БНБ – Българска Народна Банка е “частна фирма“ (списък на притежаваните от Ротшилд Централни банки по целия свят)

/

Така наречената БНБ – Българска Народна Банка е „частна фирма”

 Всичко е маска – свалете си закона за БНБ от сайта им. В началото пише, че БНБ не може да дава пари на лихва на държавата…, а, на края на закона пише, че БНБ може да дава пари на лихва на България, когато става въпрос да се взимат компенсаторки (специални книжа на тираж) от МФВ. Тъжен смях в залата. През месец май 1989 г. правителството със сигурност по указание на банкеро-лихвари издава в Държавен вестник „Правилник за работа на банките”, с който на дело се отваря път за превръщането на държавните авоари в частни. Вече „юридически” подготвени за ограбването на българите, банкеро-лихвари пускат в действие сценария „10–ти ноември”. Целта – отвличане на вниманието от същността на банкерско-лихварските мероприятия. Как стана така, че едно частно предприятие на акционери, един истински съвременен ЗМЕЙ гнетящ хората, днес се поставя над съд, правителство и държава? От къде също се трупат тези милиарди дълг, който изплащаме с престъпни данъци (невъзможно е да се изплати и това е целта) Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка са американски банки базирани в САЩ (затова САЩ има вето върху всички решения). БНБ дава пари на лихва на България, с които да купи някакви подписани салфетки от МВФ (това са книжата със специален тираж) и така им задължаваме и на МВФ и на БНБ. Така – ТЕ се разпореждат с престъпната приватизация на жизнено-важни отрасли на българската икономика – да се дадат за стотинки на чужди вампирски корпорации. Все едно утре да си регистрирам и направя – „Световна заложна къща”…, само името ще и е „Световна“. Някъде да виждаме на българските банкноти (не пари, а бележки от банка) да пише, че са собственост на Република България? БНБ кое и е НАРОДНО? Тази мръсна организация закриля политиката на всички останали търговски банки. Лихвите, които изплащате сега са на пари, които не съществуват и не са обезпечени с нищо, просто едни зелени цифри в банкерските компютри. Народна е само измамата. Има една тънка подробност, която заобикаля всяка национална банка и тя е, че централната банка на дадена страна е „неинституционална организация”, тоест правителството няма законното право да търси отговорност на действията ѝ. Централната банка не просто осигурява с пари правителствената икономика, тя ѝ ги дава на заем с лихва. След това, чрез увеличаване или намаляване на притока на пари, централната банка регулира стойността на издаваната валута. Важно е да се разбере, че цялата структура на тази система, може да произведе едно нещо в дългосрочен план – задлъжнялост.

  • Еленко Ангелов

Банкноти, суверенитет

Извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте. Няма нито “Народна република България”, нито “Република България”, нито даже просто “България”. За “обезпечението със злато, и/или активи на банката” и дума не може да става!…

“Народна република България” “Банкнотата е обезпечена със злато, и всички активи на банката“

А сега извадете каквато си искате банкнота от джоба, и я разгледайте.

Няма нито “Народна република България”, нито “Република България”, нито даже просто “България”.

За “обезпечението със злато, и/или активи на банката” и дума не може да става.

Пише само, че банкнотата е издадена от БНБ, която не е нито българска (външно-подчинена структура е), нито народна (национална), нито банка [емитент].

БНБ е просто надзорно обменно бюро на МВФ, на пряко подчинение на подчинените на 4-те инструмента на Бретън-уудската система (Световна банка, Международен валутен фонд, Световната търговска организация, Федерална резервна система), ЕЦБ, [по-малко на] Германия, и [донякъде] Дойче банк.

С Русия между другото е същото положение: няма Русия, или Руска Федерация като емитент на рублите.

Издател на “билетите” е Руската централна банка (“билет банка России”), която нито е руска [по субординация], нито е централна, нито е банка-емитент.
Обменно бюро с надзорни функции е.

Те са във валутен борд с не-фиксиран, но [с колониално] съгласуван курс.

Издателят на хартиените рубли е учреждението РЦБ, която по Конституция е независима (не се подчинява на нито една от институциите на властта в Русия), но за сметка на това е на пряко подчинение на Международния валутен фонд, и печата рублите само след двойното им обезпечение с долари и други активи именно във Федералната банка на Ню Йорк, една от главните във ФЕД.

Всъщност, т.н. “руски рубли” днес са просто преоцветени окупационни американски долари за вътрешно използване на военно-окупираните територии на бившия РСФСР от СССР.

Това е само една от видимите и достатъчно явни разлики между парите на суверенна (макар и с ограничен суверенитет) държава, и колонизираната подмандатна територия не просто с нулев, а даже с отрицателен суверенитет.

Ако сте разбрали, помогнете и на други да го разберат.

  • Пламен Пасков

Списък с притежаваните от Ротшилд банки вижте тук: The Rothschild-Owned Central Banks of the World

ПО ТЕМАТА

Събрали се двама души, гуверньорът на БНБ Димитър Радев и руменрадевото юпи Асен Василев, та решили да ликвидират остатъчния монетарен суверенитет на България – без парламентарен дебат, без едно мижаво обществено обсъждане, без информационна кампания, БЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ РЕФЕРЕНДУМ! И няма кой да им скръцне със зъби

 

Съвет: Обърнете всичките си спестявания в евро или долари! Валутният борд остава, но курсът ще се сменя 

 

Ротшилд: “През 2030 година няма да има нито държава България, нито живи българи!“

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от БЪЛГАРИЯ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница