Безплатни лекарства за гръцки пенсионери с ниски пенсии до 500 евро

 

Безплатни лекарства за гръцки пенсионери с ниски пенсии до 500 евро. Те си получават обратно и орязаните суми от пенсиите в годините на кризата, след като магистратите постановиха, че орязването на пенсиите нарушава конституцията, предаде БНР.

По лично разпореждане на премиера Кириакос Мицотакис през следващата година пенсионерите с ниски пенсии ще получават безплатни лекарства.

„Пенсионерите, които живеят с ограничени средства ще получават и през следващата година нашето внимание и помощ“

написа в личния си профил премиерът.

Намесата на гръцкия премиер по въпроса за безплатните лекарства на хората с ниски пенсии е само ден, след публикации в медиите и обръщение на Съюза на пенсионерите в Гърция.

Според данни на социалното министерство 607 хиляди пенсионери в Гърция получават под 500 евро на месец и бяха поставени пред трудност да заплащат цялата стойност на лекарствата поради изтичане на срока на закона.

Първите реакции на пенсионери в медиите са на благодарност към правителството за удължаване срока на закона за безплатните лекарства.

В същото време след решение на Върховния съд на Гърция пенсионерите получават и удържаните им по време икономическата криза пари. Магистратите постановиха, че орязването на пенсиите противоречи на действащата конституция и правителството се принуди да изплати повече от 10 милиарда евро на гръцките пенсионери.

19МИНУТИ

ПО ТЕМАТА

Гневът на мравките

 

Последно от СВЯТ

ВИДЕО на деня

    Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса   Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times