Банката на Франция обяви успешен тест на дигитално евро

От Банката на Франция казват, че успешно са завършили първоначален тест на дигитална валута на централна банка, базирана на технологията блокчейн.

От банката казват, че това е първият от поредицата тестове, за да се установи дали дигиталното евро има потенциал да укрепи световните финансови пазари. През следващите седмици централната банка ще проучи как се справя дигиталното евро при изпращане от една банка в друга.

Дигиталната валута се развива от края на март. Първоначалният ѝ дизайн е за използване в частния сектор, а не за потребителите.

Банката на Франция наема икономист с опит в криптовалутите и в теорията на игрите, за да помогне за ръководството на процеса на стартиране.

Централната банка следва по стъпките на Китай, които започнаха мащабен процес за издаване на дигитална форма на юана още през април.

Cryptodnes. BG

Биткойн е единадесетата по големина парична система в света

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница