Антибългарска фондация обеща кървава 2021-ва година (ВИДЕА)

Уникален случай, когато едно пророчество се е случило, преди да бъде изречено.


Естествено, че става дума за фондация „
Америка за (унищожаване на) България„, която чрез своите солидно платени говорители у нас ни поднесе благата вест миналата седмица.

 

1

 

Важната част от пророчеството

Промяната 2021

Всъщност големите неизвестни за пазара на електроенергия в България са свързани с изтичащия на Нова година ангажимент на държавните производители да предлагат определени количества от електроенергията си на платформата „Ден напред“ на Българската независима енергийна борса. Този ангажимент бе договорен с ЕС като мярка за стимулиране на свободната търговия чрез осигуряването на ликвидност на пазара. И ефектът беше, че с няколко изключения българската енергийна борса успя да се развие и да осигури сравнително конкурентни възможности за търговия.

Сега обаче опасенията са, че токът просто може да изчезне от платформата за ежедневна търговия, след като компаниите в структурата на БЕХ – АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица-изток 2“ и НЕК, вече няма да са длъжни да участват на нея. Те могат да започнат да продават цялата си енергия чрез двустранни договори, където възможностите за манипулации са значително по-големи – ако например даден търговец се разбере с някоя централа, може да обяви, че иска да купи ток на изключително занижена цена и тя просто да се съгласи да му го продаде. Така, от една страна, се неутрализира конкуренцията (реално няма наддаване на търг, а само отговор на заложена оферта), а от друга – се осигурява възможност въпросният търговец след това да препродаде купената евтино енергия на много по-висока цена. Засега няма ясна позиция на държавата как ще действа от началото на 2021 година.

Коментираме!

  1. Ангажиментите на държавните производители (БЕХ) не са договорени с ЕС, а с ЕК и не изтича в края на 2020-та, а на 18-ти януари 2021-ва. Разминаването изглежда дребно, но по същество е много важно.
  2. Да хвалиш българската енергийна борса за развитието и е все едно да пуснеш вълка да си ходи по-живо-по-здраво, след като предната вечер е преспал в кошарата ти с овцете. А причината е, че внушението, че ангажимента на БЕХ пред ЕК се е спазвало, с малко изключения е вярно до ТОЧНО 180° НА ОБРАТНО. Мисирките на американските господари не могат да приведат доказателства за твърденията си.
  3. Най-важната част от предсказанието се съдържа във втората част от словоблудството на продажниците. То си струва да бъде обсъдено и показно, как действа специално.

Вижте от горната снимка, на коя дата е публикувано съобщението.

А сега ще видите, какво се случва на борсата 30 часа по-рано. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимката, ако трябва и втори път.

 

2

 

Пророчеството на продажните мисирки на практика вече се е случило и ще продължава да се случва. В таблицата със сивата „шапка“ са офертите на двама търговци да купят еднакви товари от по 45 Мега-Вата, за първите три месеца на 2021-ва. В карето в зелената рамка се вижда, че желанието им е изпълнено, както по исканото количество, така и по исканата цена, без нито една стотинка повече.

Така през първите три месеца на годината тези две фирми, а и други, които до края на 2020-та ще се уредят, ще дирижират цените на сегмента ДЕН НАПРЕД на нива над и много над 100 лева/МВт.ч, а разликите между цената на която са купили сега и цената на която ще продадат през зимата ще си я поделят с когото и колкото трябва.

 

 

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Мислехте го за конспирация? Ах, тези конспирации, все се оказват истина!! Честито, планът за намаляване на човечеството продължава с пълна сила!!! Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на хората с въглеродните емисии: Централна Кооперативна Банка въвежда въглероден калкулатор

    Следващата точка от плана на глобалистите е в ход – обвързване на парите на