Белгийски съд: Носенето на маски е противоконституционно

Автор: Розалинд Инглиш

След публикацията ми относно решението на окръжния съд във Ваймар, тук можете да намерите новини от Белгия. Това е резюме на решението, публикувано от списание LeVif.

На 12 януари полицейският трибунал в Брюксел взе решение , оправдаващо призован мъж, който не е носил маска, според адвоката му Хелен Александрис. Съдията заключи, че изискването за задължително носене на маска в публичното пространство е противоконституционно. Министърът на вътрешните работи Анелис Верлинден заяви, че прокурорът е обжалвал решението.

Съдът припомни, че двата члена на закона, свързани с обществената сигурност, министерската заповед от 30 юни 2020 г., въз основа на която е установено нарушението, са изключения от принципа на свобода на движение.

Съдията призна, че настоящата здравна ситуация оправдава ограничение на свободата на движение и налагане на определени мерки. Той обаче смята, че тези мерки трябва да имат правно основание – парламентът не е разрешил законодателно ограничителните мерки, предприети от различните министри от началото на кризата – и че те трябва да бъдат съвместими с останалите действащи права.

По-конкретно по отношение на носенето на маски, става ясно, че министърът се справя по един и същи начин с различни ситуации, т.е. случаи, в които хората се оказват сами на улицата или са на търговска улица в компанията на много съграждани. Уреждането на различни ситуации по идентичен начин е нарушение на принципите на равенство и недискриминация.

На 9 август нарушителят е бил проверен в кланиците „Андерлехт”, без да носи маска за лице. Престъплението се основава на министерската заповед от 30 юни 2020 г., която налага на населението множество мерки, драстично ограничаващи индивидуалните свободи, в опит да забави епидемията от коронавирус.

Министърът на вътрешните работи реагира, като подчерта:

„решението на министрите, което е правното основание за прилагане на противоепидемичните мерки, остава. Решенията, постановени от Държавния съвет през последните месеци, също потвърждават правната основа, на която се основават мерките от министерския указ.“

Г-жа Верлинден посочи също, че прокуратурата е обжалвала това решение на трибунала в Брюксел.

Източник: Principia Scientific International
Превод: Измамата Ковид19

 

Хвала на Съдия Николай Урумов! Съдът отмени глобите за неносене на маска и порица управляващите

 

ПО ТЕМАТА

Съдът в Прага отмени заповедта за носене на медицински маски като незаконосъобразна и вредна за здравето на гражданите

 

Испанският Съд отмени корона карантината, нарушава човешките права!

 

Съдебно решение на Лисабонски съд: „Ако някой получи положителен резултат с PCR тест, вероятността резултатът да е лъже-положителен е 97%“!

 

Японско проучване: Маските имат НУЛЕВ ефект срещу СОVID-19 (ОБНОВЕНА) Носенето на маски води до увеличено разпространение на СОVID, сочи анализ на данните в САЩ

 

Съд в Германия: Коронамерките са противоконституционни! (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

 

Тъмната страна на маската (ВИДЕО)

 

Производител на маски: Води до рак и репродуктивни проблеми

 

Резултатът от проба, взета от вътрешната страна на маска след 20-минутната и употреба

 

С това ВИДЕО! Няма да е никак лошо да започват всеки ден малоумните погребални сводки на уродите от т.нар. НОЩ (ВИДЕО)

 

Маските са особено опасни за деца! Какви болести възникват от носенето на маски

 

Американският лекар д-р Колдуел: Маските предизвикват рак

 

Световната здравна организация: Здравите не трябва да носят маски!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset (ВИДЕА-БГ СУБ)

 

 

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати