Алкализиране на организма по проф. Иван Павлович Неумивакин

Учени твърдят, че 99% от хората над 30 години, които живеят в промишлените градове, имат скрит възпалителен процес в организма си, който може да създаде много проблеми със здравето им – от обикновената простуда до тежки болести. Това означава, че техният организъм е достатъчно закислен и условията за възпаления и заболявания вече са налице.
Професор Игнат Игнатов, който е направил проучване за българските столетници, е стигнал до извода, че основната причина за тяхното дълголетие е алкалната вода, която пият. Алкализирането на организма е не само в основата на дълголетието, но и на човешкото здраве. Ето защо е изключително важно да знаем кои са храните, които алкализират човешкия организъм и кои го закисляват.

Едва ли има човек, включително и в България, който да не познава доктора по нетрадиционна медицина Иван П. Неумивакин. Той има много противници, но има и хора, които ценят трудовете и приноса му в човешкото здраве. В икономически план неговите рецепти не са изгодни за официалната медицина.

В интернет има много видеа с участието на проф. Неумивакин и в много от тях той говори за възстановяване на киселинно-алкалния баланс в организма.

От книгите на издателство „PACПEP“ – „Чудото на алкалното хранене“, „Алкалните храни: методи за алкализиране на организма“, „Лимонът: лекарството на боговете“, „Хлебната сода: пепел от Божествения огън“ и „Още за хлебната сода и лечението на рак“ нашите читатели се запознаха подробно с термина рН – показателя за киселинността на течна среда. Всички течности в организма имат определена киселинност. Но кръвта ни трябва да има лека алкалност рН = 7,34. Когато този показател започне да се променя, организмът с всички сили започва да го стабилизира.
Киселинност има и обикновената вода, но снижаването или повишаването на рН няма съществено значение за здравето на човека.
Ниската и високата киселинност на кръвта може да се отразят негативно на имунната система на човека и на работата на отделни органи.
Професор Неумивакин отдавна прогнозира, че у много хора ще се появи „ацидоза“, или закисление на организма. Симптомите му са – напрежение в шийните и гръбначните мускули, горчивина в устата, налеп на езика, тъмни кръгове под очите, прилив на кръв към лицето и др.
Закисляването на организма става лесно, тъй като вредните продукти са повече от полезните, а и повечето хора са свикнали да водят неправилен начин на живот.
Закислението на организма е резултат от неправилното хранене и вредните навици.

Какво предлага професорът за възстановяване на киселинно-алкалния баланс в организма

1. Намаляване на употребата на закисляващи продукти и да се увеличи количеството на алкализиращите храни в менюто.
2. Помнете, че прекалената употреба на месо и яйца не ни прави по-здрави, а закислява организма.
3. По възможност отказ от алкохола, сладкото, газираното, прекалено солени храни, пържено, фаст-фуд, пушени колбаси, червено месо и пр.
4. Яжте повече зеленчуци, плодове, горски плодове, защото само те могат да възстановят киселинно-алкалния баланс в организма.
5. Професор Неумивакин предлага следното меню: една четвърт месо и три четвърти плодове, зеленчуци, ядки. Пийте постоянно чай с лимон, който отлично алкализира организма и извежда от него шлаките и токсините.
6. Отлично алкализира организма евтината хлебна сода. Всяка сутрин изпивайте разтвор от една чаена лъжичка сода и една чаша гореща вода. Но всеки човек трябва да намери своята доза. Употребата на разтвора от вода и хлебна сода трябва да започне с половин кафена лъжичка.

Високата киселинност на организма създава условия за болести, размножаване на микроби, бактерии и вируси.

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Военна полиция (БУКВАЛНО)

Военна полиция (буквално) Планът е световната армия да погълне всички национални полиции в една военно-полицейска структура

Световната армия НАТО

  Световната армия НАТО     Планира се волята на световната правителствена диктатура да бъде наложена