Бил Гейтс, Белгия и британски епидемиолог са изправени пред съда от стотици белгийци, които са против всички коронавирусни разпоредби и искат да бъдат премахнати

Съдят Бил Гейтс и Белгия заради ограниченията на коронавирус

Около 240 белгийци са се присъединили към група, наречена Viruswaanzin, което на холандски се превежда като „вирусна лудост“ и е лансирана от членове на ресторантьорството и развлекателната индустрия, според адвоката им Майкъл Верстрейнтен. Верстрейнтен заяви пред The Brussels Times, че целта им е била да накарат белгийското правителство да отмени всички коронавирусни разпоредби, за които според тях се тъпчат свободите им и са нанесли повече вреда, отколкото полза в настоящата здравна криза.

„Без локдаун, щеше да има по-малко смъртни случаи“, каза Верстрейнтен. „Нямате представа колко хора умират поради локдауна.“

На своя уебсайт групата редовно публикува публикации с предизвикателни изследвания и оценки, които са предизвикали коронавирус мерки в Белгия и в чужбина.

„Смятаме, че са необходими други мерки, такива, които не ограничават икономиката и правата и свободите на хората“, заяви адвокатът.

Основният аргумент на групата е, че данните за въздействието на локдауна върху смъртността остават неясни и че блокирането в крайна сметка би довело до повече смъртни случаи поради отлагането на неотложните медицински процедури за засилване на буфера на Covid-19.

Чрез гражданския си иск Viruswaanzin твърди, че правителствата са използвали дефектни модели за прогнозиране за да вземат решения от здравната политика „в паника“ и ще се стремят към наказание от 10 000 евро на ищец за всеки ден, в който мерките остават в сила.

„Ако вземете мерки при паника, можете да направите грешки и в крайна сметка да получите повече смъртни случаи, отколкото ако не сте взели никакви мерки“, заяви адвокатът.

Второ, криминална жалба също е в процес на разработка и ще бъде насочена не само към белгийската държава, но и до белгийските вирусолози и изпълнителния директор на Microsoft Бил Гейтс и британския епидемиолог Нийл Фъргюсън.

Групата атакува Гейтс в съда заради неговия статус на най-добър принос към Световната здравна организация (СЗО) и заради различните му проекти за финансиране на коронавирусни лечения и ваксини, докато те продължават след Фъргюсън – топ съветник на СЗО и, доскоро на правителството на Обединеното кралство – за изготвяне на смъртност и проценти на зараза, които според тях са „напълно грешни“.

След самото стартиране Верстрейнтен заяви, че стотици други хора от цяла Белгия са се втурнали да станат ищци по делото, въпреки факта, че първият им опит да предаде делото си на съдилищата е отхвърлен въз основа на проучвания на д-р Фъргюсън.

След встъпително заседание в Апелативния съд в Брюксел във вторник пледоарията по делото ще дебютира на 14 октомври 2020 г.

Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“
Източник:

‘Pestered’ Belgians sue Bill Gates and Belgium over coronavirus restrictions

 

 

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бил Гейтс

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница