

Първите ТРИ клипа по-долу на практика са документални АУДИО записи.

1-во – заместник-председател на Агенция ядрено регулиране (АЯР) прави реклама на същото ядрено гориво, което сега им създава грижи, по БНР, през есента на 2016-та година.

2-ро – скалъпен репортаж по БНР, от пролетта на 2011-та година, който се опитва да прикрие много по-голямо престъпление с един друг вид ядрено гориво, отново в АЕЦ „Козлодй“.

3-то, единствената пресконференция давана от директори на АЕЦ „Козлодуй“, за цялата история на централата (повече от 46 години), през лятото на 2008-ма г. и отново, за да прикрият престъпление с ядреното гориво.

Приятно и умно слушане!

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на