Директорът на Парижката опера Александър Нееф

Американското либерално безумие превзема Европа: Парижката опера планира свалянето на „Лебедово езеро“, „Лешникотрошачката“ и „Баядерка“ – утвърждавали „бялото превъзходство“

Въпросните три балета са „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“ и „Баядерка“, чиито хореографии са дело на покойния Рудолф Нуреев, считан за най-добрия балетист на своето поколение

Назначеният неотдавна директор на Парижката опера Александър Нееф планира да премахне три от най-известните балетни хореографии от репертоара, тъй като утвърждавали „бялото превъзходство“, както казва Нееф пред „Монд“. Въпросните три балета са „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“ и „Баядерка“, чиито хореографии са дело на покойния Рудолф Нуреев за най-добрия балетист на своето поколение, според Origo.

Конфликтът датира от септември м. г., когато Нееф беше назначен за директор. Тогава артистите от Парижката опера излязоха с манифест, наречен „За расовите проблеми в Парижката опера“, в който освен всичко друго заявяват, че цветнокожите изпълнители ще откажат да бъдат маскирани като бели, когато например изпълняват роля на бял лебед.

Докато ръководството на парижкия оперен театър отрича информацията малко равнодушно,

френско-канадският политически анализатор Матьо Бок-Коте в коментар във „Фигаро“ отдава проблема на движението Black Lives Matter. „Мотивите за това лесно могат да се отгатнат. След аферата „Джордж Флойд“, както изисква вече ритуалният дискурс на расовото движение, което би искало да я превърне в нулев момент на световно преминаване към ортодоксалността на различността, „расизираните хора“, работещи в Парижката опера, са осъзнали многократните „микроатаки“, които са понасяли от дълго време“, пише Бок-Коте в статията си, озаглавена „Расовата мания достигна до операта “.

Според „Монд“ въпросните три балета са станали прицел по следните причини: в „Лебедово езеро“ белият лебед е символ на доброто, а черният – на злото; в „Лешникотрошачката“ критиците са открили проблем в танца „Кафе“ с арабска тематика, докато в „Баядерка“ – написан от Лудвиг Минкус – има танцова сцена с чернокожи деца.

Новините за отмяната на трите балета следват т.нар.

културна революция, която обхваща филми, литература, телевизия и изкуство.

Филми, като „Отнесени от вятъра“, бяха премахнати от стрийминг услугата на HBO заради расови проблеми, докато предавания бяха свалени поради недостатъчна политическа коректност. По-рано тази година Университетът на Роуд Айлънд в Съединените щати дори премахна стенописите от Втората световна война, защото върху тях имало твърде много бели хора.

Дори библиотеките не са имунизирани, като библиотекарите в Обединеното кралство премахват редица книги в опит да „деколонизират и разнообразят“, а статуи и паметници се събарят на Запад, но критиците предупреждават, че атакуването на историята по такъв начин е заплаха за западната цивилизация и опит за пренаписване на историята.

Превод: ГЛАСОВЕ

ПО ТЕМАТА

Еманюел Макрон финансиран от Сорос, Ротшилд и “Голдман Сакс“

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Антихристът вилнее със страшна сила в Християнска Европа (ВИДЕА)

 

Организация на Джордж Сорос снабдявала бежанците в Европа със специално ръководство (ВИДЕО)

 

Защо Брейвик уби 77 души ? Нека разберем от самия него

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница