Байесов анализ заключава без съмнение, че SАRS-СоV-2 НЕ е естествена зооноза, а вместо това е лабораторно извлечен (ВИДЕО+ДОКЛАД)

/

Предаването на вирус от животни на хора се нарича зооноза

В института по вирусология на Ухан проби на пациенти от интензивно отделение в болница Wuhan Jinyintan Декември 2019 г. съдържат както ваксинални последователности на SARS-CoV-2, така и аденовирусни последователности, съответстващи на изпитване за предизвикване на ваксина.

Китайското правителство, СЗО, медиите и много академични вирусолози твърдят, че коронавирусът е дошъл от природата, или директно от прилепи, или косвено от прилепи чрез друг вид.

Малък, но нарастващ брой учени са разгледали друга хипотеза: че преден баронен коронавирус е бил събран в природата, генетично манипулиран в лаборатория, за да стане по-заразен, обучавайки го да заразява човешки клетки и в крайна сметка освободен, вероятно случайно, в Ухан, Китай.

През по-голямата част от 2020 г. тази хипотеза се смяташе за идея, но през последните няколко седмици повече внимание на медиите се отделя на възможността институтът по вирусология Ухан да са били източникът на усилията за събиране на полеви проби, лабораторни генетични манипулации и последващо изтичане.

На 15 януари 2021 г. Държавният департамент на САЩ издава декларация, с която иска разследването на СЗО за произхода на COVID-19 да включва конкретни твърдения, свързани с лабораторен произход на пандемията.

Като се има предвид силното настроение в научната общност в полза на зоонозата и огромните усилия, предприети от Китай за намиране на естествения животински източник, може да се предположи, че всякакви доказателства в полза на естествен произход, независимо колко тривиални, ще станат широко разпространени и известни.

Това осигурява потенциална пристрастност в научната общност в полза на естествения произход, който не може да се измери количествено, но трябва да се има предвид.

Това става особено важно, когато доказателства, които биха могли да подкрепят лабораторния произход, са предоставени пряко от самите водещи китайски учени, като д-р Zhengli Shi, ръководител на изследванията за коронавирус в Института по вирусология в Ухан и Гао Фу (Джордж Фу Гао), директор на китайския CDC; от китайското правителство, както и от мощни и гласовити учени, като д-р Питър Дашак, от НУО, базирана в Ню Йорк, EcoHealth Alliance.

Видео обобщаващо информацията:

Източници:

Байесов анализ от 193 страници на произхода на SARS-CoV-2
Steven C. Quay, MD, PhD 29 януари 2021, доктор по медицина

Превод: Магдалена Тончева

ПО ТЕМАТА

211 научни институции и лаборатории от целия свят потвърждават, че СОVID-19 наистина НЕ съществува!

 

Последно от ВИДЕО