САЩ

БГ-рressтитутките мълчат! Непреклонният Тръмп се добра до Върховния съд (ОБНОВЕНА)

 

Щатите, които са присъединиха към съдебния спор заведен от Тексас във Върховния съд:

👇🏻
-Алабама
-Арканзас
-Флорида
-Индиана
-Канзас
-Луизиана
-Мисисипи
-Мисури
-Монтана
-Небраска
-Северна Дакота
-Оклахома
-Южна Каролина
-Южна Дакота
-Тенеси
-Юта
-Западна Вирджиния

Междувременно дори вече 18

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337373146652020736

Просто искам да спра света да не се самоубива! – Доналд Тръмп

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1337494507756072961

Ако Върховният съд покаже голяма мъдрост и смелост, американският народ ще спечели може би най-важното дело в историята и нашият Изборен процес ще бъде уважен отново! – Доналд Тръмп

Стратегията за протестиране срещу резултатите от изборите на 3 ноември, избрана от Тръмп и неговия правен екип, засега действа. Залага се веднага на Върховния съд.

Президентът Доналд Тръмп на 9 декември обеща да продължи своята борба за победа на изборите, опитвайки се да преодолее масовите фалшификации на изборите на 3 ноември.

 

Въстанието на прокурорите

 

Тръмп заяви, че той, както преди, няма намерение да се предава, след като във Върховния съд беше подаден нов иск от щата Тексас, към който на 9 декември се присъединиха още 17 щата с искането да се признаят за недействителни резултатите на изборите в Джорджия, Уисконсин, Мичиган и Пенсилвания.

 

Искът, подаден от генералния прокурор на Тексас беше подкрепен от неговите колеги от щатите Алабама, Арканзас, Флорида, Индиана, Канзас, Луизиана, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Оклахома, Южна Каролина, Северна Дакота, Южна Дакота, Тенеси, Юта и Западна Вирджиния.

 

Доналд Тръмп на 9 декември написа в „Туитър“ за наличието на „множество доказателства за мащабни фалшификации“ минимум в четирите щата, споменати в иска на Тексас. Президентът обеща скоро „да спаси страната“, за пореден път заявявайки, че получените от екипа му данни свидетелстват, че Тръмп „не е можело да загуби“ от Байдън.

 

На 14 декември е насрочено заседанието на Колегията на електорите, където може да бъде назовано името на официалния победител в президентската надпревара. На 6 януари Конгресът ще разгледа и утвърди резултатите от гласуването в Колегията, а встъпването в длъжност на новия президент засега е насрочено за обяд на 20 януари на Капитолийския хълм.

 

Тръмп обяви на 9 декември, че той се меси в новия иск, подаден във Върховния съд от генералния прокурор на Тексас Кен Пакстън, искащ отмяната на победата на Байдън в Джорджия, Уисконсин, Мичиган и Пенсилвания. Това искане е основано на съвкупност от по-рано подадени искове, в които се говори за нарушенията на изборите и на броенето на гласовете в някои ключови „колебаещи“ се щати.

 

Същността на иска на генералния прокурор на Тексас, подкрепен от още 17 главни щатски прокурори, се заключва в това, че в четирите горепосочени щати, в разрез с Конституцията на САЩ и конституциите на щатите, са изменени процедурите за гласуване, които са позволили осъществяването на масови изборни фалшификации.

 

Генералният прокурор на Тексас смята, че сътрудниците на избирателните комисии в четирите щата, срещу които е подаден искът, са използвали пандемията от КОВИД-19 като неконституционен повод за променяне на правилата за гласуване, заобикаляйки законодателните събрания на въпросните щати.

 

Пакстън помоли Върховния съд да отложи гласуването в Колегията на електорите, а също да забрани на електорите от Джорджия, Уисконсин, Мичиган и Пенсилвания да участват на гласуването. Освен това генералният прокурор на Тексас поиска от Върховния съд да разреши на законодателните събрания на тези щати да назначат други електори – предполага се – привърженици на Тръмп.

 

Върховният съд даде на четирите щата срок до 10 декември, за да реагират на иска на Пакстън.

 

Естествено генералните прокурори на горепосочените щати вече нарекоха иска на Тексас „погрешен“.

 

Но окончателното решение се пада на Върховния съд.

 

Едновременно с това сенаторът-републиканец Рон Джонсън, представляващ щата Уисконсин, заяви, че следващата седмица ще свика изслушвания в Комисията за вътрешна сигурност по въпроса за нарушенията, допуснати по време на изборите.

 

Вендета

 

Едновременно с правната борба, екипът на Тръмп активизира психологическия натиск върху съперника му Байдън.

 

Федералната прокуратура на американския щата Делауеър започна да разследва за данъчни измами Хънтър Байдън, синът на Джо Байдън. Това бе съобщено лично от Хънтър Байдън.

 

Според него той е разбрал за разследването на 8 декември от адвоката, уведомил прокуратурата.

 

Според информация, получена от CNN, разследващите изследват много финансови аспекти, например, дали Хънтър Байдън и неговите сътрудници са нарушили данъчното законодателство и законите за пране на пари, като са правили бизнес в чужди държави.

 

CNN също така разбра, че разследването е започнало през 2018 г., още преди Уилям Бар да стане генерален прокурор. И година преди Джо Байдън да се кандидатира за президент в САЩ. По време на президентската кампания републиканците говориха за съмнителните сделки и контакти на Хънтър Байдън в Китай, Украйна и Казахстан. В доклад на комисията по вътрешната сигурност, правителствените въпроси и финансите на Сената на САЩ, изготвен от републиканците и публикуван в края на септември, се твърди, че Хънтър Байдън и неговото семейство и бизнес сътрудници са получавали „милиони долари със съмнителен произход от чуждестранни граждани в продължение на няколко години“. Според авторите на документа това е потенциално престъпна дейност, свързана с „,разплащания между Хънтър Байдън и украински, руски, казахстански и китайски граждани“.

 

По време на предизборната кампания разследването беше спряно, за да не се повлияе на хода ѝ.

 

В допълнение, американските медии напомнят, че през октомври „Ню Йорк Пост“ съобщава, че ФБР е конфискувало компютър и твърд диск, за които се твърди, че принадлежат на Хънтър Байдън, през декември 2019 г., след като собственикът на сервиз за компютри в Уилмингтън, Делауеър, уведомява властите, че той е забравен при него. Той също така дава копие на диска на адвоката на Доналд Тръмп Руди Джулиани и той го дава на вестника.

 

Освен това през януари адвокатите на Лунден Алексис Робъртс, които се обърнаха към съда за издръжка за 16-месечното ѝ дете, твърдят, че подсъдимият Хънтър Байдън не е спазил крайния срок на съда да предаде петгодишен списък с източници на доходи. Байдън първо отрече връзката си с ищеца, след това спря да спори, че е баща на детето, а през март се съгласи с Робъртс за плащания в нейна полза за издръжката на детето и медицинската му застраховка.

 

Разбира се, „ударът“ върху сина на Байдън изглежда като „вендета“ заради подобен „удар“ от екипа на Байдън чрез прокуратурата в Ню Йорк срещу дъщерята на Тръмп Иванка през ноември, която също е обвинена в укриване на данъци.

 

Война?

 

Ако Върховният съд реши да отсъди срещу Тръмп, той има възможности да остане на власт чрез въвеждането на военно положение.

 

Вероятността за война на САЩ и Израел срещу Иран се увеличи след убийството на 3 декември в центъра на Тел Авив на един от лидерите на оперативните звена на „Мосад“ Фахми Хинауи. Според съобщенията на израелските медии той е убит от оперативна група на иранското разузнаване за участието си в организирането на елиминирането на шефа на иранската ядрена програма Мохсен Фахризаде.

 

Израелските медии пишат за подготовката на военен удар по ядрените съоръжения на Иран, който според съществуващите правила трябва да бъде съгласуван с настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп.

 

Превод: В. Сергеев, Поглед инфо

 

ДОПЪЛНЕНИЕ

Върховния съд на САЩ за отказа да преразгледа резултатите от изборите

Върховният съд на САЩ не даде ход по същество на делото, заведено от Тексас. Само съдиите Алито и Томас са гласували „за“ разглеждането.

Върховният съд на САЩ отказа да използва правомощията, дадени му за прилагане на конституцията, заяви говорителят на Белия дом Кейли Макенани.

„Избягаха, иначе не можеш да кажеш. Те се покриха с процедурни моменти ”,

каза Макенани.

Тя каза, че републиканците са идентифицирали „груби нарушения“, но че това „е било пренебрегнато“. Съдът отхвърли иска, само защото Тексас не беше в състояние да обоснове от правна гледна точка своя интерес от условията за провеждане на избори в други щати, но никой от съдиите „не изрази мнението си по фактите, свързани с това дело“. Както Макенани подчерта, фактите за нарушения „все още съществуват“, в редица щати се водят производства относно резултатите от гласуването, „борбата за целостта на изборите продължава“.

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън, след отказа на Върховния съд на САЩ да разгледа иска му за изборни нарушения, възнамерява „неуморно“ да продължи да търси преследване на замесените, съобщава ТАСС с позоваване на Fox News.

Ръководителят на републиканците в Тексас Алън Уест смята, че решението на Върховния съд „създава прецедент, според който щатите могат да нарушават конституцията на САЩ и да не носят отговорност“. Той смята, че „спазващите закона щати“ „трябва да се обединят и да образуват съюз на щати, които ще се придържат към конституцията“, съобщава РИА Новости .

Говорителят на щаба на Джо Байдън Майк Гуин заяви, че „решителният и бърз“ отказ на Върховния съд не е изненада. “ Според него „чистата и впечатляваща победа на новоизбрания президент ще бъде подпечатана с електорален вот в понеделник“.

Ще припомним, че главният прокурор на Тексас призова Върховния съд на САЩ да обезсили изборните резултати в Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, където Джоузеф Байдън беше обявен за победител. Делото беше подкрепено от представители на 17 щати. Адвокатите на американския лидер Доналд Тръмп внесоха искане за включването му в делото. Върховният съд на САЩ отхвърля иска в Тексас.

 ТОВА НЕ Е КРАЯТ:

Генерал Томас Макинърни: В САЩ трябва да се въведе военно положение (ВИДЕО)

 

«Падането на Кабала» | «The Fall of the Cabal» (ФИЛМ – СЪС СУБТИТРИ НА БЪЛГАРСКИ)

 

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

Фейсбук страница