Америка я чака голям скандал! Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха генерал-лейтенант Роджър Клутие от армията на Съединените щати (ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО) ОБНОВЕНА Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга от „Азовстал“ (ОБНОВЕНА) Арестуваха Адмирал Ерик Олсън!

Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха командващия на НАТО генерал Клутие

Америка я чака голям скандал

СЕГА Е ПОТВЪРДЕНО: Генерал-майор на САЩ Роджър Л. Клутие беше заловен от Русия, докато се опитваше да избяга от Мариупол, след като дава военни инструкции на украински и наемни войски. ‼️‼️‼️

 

По-рано съобщавах за това като слух. Вече не е слух. Това е лошо. Открит акт на война, който САЩ очакваха да остане ненаказан. Въз основа на обобщение на предишни доклади, публикувани тук, може да си представим как е бил хванат.

Руските сили прекъснаха всички пътища за бягство на земята, като по този начин „уловиха в капан висшето командване на украинските сили“, което в крайна сметка изобщо не беше украинско. Западът вероятно е командвал войната в Украйна през по-голямата част от времето. За да не бъдат заловени, западните сили тогава се опитаха да освободят хората си с хеликоптер. Русия успешно свали хеликоптерите. С напредването на руснаците военни лидери от няколко страни, доставени от американското разузнаване, се укриват в стоманодобивна фабрика, за която американското разузнаване знае, че Русия иска да избегне унищожаването на всяка цена. Steelworks беше страхотно място за битка, което беше предимство, тъй като беше много лесно за защита.

Американските и западните сили продължаваха да изпращат хеликоптери, но те бяха свалени, преди да стигнат до стоманодобивната фабрика. Тогава руснаците промениха тактиката си. Тактическата промяна беше, че позволиха на хеликоптерите да достигнат до стоманодобивната фабрика и да кацнат на открити площи в помещенията на стоманодобивната фабрика, само за да ги свалят, ако се опитат да излязат. След време кацнаха 8 хеликоптера и взеха хора от стоманодобивната фабрика. 2 от тях успяват да избягат, но генерал Клутие е намерен в един от шестте свалени самолета.

ТОВА Е ЛОША НОВИНА, защото доказва извън разумно съмнение, че САЩ наистина водят войната в Украйна и на украинска земя. Сега Русия е права да прави каквото иска, за да отвърне.

ЗА ПОЯСНЕНИЕ: Пентагонът командва войната в Украйна в началото. Пентагонът разпореди използването на украински цивилни като жив щит. Съмнявам се, че Пентагонът е наредил убиването на бегълци, но дори използването на човешки щитове, особено когато са поръчани от чужбина, е една сива зона. Съединените щати с право могат да бъдат обвинени за зверствата в Украйна.

След залавянето на американския генерал американските медии и американското разузнаване задействаха фабриката за лъжи, а Big Tech се включиха и открито заявиха, че ще демонетизират всеки медиен източник, който не разпространява напълно лъжите. Всичко, което научаваме сега, е как се твърди, че руснаците щастливо са изнасилили и убили безброй цивилни.

Така че сега ще видим колко добре Русия реагира на това да бъде оклеветена и колко добре Русия ще отговори на нападението за нещо, което никога не е правила.

Източник: Бизар Карбаджо

ВИДЕО НА АРЕСТА

 

ОФИЦИАЛНА МОСКВА: СРЕД ПЛЕННИЦИТЕ В УКРАЙНА ИМА И ВОЕННИ ОТ НАТО

В хода на специалната военна операция в Украйна руските войски са взели в плен военни от НАТО. Това съобщи сенаторът от Съвета на федерацията и зам.-председател на международната комисия на партията „Единна Русия“ Андрей Климов.

По думите му, Западът „продължава войната срещу Русия с ръцете на украинците, както и на наемници“. Освен това, „в украинските войски участват и военни от страните на НАТО“, цитира думите му РИА Новости.

Спецоперация в Украйна ще приключи в най-скоро време, увери Андрей Климов.

„Сред пленниците вече има военни от страните на НАТО. Ще покажем всичко това, когато започнат съдебните процеси и целият свят ще види какво наистина се е случвало“, заяви Климов.

Според сенатора в бойните действия участват наемници от държави в Африка, Азия, САЩ, Великобритания и други страни, а също така и бойци, свързани с „Ислямска държава“.

Климов напомни, че наемниците не се ползват със статут на военнослужещи и за тях не важат нормите на международното право.

По-рано говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че руските военни са унищожили отряд от полски наемници на територията на Украйна. Той уточни, че в резултат от ракетен удар са били ликвидирани 30 бойци от частна полска военна компания.

Преди дни руският военен кореспондент Александър Сладков обяви в Телеграм, че на територията на завода „Азовстал“ в Мариупол се крият офицери от НАТО. Те били в подземията на завода заедно с националисти от батальона „Азов“.

Сладков направи разкритията, докато показваше в Телегра-канала си предаването в плен на 267 украински морски пехотинци.

Телеграм-каналът на „Оперативна сводка“ съобщи, че катакомбите под „Азовстал“ се намират на дълбочина до 35 метра и имат обща дължина 24 километра.

Там се намира секретен обект на НАТО PIT-404 и секретна биолаборатория на блока с биологическо оръжие.

В бронираните тунели са блокирани офицери от Алианса.

По данни на канала в катакомбите се намират около 240 чужденци. Сред блокираните има офицери от НАТО и от френския Чуждестранен легион, персонал от биолабораторията и около 300 души охрана от батальона „Азов“.

Известно е, че биолабораторията е изградена и експлоатирана от компания, свързана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Володимир Зеленски, пише „Оперативна сводка“.

В лабораториите на този обект са се провеждали изпитания по производството на биооръжие, твърди каналът. В опитите са участвали основно западни специалисти.

Съдейки по случващото се, не всички от френските офицери от разузнаването и спецоперациите са успели да напуснат Мариупол. Това обяснява и честите обаждания по телефона на Еманюел Макрон до Кремъл.

Появиха се и сведения, че няколко опита за изтеглянето им с хеликоптери са се провалили.

 

Министерство на отбраната на Русия готви голяма пресконференция по ситуацията в Мариупол

Кой са заловили там руснаците ?
Дръжте се здраво, ето кой :
• инструктори от по водене на бой в градски условия с тактика „Жив щит от граждански лица“ . Инструкторите са израелци от ЦАХАЛ;
• старши офицери от френското военно разузнаване , които са обучавали укро-нац.батальоните в използване на противотанкови комплекси, контрабатарейни системи и аероразузнаване ( именно затова Макрон е звънял на Путин всеки ден , с молба да бъдат пропуснати неговите съграждани през хуманитарните коридори за морето и към Турция);
• сътрудници на германското разузнаване BND – които са обезпечавали контраразузнаване на фронтовата и прифронтова зона ( от тук идва и скандалното поведение на канцлера на ФРГ – Шолц);
• специалисти на британското разузнаване SIS , по известно като MI-6 .
Те не просто са стояли безучастно в Мариупол и Киев – от тях е получавал указания ръководителя на Офиса на Зеленски, Андрей Ермак, който лично курира всички кървави фейкове от Буча, Краматорск и готвещите се провокации в Ирпен и на други места в Черниговска и Сумска области.
MI-6 обезпечава и охраната на Зеленски, контраразведката в неговата Ставка, както и свръзката със световните лидери по закрити канали и спътникови свръзки.
В подземните тунели на металургичния комбинат Азовстал, сега са блокирани офицери от САЩ, Канада, Германия, Франция, Италия, Турция, Швеция, Полша и Гърция.
Американският генерал Роджер Клотие, който беше пленен от Народната Милиция на ДНР е бил проследен от ГРУ на ГЩ и СВР на Русия в Мариупол.

Секретни наръчници на американската армия са открити в базата „Азов“ край Мариупол

В базата „Азов“ край Мариупол са открити секретни наръчници и методики на американската армия, по-специално за разузнавателните части, съобщи кореспондент на РИА Новости. Според руските военни такива документи трябва да бъдат унищожени, ако не могат да бъдат взети, но бойците от „Азов“ явно не са успели да го направи. В документите се посочва, че те трябва да бъдат унищожени по начин, който не позволява тяхното изследване или възстановяване.

Журналистът показа редица наръчници и учебни материали на армията на САЩ на украински и английски език. По-специално тези материали са предназначени за разузнавателните части, както и за обучение на контрапартизани.

В базата „Азов“ край Мариупол се е намирала нацистката диверсионна част „Мечките на СС“.

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

 

Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга през канализационна тръба в завода „АЗОВСТАЛ“ в МАРИУПОЛ

Той ръководеше 18 лаборатории, които се занимават със смъртоносни вируси като Ебола или Нипа.
Докаран в Москва за съд.

Обвинен в сексуален тормоз в родната си страна.

Канадският генерал Тревър Кадие беше арестуван при опит за бягство от територията на Азовстал в Мариупол.
Кадиер отговаряше за биолаборатория No1, където 18 души работеха с вируси за борба. Той вече е отведен в Москва, където ще бъде съден.
На 7 септември 2021 г. трябваше да се състои церемонията по назначаването на Кади за главнокомандващ на канадската армия, но тя беше отменена заради разследването срещу генерала по обвинение в сексуално насилие над подчинен.
През последните години Кадиер е бил съветник на началника на отбраната на канадските въоръжени сили.
Известно е, че той се е прицелил в креслото на главнокомандващия на канадските въоръжени сили, но е влязъл в сексуален скандал и е бил принуден да подаде оставка. Според анализатори историята със скандалната оставка е прикритие за изпращането на генерала в помощ на украинските нацисти.
Според информация, получена от служителя на завод Азовстал, Наталия Усманова, наистина генерал-наемник се крие в мазетата на предприятието. Освен това той поддържа връзка с украинския президент Владимир Зеленски.
„Идваха военни и казаха, че в бункера ни седи някакъв генерал. Били го назначили, той е „Азов“-ец,“ – каза Усманова в интервю за РИА Новости.
Канадският генерал се е опитал да избяга от блокирания завод на 1 май. Именно за това Западът организира цялата история с хуманитарни коридори за цивилни. За да се позволи на чуждестранните специалисти да се разтворят под прикритието на бежанци.
Самият факт на присъствието на генерал сред някаква си неонацистка единица „Азов“, но елитна от гледна точка на колективния Запад, е бомба. На първо място – за западния свят. Генералът, целящ стола на главнокомандващия на канадските въоръжени сили е сред неонацистите – тази информация ако е добре подадена е много силен и печеливш PR ход за западната аудитория.
Освен това, освен самия Кадиер, в Азовстал трябва да има и други специалисти. Само това може да обясни толкова настоятелното желание на Запада да проведе тази евакуация.
Заловеният при опит да избяга от индустриалната зона на мариуполския завод Азовстал, блокиран от руски войски и милицията на ДНР, канадският генерал Тревър Кадийо се оказа не проста фигура, а бившият ръководител на съвместния стратегически щаб на канадските въоръжени сили . Мръсната игра на ООН и МЧК, които се превърнаха в пионки на шахматната дъска на западните разузнавателни агенции, е поразителна.
Според руските военни цялата тази сага с евакуацията от Азовстал, в която ключови роли са възложени на ООН и Международния червен кръст (МЧК), е започнала с цел тайно да се измъкне доста високопоставен канадски генерал Тревър Кадийо под прикритието на бежанец. Вече е съвсем ясно, че и ООН, и Международният червен кръст са изпълнители на американските разузнавателни агенции. Генералният секретар на ООН „Социалистът” Гутериш, който се изявява в тази грозна игра като пешка, подчинена на коварни момчета от Лангли, също разкри подлата си маскировка. Той е за персона нон грата. Срамно е да срещнеш такива хора на улицата, камо ли в Кремъл.
Струва си да кажем няколко думи за Тревър Кадийо. Той е родом от Саскачеван, израснал във Върнън. Завършва Кралския военен колеж и получава първата си комисия през 1995 г. След това служи в продължение на 17 години в 3-та дивизия (разположена в Страткон, Западна Канада). През 1997 г. той беше отбелязан в Босна, изглежда, че е получил бойно кръщение там. През 2002 г. с чин капитан се озовава в Афганистан. В Кандахар командва разузнавателна рота (ескадрон). Второто му назначение в същия район е между 2006 и 2007 г., като този път той командва танкова рота в 1-ви батальон на Кралския канадски полк, на базата на която е сформирана батальонната тактическа група. Тоест от известно време Кадио имаше проблеми в израстването на кариерата. Но през 2010 г. късметът му се усмихна. Назначен е за командир на танковия полк Straton. Две години по-късно той вече командва 1-ва канадска механизирана бригада. Тогава той ръководи група канадски войски в Йордания. Накратко, човекът имаше шеметно израстване в кариерата. През 2017 г. той вече пое командването на 3-та канадска дивизия, в която започна да служи като лейтенант преди 22 години. А през 2019 г. Кадийо зае втория най-важен пост във военната йерархия на сухопътните войски на канадската армия – той оглави Съвместния стратегически щаб. Кариерното излитане продължи, той вече беше предвиден за поста командващ на канадските сухопътни войски. Но този похотлив кучи син беше обвинен в сексуален тормоз на свой състудент, докато беше още кадет във Военното училище. Заинтересуваха се от канадската национална военна следствена служба. В резултат на това Кадио подаде оставка. И, очевидно, той се озова в Украйна в името на реабилитация и възстановяване на военна служба. И изглежда го използваха по пълна програма. Каквоо и да се говори, не последният генерал в йерархията на канадските въоръжени сили (макар и пенсиониран) се озовава в Мариупол, в компанията на нацисти от полк „Азов“ (забранен в Русия като радикална нацистка организация). Между другото, военен служител от това ниво трябва да има достъп до държавни тайни от стратегическо значение, разбира се, както казват служителите на 1-ви отдел: „доколкото го касаят“.
Кадийо направи два опита да напусне индустриалната зона на Азов инкогнито, вероятно чрез трик с преобличане. Вторият завърши с арест. Изглежда, че в подземните съоръжения на този завод има още някой, когото Западът иска тайно да измъкне. Продължението на епопеята с евакуацията на „цивилни“ от Азовстал, под егидата на ООН и Международния Червен кръст, обещава нови зашеметяващи сензации, които със сигурност ще бъдат последвани от разкрития и скандали в световен мащаб.

Защо Мариупол е толкова важен за Запада?

С ескалиране на високото напрежение в Донбас когато украинските войски — започнаха денонощно да обстрелват двете непризнати републики през февруари руските войски са започнали специална военна операция в Украйна в отговора на призивите за помощ от Донецката и Луганската народни републики. Западът иска всяка цена да пречи на последните бойци на Азов в Мариупол да капитулира. Какво е толкова важно за Азовстал? Кой или какво може да се намира в катакомбите под стоманодобивния завод Азовстал в Мариупол. Сигурно е нещо много важно, което оправдава медийния и политически шум за стоманодобивната фабрика. От Томас Ропър Съветва продължаващият шум в западните медии, искам отново да обясня защо е така и колко много Западът се опитва да гарантира това нещо (или този някой) да не изпадне в ръцете на руснаците. Ситуацията в Мариупол Самият аз бях в Мариупол преди почти десет дни , когато руснаците вече са до голяма степен на свобода на града, както го наричат ​​жителите. Все още имате битки в центъра на града и изолирани гнезда на бойци от Азов в жилищните райони, но по-голямата част от града беше свободна от боеве до степен, че ние, журналистите, може да се движим напълно свободно. Боевете в града вече приключиха и украинските бойци в индустриалната зона Илич също се предадоха. Най-малко 1000 бойци от неонацисткия батальон Азов са само вкопани под гигантския стоманодобив Азовстал. Те са напълно обкръжени и президентът Путин забрани на руската армия да щурмува обекта, защото твърде много руски войници бяха загинали в сраженията в подземните катакомби, които се простират на поне четири подземни бункерни етажа под стоманодобивната фабрика. Руската стратегия сега е да се изморят от глад остатъците от украинските бойци, които са останали там. Така че ситуацията в Мариупол е малко по-различно от това, което представлява западните медии. В западните медии се говори за обсаден град, от който цивилният може да избяга само по хуманитарни коридори, което Русия не позволява. Това са глупости, както оценяват карти, публикувани от самите западни медии. Мариупол е превзет, а най-близките украински позиции са на сто и повече километра. Следователно цивилните в Мариупол вече не са в непосредствена опасност и евакуацията от града е възможна без никакви проблеми, макар и в районите, контролирани от руснаците или силите на Донецк. Но що се отнася до хората, това е повече от достатъчно и след евакуацията от Мариупол всеки, който иска да стигне до украинска територия, може да си проправи пътя до там. Ако все още имате малко пари, можете лесно да вземете влака до Беларус за по-малко от сто евро, за да се върнете през границата в Западна Украйна. Паниката, разпространена от западните медии за тежкото положение на цивилните в Мариупол, съобщавайки, че цивилните са в смъртна опасност заради боевете или че руснаците им пречат да напуснат Мариупол, е просто неоснователна. Това е фиктивно. Това се потвърждава дори от самата медия, която съобщава, че руснаците извеждат с автобуса на града, които искат да напуснат Мариупол. Това обаче се нарича „депортиране“, а не като „евакуация“. Това показва как „нашите западни медии“ използват език, за да манипулират общественото мнение и да го отклонят от реалната ситуация. Какво има под Азовстал? Въпросът, който днес стои в главите на почти всички анализатори в Русия, е какво може да е важно в катакомбите на Азовска стомана. Украинската армия е направила няколко опита да достигне района с отделни хеликоптери, за да евакуира някого или нещо оттам . Има слухове, че там са заседнали високопоставени офицери от НАТО и искат да ги евакуират, за да не попаднат в руските ръце. Има и важни съобщения, че може да се намери биологична лаборатория или поне информация за изследванията на биологичните оръжия в САЩ. Има и спекулации, че там може да се намери нещо „френско“, което би довело до интензивни опити на френския президент, за да се обажда на Путин на всеки няколко дни и да говори за Мариупол. Макрон многократно призовава за хуманни коридори от Мариупол към украинска територия, въпреки че гражданите могат да напуснат Мариуполно лесно. Междувременно батальон „Азов“ дори търсенето на заловените бойци да бъдат евакуирани в чужбина, което разбира се, веднага беше отстранено в Русия. Положението на бойците на Азов под стоманодобивните заводи е безнадеждно във военно отношение, а за украинска офанзива за „деблокиране им“ също не може да се говори. Въпреки това Киев показва разрешение да се откаже и настоява за свободното им изтегляне, някъде по „хуманитарни коридори“, а след това се случва в чужбина под международно наблюдение. Западът подкрепя Киев в тези усилия за най-добрия начин, както и политически, така и медийно. Причината не е изненадващо, че в Русия има подозрение, че сред бойците има нещо или някой, до който руснаците в никакъв случай не трябва да се докопават. Отчаяните усилия В четвъртък Русия съобщи, че ще бъдете около Мариупол приключили, с изключване на Азовстал. Самият аз съм бил там наскоро и познавам журналисти, които са там в момента, знам, че това е вярно. Руската армия носи хуманитарна помощ, инфраструктурата започна да се възстановява и работата по почистването е започнало. Това е известно и на Запад, но френският президент отново търси в четвъртък : „Ситуацията в Мариупол става все по-лоша. Десетки хиляди цивилни са в капан. Отново призовавам Русия да спази международното хуманитарно право, да позволи на жителите да напуснат града и да позволи доставката на хуманитарна помощ. Макрон знае много добре, че Русия доставя хуманитарна помощ, аз съм бил в няколко диспансера. И Макрон също знае, че хората вече не са „ заключени “ там и че дори има автобуси, готови да изведат тези, които искат да излязат от града. Изявлението на Макрон беше предназначено само за световната общественост, което не знае всичко това, това изявление нямаше нищо общо с истината. Това има за цел да засили международен натиск върху Русия, защото Макрон не е загрижен за цивилните в Мариупол, а за евакуацията на бойците на Азовстал. Но защо? Изведнъж в Азовстал се „появиха“ цивилни През последните седмици никога не се говори за посещение на цивилни на площадката на Азовстал. След няколко дни Киев се съобщава, че там има 1000 цивилни. Докладите за цивилни в стоманодобивната фабрика също имат за цел да засилят обществения натиск върху Русия. Фактът, че това е всичко, което има значение, става ясно дори от репортажите в германските медии, защото в Германия също се съобщаваше, че Русия многократно е обявявала прекратяване на огъня, за да може всеки, който иска да напусне стоманодобивния завод, да се предаде и да отиде в плен Германските медии се нарича това „руски ултиматум“, което разбира се звучи лошо. И тъй като постига нито един боец ​​на Азов, не е реагирал на това и е пленник от стоманодобивния завод, германските медии фабрикуват от него сагата за героите на Мариупол. Това звучи, но всеки, който се мисли, ще отбележи грешката: ако имате 1000 цивилни под стоманодобивите и бойците на Азов, Украйна и Западът бяха толкова притеснени за тези цивилни, защото не дойде нито един цивилен по време на примирието от стоманодобивната фабрика ? Уж има семейства с малки деца – тези родители искат ли доброволно да умрат геройска смърт заедно с малките си деца, вместо да напуснат стоманодобивната фабрика? Или тези цивилни изобщо не съществуват и цялата работа е поредната лъжа от киевската пропагандна кухня? Или цивилните наистина съществуват, но бойците на Азов не ги пускат, а ги използват като жив щит, както в Мариупол седмици наред? И не, това не е руска пропаганда, дори Der Spiegel го потвърди , макар и по загадъчен начин . Така че отново се появи въпросът защо са измислени всички тези приказки. Кой или какво има под Азовстал, което си струва тези усилия? Киев заплашва да обстрелва цивилни В Киев – и особено в батальон „Азов“ – никой не се интересува от цивилни. Андрей Билецки , основателят на батальон „Азов“, потвърди това по украинската телевизия, от всички хора, когато заплаши да изстреля балистични ракети срещу цивилни в Мариупол. В Мариупол живеят етнически руснаци, за 9 май, Денят на победата над нацистката Германия, е един от най-важните празници в годината. В Украйна след Майдан, самата управлявана от неонацистки правителства , тези тържества са де факто забранени. В Мариупол беше обявено, че тези тържества ще се проведат и тази година, въпреки че ситуацията в града. Това никак не се харесва на Билецки и той предупреди украинската телевизия да не участва в тържествата, защото украинските части все още имат ракети, като балистичните ракети „Точка-У“, които изстрелват забранени касетъчни боеприпаси. Билецки заплаши да изстреля така ракети по време на тържествата в Мариупол, което, ако успее, ще доведе до стотици цивилни жертви. Буквално той каза : „Украинските ракети с голям обсег като Точка-У малкото има тази зона в обсега. Така че не бих рискувал да правя „Безсмъртни полкове“ и подобни действия“. Разбира се, това не се съобщава на Запад, защото тогава западната общественост може да зададе въпроси какъв е режимът на подкрепа на Запада в Украйна с оръжие и много милиарди.
НО ЯВНО СКОРО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КАКВО ТОЛКОВА СТРАШНО ИМА СКРИТО ПОД АЗОВСТАЛ КОЕТО АКО ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ ЩЕ НАНЕСЕ СТРАШЕН УДАР ПО ДЪЛБОКАТА САТАНИНСКА ДЪРЖАВА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

Източник: Бизар Карбаджо

ДОПЪЛНЕНИЕ

ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА или БЕЗСЛАВНИЯ КРАЙ НА ЕДНА СЛАВНА КАРИЕРА

Някога поляците стигнаха до Москва, поседяха, поокрадоха, поразходиха се в рицарски доспехи из Кремъл и след това се оттеглиха. Шведите стигнаха до Полтава, пошумяха, сбиха се и след това си се върнаха, но след дълго изчакване на „попътен вятър“ в Стамбул, последва го Наполеон, който стигна до Москва, поседя, поседя и се оттегли безславно. Никой не се учи от историята, както е известно и Хитлер също го налегна манията да опознае Русия. Няма спиране.

Тези дни ставаме свидетели на доста неприятна за Washington DC и НАТО история – краят на една славна кариера на един легендарен американски адмирал, цял, истински. На 14 май военният министър на САЩ лично помоли С. Шойгу да си поговорят, общи приказки ни съобщиха, та никой не каза нищо конкретно. По същото това време и Турция в лицето на Ердоган предложи да помогне за спасяване на зазиданите в подземията на Азовстал. Явно нещо се случваше и най-сетне вчера се разбра какво.

И най-сетне на 16 май интригата взе да се прояснява – от подземията на Азовстал излезе един американски адмирал – специалист по спец. операции и тактическо ядрено оръжие Ерик Олсън. Адмиралът, който е в течение на всички тайни американски операции до 2011 година, символ на американския спецназ, славата на американския спецназ, макар и вече пенсионер се оказа пленен, че и доста позорно, изпълзя от подземията, нахлупил ниско шапка. Видяхме го да върви зад руснака с онзи гаден знак Z. Американската легенда водеше колоната на предалите се в плен военни от ВСУ и батальона „Азов„.

Както знаем Путин нареди да не се атакува комбината, но така да се оградят изходите на подземията, че пиле да не прехвръкне. Е, пиле не прехвърча, но от катакамбите излезе голяма американска гъска – цял адмирал и то какъв! За това, че има такъв няколко пъти иносказателно говори Батурин, но за такива пленници не се дискутира твърде ясно, а и в момента информацията е от Туитър, пусната от украински сайтове и от няколко часа за това се пише открито в американски СМИ, но пак доста сдържано. Формално нищо особено – един наемник е взет в плен и дори няма статут на военнопленник, защото е наемник.

Олсън e роден през 1952. На 21 години завършва Военноморската академия на Съединените щати през 1973 г. Тогава започва и кариерата му на офицер от военноморските части за специални операции (SEAL). Олсън е участвал в няколко конфликта и операции при извънредни ситуации и е служил като командир на взвод SEAL, инструктор на BUD/S, офицер за разработване на стратегия и тактика и офицер от щаба на съвместните специални операции. Неговите задгранични задачи включват служба като военен наблюдател на ООН в Израел и Египет и като офицер от програмите на ВМС в Тунис. Олсън беше командващ офицер на SEAL Delivery Vehicle Team ONE от 1989 до 1990 г. Той служи в щаба на ВМС като помощник-заместник-началник на Военноморските операции (планове, политика и операции). Той е командирът, отговарящ за всички морски тюлени по време на Пустинната буря като лично Рей Смит, избира Олсън за офицер за щаба си.

През октомври 1993 г. Олсън участва в битката при Могадишу, по-късно е награден със Сребърната звезда. През 1994 г. Олсън става командир на Военноморската специална група – подразделение за борба с тероризма. Олсън е повишен отново през 1999 г., когато поема командването на военноморското специално командване и остава на този пост в Калифорния до август 2002 г., когато е зачестен от контраадмирал Алберт М. Каланд III. В института за следдипломна квалификация на Военноморския университет Олсън получава магистърска степен по въпросите на националната сигурност и става специалист по политически и военни въпроси с акцент върху Африка и Близкия изток.

Неговите награди включват медала за изключителна служба на ВМС и Сребърна звезда. Той е първият „морски тюлен“, който има 4 звезди, притежаващ титлата Bull Frog (The „Bull Frog“ title recognizes the UDT/SEAL operator with the greatest amount of cumulative service following completion of Underwater Demolition Team Replacement Accession (UDTRA) or Basic Underwater Demolition/SEAL (BUD/S) training, regardless of rank.). Олсън има пряко отношение към планирането на акцията по отсраняването на Осама Бил Ладен в Пакистан. Излиза в пенсия през есента на 2011 г. след 38 години служба. Олсън е член на консултативния съвет на Spirit of America, организация, която подкрепя безопасността и успеха на американците, които служат в чужбина, и местните хора и партньори, на които искат да помогнат.

Нему принадлежат думите „It’s important to keep secrets secret. If we want to retain this capability, we’ve got to not talk about it now.“ Но сега явно ще му се наложи да си поговори. Адмиралът в отставка е чест гост на различни университети и корпорации, като Голдмън Сакс например, където споделя опита си като военен и анализатор. Какъв статут ще има в момента на военнопленник или на платен наемник? Ще го съдят ли или ще го разменяват или ще го пуснат да чете лекции? Тъй като ми е трудно да преведа точно различните звания и постижения на Олсън, ще кажа общо: този човек е специалист по всички видове секретни операции – под вода, на суша и във въздуха. Ерик Т. Олсън е американска легенда, това е най-награждавания, един от най-успешните американски офицери в съвременната американска история.

Без превод,това твърдение звучи така: „former commander of the US Special Operations Command, is one of the most decorated US Navy officers in modern history“ Малко цитати от първоизточниците: „…Admiral Eric Thor Olson, USN, (born 1951 or 1952 in Tacoma, Washington) is the 8th and current Commander, United States Special Operations Command (USSOCOM). ADM Olson is the first Navy SEAL ever to be appointed to the grade of a three-star and four-star admiral as well as the first naval officer to be USSOCOM’s combatant commander. ADM Olson is a graduate of the United States Naval Academy and the Naval Postgraduate School. ADM Olson participated in the Battle of Mogadishu in 1993.“ „…Admiral Olson now supports a wide range of private and public sector organizations. Among his current endeavors, he is an Adjunct Professor in the School of International and Public Affairs at Columbia University, a Director of Iridium Communications, Inc. and Under Armour, Inc., a senior advisor to the Department of Homeland Security, and a Director of the non-profit Special Operations Warrior Foundation and the National Navy UDT-SEAL Museum…““…Olson’s military career culminated as the head of the United States Special Operations Command, where he was responsible for the mission readiness and deployment of all Army, Navy, Air Force, and Marine Corps special operations forces. In this capacity, he led over 60,000 people and managed an annual budget in excess of $10 billion dollars. His duties involved much interagency and international collaboration….“ „…No one knows who fired the fatal shot that felled Osama bin Laden. And Adm. Eric. T. Olson, who was deeply involved in planning the May mission, said Sunday that he hopes no one ever will. Until retiring last year, Olson was the eighth commander of U.S. Special Operations Command, based at MacDill Air Force Base, and served a principal role in planning the raid on bin Laden’s compound in Pakistan…““…He and his wife, Marilyn, have two grown children. Admiral Olson is currently a member of the Spirit of America advisory board….“

По-подробно:
https://spiritofamerica.org/about/team/eric-olson

https://www.defense.gov/Multimedia/Photos/igphoto/2001145090/

s3.amazonaws.com/pdfs.usna.com/DGA/2017/2017_DGA_Olson.pdf

https://www.tampabay.com/news/military/decorated-adm-olson-remains-humbly-silent-on-details-of-bin-laden-raid/1213000/

https://youtu.be/DVJq8yOKSKU

https://youtu.be/3xIFXNOn27o

https://youtu.be/jk8g57g4H_I

Ihttps://theinteldrop.com/2022/05/18/admiral-eric-olson-seal-former-commander-sec-ops-captured-by-russia-in-azovstal-report/

Проф. Румяна Михнева
Източник – Фейсбук

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

https://thebulgariantimes.com/%d0%9f%d0%be%d0%b4-%d0%90%d0%b7%d0%be%d0%b2%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bb-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-24-%d0%ba%d0%bc-%d1%82%d1%83%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%be/

 

Последно от СВЯТ

Медведев нарече Байдън рептил

  Медведев нарече Байдън, Зеленски и още четирима западни политици рептилоиди Дмитрий Медведев е бивш президент и министър-председател, а