Беате Банер – първата адвокатка, която подаде жалба в съда срещу априлския локдаун и не само, че жалбата и беше отхвърлена, а властимащите се постараха да я затворят в психиатрия!

Беате Банер – първата адвокатка, която подаде жалба в съда срещу априлския локдаун и не само, че жалбата и беше отхвърлена, а властимащите се постараха да я затворят в психиатрия. Междувременно Беате Банер е част от сдружението на немските адвокати будители Anwälte für Aufklärung и продължава борбата за възстановяване на конституционните права в Германия.

Беате Банер

За първи път в историята на ФРГ корона мерките се въвеждат във формата на наредби от канцлерката и президентите на провинциите, като заобикалят гласуването в парламента. Това беше повод миналата седмица за съдебно решение в полза на „нарушители“ на наредбата. За да избегне идващата лавина от подобни съдебни обосновки, правителството реши да узакони потъпкването на основни конституционни права като вмъкне параграф 28а в Закона за инфекциозните заболявания и на 18.11.20 го прекара със светкавична скорост през всички инстанции. Беате Банер окачествява това събитие като смъртна присъда за свободната демократична наредба, за конституцията, за свободата и конституционните права на гражданите.

Параграф 28а дава право на здравния министър да нареди ваксинация за застрашени части от населението.

При 50 инфицирани от 100 000 население правителството получава правото да въвежда тежки мерки. Законът не прави разлика между фалшиво позитивен, действително позитивен нито пък изключва други заболявания.

Немските войски ще се притекат на помощ и ще имат право да влязат в жилищата без решение от съдия! Борбата с пандемията става задължение на държавата и й дава правото да забранява демонстрации, да затваря училища и детски градини, магазини, хотели, ресторанти, религиозни събирания, да забранява продажбата на алкохол и т н. Правителството има право да вземе мерки в необходимия мащаб и с нужната продължителност. Беате Банер казва, че ако този закон бъде прокаран, можем да изхвърлим конституцията в коша.

В речта си в Парламента здравният министър Шпан подчерта дебело, че правата на Бундестаг и Бундесрат остават ненакърнени. Адвокатката се смее саркастично и казва, че това е лъжа. Шпан има правата да нарежда ваксинация, да нарежда на превозвачи и т.н.

Немските представителства в чужбина получават правомощие да решават кой район е рисков. Беате Банер нарича това „абсурд“! Дори в нацистка Германия не са забранявали на гражданите да правят спорт, да пият кафе или да ходят на ресторант. Адвокатката смята, че ако няма достатъчно доброволни, ваксината ще стане задължителна.

Министър Шпан обвинява в речта си политиците, които са против, че правят политически бизнес. Отново следва смях на журналиста и адвокатката. Тя смята, че като повтаряш една лъжа непрекъснато, започваш да вярваш в нея.

Има ли шанс промяната в закона да не бъде приета?

Беате Банер е много песимистична, защото голямата коалиция е мнозинство в парламента. Тя съветва гражданите да пишат писма на депутатите като ги заплашват, че при следващите избори няма да бъдат избрани. Ако закона бъде приет, следва пасивен протест във форма на неспазване на правилата и съдилищата ще отсъждат отново. Тя смята, че трябва да занимаваме интензивно съдиите. След страхотното решение на Дортмундския съд, че суверена стои над извънредната ситуация, за да се избегне повторението на историята от 1933 г., Обединението на съдиите похвали изменението в закона като образец за съдиите. Похвала за забрана на свободата на демонстрация, на семейството, на правото на упражняване на религия и професия…

Беате Банер предупреждава: „Ние ще трябва да се научим да живеем с неправдата, така, както не я познавахме до сега.“

Адвокатката няма доверие на Федералния конституционен съд, защото местата са заети не с опитни съдии, а с политически марионетки. (Върховният съдия беше замесен в най-големият скандал на укриване на данъци сum ex и е CDU адвокат). Според нея повечето хора са наивни и вярват, че правителството действа само за доброто на населението. А щом даден факт не го дават по телевизията, то значи не е верен.

В края на всяко интервю швейцарският активист Роже Биттел казва:
Не вярвайте нищо.
Разследвайте сами.
Свързвайте точките.

На 18.11.2020 от 9 часа ще се състои голям протест пред Райхстага.

КОГАТО НАЦИСТИТЕ ДОЙДОХА ЗА МЕН

Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.
Когато затвориха социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.
Когато дойдоха за мен
– вече не бяха останали хора,
които да ме защитят.
Мартин Нимьолер

ALS DIE NAZIS MICH HOLTEN

Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Kommunist.
Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Sozialdemokrat.
Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich nicht protestiert;
ich war ja kein Gewerkschafter.
Als sie die Juden holten,
habe ich nicht protestiert;
ich war ja kein Jude.
Als sie mich holten,
gab es keinen mehr,

der protestierte.

 

СЕДЕТЕ, ТУК
  •  Таня Тодорова

ПО ТЕМАТА

Концлагерът в Унгария е готов: 2 реда телена ограда с разстояние и караули (ВИДЕО)

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times