Бил Гейтс и неофеодализма: По-внимателен поглед към фермера Бил

БИЛ ГЕЙТС ТИХОМЪЛКОМ СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ГОЛЕМИЯ СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ В САЩ

 За човек, обсебен от монополния контрол, възможността да доминира и в производството на храни трябва да изглежда неустоима.

„Гейтс има наполеоновска концепция за себе си, апетит, който произтича от властта и безспорния успех, без преобразяващ тежък опит, без обрати.“ – съдия Томас Пенфийлд Джаксън, председател на съда по делото за антитръстови измами на Гейтс/Майкрософт.

Глобалните локдаунове, които Бил Гейтс помогна да се организират и мажоретират, фалираха над 100 000 фирми само в САЩ и потопиха милиард души в бедност и смъртоносна хранителна несигурност, които наред с други опустошителни вреди убиват 10 000 африкански деца на месец – като същевременно увеличават богатството на Гейтс с 20 млрд. долара. Състоянието му от 133 млрд. долара го прави четвъртият най-богат човек в света.

Гейтс използва тези новооткрити пари, за да разшири властта си над глобалното население, като купува обезценени активи на цени много по-ниски от нормалните пазарни цени и маневрира за монополен контрол върху общественото здраве, приватизиране на затвори, онлайн образование и глобални комуникации, като същевременно популяризира дигитални валути, високотехнологично наблюдение, системи за събиране на данни и изкуствен интелект.

За човек, обсебен от монополния контрол, възможността да доминира и в производството на храни трябва да изглежда неустоима.

Според най-новия брой на The Land Report (ВИЖ ТУК), Гейтс тихомълком се е превърнал в най-големия собственик на земеделска земя в САЩ. Портфолиото на Гейтс сега включва около 242 000 акра американска земеделска земя и близо 27 000 акра друга земя в Луизиана, Арканзас, Небраска, Аризона, Флорида, Вашингтон и 18 други щата.

Томас Джеферсън вярваше, че успехът на образцовата борба на Америка да измести игото на европейския феодализъм с благороден експеримент в самоуправлението зависи от непрекъснатия контрол върху наземната база на нацията от десетки хиляди независими земеделски производители, всеки с дял в нашата демокрация.

Така че в най-добрия случай кампанията на Гейтс за измама на селскостопанските имоти в Америка е сигнал, че феодализмът отново може да бъде на мода. В най-лошия случай купуването му е предвестник на нещо много по-тревожно – контрола на световните доставки на храна от жаден за власт мегаломан с наполеонов комплекс.

Нека разгледаме контекста на стелтовите покупки на Гейтс като част от дългосрочната му стратегия за овладяване на земеделието и производството на храни в световен мащаб.

От 1994 г. Гейтс стартира международна кампания за биопиратство, за да постигне вертикално интегрирано господство над глобалното селскостопанско производство. Сега неговата империя включва обширни земеделски земи и солидни инвестиции в ГМО култури, патенти за семена, синтетични храни, изкуствен интелект, включително роботизирани фермерски работници, и ръководни длъжности в хранителни гиганти, включително Coca-Cola, Unilever, Philip Morris (Kraft, General Foods), Kellogg’s, Procter & Gamble и Amazon (Whole Foods), и в мултинационални компании като Monsanto и Bayer, които предлагат на пазара химически пестициди и нефтохимични торове.

Както обикновено, Гейтс координира тези лични инвестиции със субсидирани от данъкоплатците безвъзмездни средства от [името на] фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, най-богатата и мощна организация в цялата международна помощ, финансовите си партньорства с големите аграрни, химически и хранителни компании и контрола му над международни агенции – включително някои от неговите собствени творения – със страхотна сила да създава собствени пазари за своите продукти.

Бившият държавен секретар Хенри Кисинджър, протеже и партньор на Дейвид Рокфелер, отбеляза, че „Който контролира доставките на храни, контролира хората“. През 2006 г. фондациите „Бил и Мелинда Гейтс“ и „Рокфелер“ стартираха Алианса за зелена революция в Африка (AGRA) на стойност 424 млн. долара (ВИЖ ТУК), обещавайки да удвоят производителността на културите и да увеличат доходите на 30 млн. малки фермери до 2020 г., като същевременно намалят наполовина хранителната несигурност.

Характерното е, че подходът на Гейтс към глобалните проблеми поставя технологията и неговите партньори в химическата, фармацевтичната и петролната индустрия в центъра на всяко решение. Оказа се, че „иновативната стратегия“ на Гейтс за производство на храни е да наложи провалената американска система на земеделие, базирано на ГМО, химикали и изкопаемо гориво на бедните африкански фермери.

Африканските земеделски практики са се развили от поземлената собственост в продължение на 10 000 години във форми, които насърчават разнообразието на културите, децентрализацията, устойчивостта, частната собственост, самоорганизацията и местния контрол на семената. Личната свобода, присъща на тези локализирани системи, оставя фермерските семейства да вземат собствени решения: господари на техните земи, владетели на техните съдби. Непрекъснатите иновации от милиони малки фермери максимизират устойчиви добиви и биологично разнообразие.

В безмилостното си преоткриване на колониализма Гейтс похарчи 4.9 млрд. долара (ВИЖ ТУК), за да демонтира тази древна система и да я замени с високотехнологично корпоративно и индустриализирано земеделие, химически зависими монокултури, екстремна централизация и контрол от горе на долу. Той принуди малките африкански ферми да преминат към вносни търговски семена, петролни торове и пестициди.

Гейтс изгради инфраструктура на веригата за доставки на химикали и семена и притисна африканските правителства да харчат огромни суми за субсидии и да използват драконовски санкции и авторитарен контрол, за да принудят фермерите да купуват скъпите му суровини и да се съобразяват с неговите диктати. Гейтс накара фермерите да заменят традиционните хранителни култури като сорго, просо, сладък картоф и маниока с високодоходни индустриални култури като соя и царевица, които са от полза за елитните търговци на стоки, но оставят бедните африканци с малко храна. Както храната, така и производителността рязко намаляха. Почвите станаха по-кисели с всяко внасяне на нефтохимични торове.

Както при африканското предприятие за ваксини на Гейтс, нямаше нито вътрешна оценка, нито публична отчетност. Проучването за 2020 г. „Фалшиви обещания: Алиансът за зелена революция в Африка (AGRA)“ е отчетна карта за 14-годишните усилия на картела на Гейтс. Разследването заключава, че броят на африканците, страдащи от силен глад, се е увеличил с 30% в 18-те държави, към които Гейтс се е насочил. Бедността в селските райони е метастазирала драстично и броят на гладните хора в тези нации се е увеличил до 131 млн. (ВИЖ ТУК).

Съгласно плантационната система на Гейтс, селското население на Африка се превърна в роб на собствената си земя на тиранично крепостничество от високотехнологични суровини, механизация, строги графици, обременителни условия, кредити и субсидии, които са определящите черти на „Зелената революция“ на Бил Гейтс.

Единствените субекти, които се възползват от програмата на Гейтс, са неговите международни корпоративни партньори – и по-специално Монсанто, в която Gates Foundation Trust е закупил 500 000 акции на стойност 23 млн. долара (ВИЖ ТУК) през 2010 г. (но по-късно ги е продал след натиск от групи на гражданското общество). Самият Гейтс дори засне реклами за ГМО на Монсанто, като ги изтъква като „решение“ за глада в света.

В типичен пример за странните величия на Гейтс, неговата фондация очевидно отпуска субсидираните от данъкоплатците „благотворителни“ безвъзмездни помощи в размер на 10 млн. долара на големия аграрен бегемот, Cargill, за изграждане на веригите му за доставки на ГМО соя в Южна Африка (ВИЖ ТУК). Африканците наричат програмата на Гейтс „неоколониализъм“ или „корпоративен колониализъм“.

Инициативата AGRA Watch на базирания в Сиатъл Community Alliance for Global Justice следва селскостопанската и хранителната политика на Гейтс. Според Хедър Дей, говорител на AGRA Watch, AGRA е троянски кон за корпоративна клептокрация.

КЛИМАТИЧНИЯ АКТИВИЗЪМ НА ГЕЙТС (БЕЛЕЖКА ДО МОИТЕ КОЛЕГИ ПО ОКОЛНАТА СРЕДА)

За да прикрие своите дистопични планове за човечеството в доброкачествени намерения, Гейтс експроприира реториката на „устойчивост“, „биологично разнообразие“, „добро стопанисване“ и „климат“. Всички тези причини са мрачни реалности, които представляват екзистенциални заплахи за нашите деца и изискват спешно внимание. Записът на Гейтс обаче разкрива доброжелателните му намерения като маскаради за агендата му за максимизиране на личната печалба и контрол.

Смущава ме как толкова много от моите приятели в природозащитното движение са лапнали по извъртанията на Гейтс. През моите 40 години като климатичен активист видях нула доказателства за финансиране от Гейтс на истинско застъпничество за климата; Фондация Гейтс е ШИЛО в климатичните войни.

Водещите климатични групи, Национален съвет за отбрана на ресурсите, Фонда за защита на околната среда, Сиера клуб, Грийнпийс, Уотъркийпърс и др., не получават почти нищо от най-голямата филантропия в света. Неговата инвестиционна история подсказва, че климатичната криза за Гейтс и неговите приятели не е нищо повече от алиби за натрапчив социален контрол, „Голямото нулиране“ и мащабно научно фантастично геоинженерство, включително неговите обезумели и ужасяващи суетни проекти за пръскане на стратосферата с калциев хлорид или морска вода, за да се забави затоплянето, да се разположат гигантски балони, за да се насити атмосферата ни с отразяващи частици, за да се затъмни слънцето, или неговата опасна маневра да освобождава милиони генетично модифицирани комари в Южна Флорида.

Когато поставим тези кошмарни схеми в контекста наред с батареята от експериментални ваксини, които той налага на 161 млн. африкански деца годишно (ВИЖ ТУК), е напълно ясно, че Гейтс гледа на нас като свои лабораторни плъхове.

Гейтс също се е вслушал в съвета на Кисинджър: „Контролирайки петрола, контролирате нациите“; енергийните му холдинги никъде не отразяват изразената му антипатия към парниковите газове. Личните инвестиции на Гейтс във въглеводороди включват огромни дялове във всички петролни компании: Exxon, Chevron, ConocoPhillips и Shell (ВИЖ ТУК). Той е собственик на най-голямата частна самолетна компания в света (ВИЖ ТУК). Неговият голям ангажимент към въглищата включва гигантски инвестиции в най-мръсните флоти за производство на въглища, включително Канадската национална железница (ВИЖ ТУК) и CSX Richmond (ВИЖ ТУК), който е най-големият превозвач на въглища на изток от река Мисисипи (ВИЖ ТУК). Гейтс залага на бъдещето на въглерода.

Гладните за енергия центрове за събиране, обработка и анализ на данни на Гейтс са сред най-бързо растящите източници на експлодиращо енергийно търсене в света. И, разбира се, предприятията на Гейтс за химическо/индустриално земеделие са противоположността на климата. Неговата ГМО царевица изисква тежки приложения на торове, пестициди, агрохимикали, произведени от природен газ и други изкопаеми горива (ВИЖ ТУК). На практика той принуди африканците, по думите на Майкъл Полан, да „ядат петрол“. Африканските фермери наричат програмата на Гейтс „климатично глупаво земеделие“.

Гейтс се е научил да се угоява по време на глобални кризи, независимо дали става въпрос за пандемии, климат, глад или масово изчезване. Изменението на климата даде на Гейтс извинение да създаде монополи над семената, храните и селското стопанство.

През 2008 г. фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ обяви 306 млн. долара безвъзмездни средства за насърчаване на високодоходно устойчиво земеделие сред дребните фермери в Африка на юг от Сахара и Южна Азия. Плановете на фондацията включват създаване чрез генетични манипулации, високо производство, устойчиви на суша млечни крави и развитие и разпространение на супер култури, устойчиви на климатични промени (ВИЖ ТУК).

С други думи, изменението на климата беше прикритието за по-пакостливо геоинженерство. Междувременно политиките на Гейтс унищожават климатичните системи на нашата планета, тласкат милиони видове към изчезване, опустошават почвата, разрушават водните системи и обогатяват отровния картел (ВИЖ ТУК).

И така, бележка към моите колеги екологични лидери: Бил Гейтс не е нашият амиго! Нещо повече, Гейтс постави климатичната реформа в лоша атмосфера с милиони американци, които виждат климатичните му претенции в контекста на амбициите му да контролира човечеството и да сложи край на икономическата дейност и личната свобода.

В голяма степен Гейтс прави това, че половината Америка възприема изменението на климата или като празни приказки за „Голямо нулиране“ да се измести богатството нагоре, или като геоинженерна необоснованост. Те не разпознават сериозната опасност от изменението на климата. На нас ни изглежда, че умишлено сме заслепени за опасността на Бил Гейтс.

Гейтс печели от цялото това объркване; поляризацията на дебата за климата парализира усилията за реформи, като по този начин запазва стойността на неговите въглеродни залози. Всички ние трябва да разпознаем кой всъщност стои зад тази зелена маска!

БИОПИРАТСТВО

„Нация, която унищожава почвите си, унищожава себе си.“ – писмо на президента Франклин Д. Рузвелт до всички щатски губернатори, февруари 1937 г.

Дългогодишният опит и изследвания показват, че агроекологията, основана на биологичното разнообразие, свободата на семената и свободата на храните, е от съществено значение не само за гражданските свободи и демокрацията, но и за бъдещето на храните и земеделието.

В продължение на хиляди години иновациите на фермерите и биологичното разнообразие се развиват заедно, за да създадат най-ефективните практики за устойчиво производство на храни и биологично разнообразие. Основното проучване на ООН от 2009 г. на Международната оценка на земеделските знания, наука и технологии за развитие (IAASTD) документира неоспорими доказателства, демонстриращи крайния провал на „Зелената революция“ на Гейтс/ Рокфелер да подобри традиционното земеделие.

IAASTD разположи екип от 900 водещи учени, агрономи и изследователи, за да проучи въпроса за световния глад. Техният изчерпателен и окончателен доклад показа, че ГМО културите не са отговор на недостига на храна или бедността в селските райони. Този доклад окончателно заключава, че нито Зелената революция на Гейтс, нито неговите ГМО могат да хранят света и в същото време да защитават планетата (ВИЖ ТУК).

Изчерпателният анализ на IAASTD показва, че Зелената революция, която фондация „Рокфелер” стартира в Индия и Мексико през 1960-те години, беше катастрофа; химическият път на монокултурите е подкопал способността на Земята да поддържа живота и производството на храни, като унищожава биологичното разнообразие, почвата и водата, както и допринася за изменението на климата.

Политиките на Зелената революция подкопават продоволствената и хранителната сигурност и обезсилват дребните фермери чрез дълг за външни суровини. IAASTD и многобройни други проучвания показват, че суверенитетът на семената, суверенитетът на храните и суверенитетът на знанието са единственото жизнеспособно бъдеще за храните и земеделието. Организацията на обединените нации и водещите световни земеделски учени признаха, че ГМО не могат да се борят с глада толкова ефективно, колкото традиционното земеделие.

Бил Гейтс реши да игнорира тази реалност, отхвърляйки научно обосновани доказателства в полза на своята месианска вяра, че той е назначен от Бог да спаси света с технологии. Според „доктора” Гейтс доброто здраве идва само в спринцовка (той е най-големият производител на ваксини в света – ВИЖ ТУК).

По същия начин „фермера“ Бил проповядва, че добрата храна идва само от монокултури, химически пестициди и торове, ГМО култури и патентовани семена, които случайно притежава (ВИЖ ТУК). Изграждайки своята селскостопанска империя, Гейтс многократно е проявявал желание да игнорира гласовете на учените и фермерите и да потъпква закони, договори, традиции, граждански права, наука и усет.

КРАЖБА НА СЕМЕНА

От началото на неолитната революция преди около 10 000 години фермерите и общностите са работили за подобряване на добива, вкуса, храненето, стабилните качества на семената, които подобряват специфичния растеж, лечебните и хранителни качества и генетичната устойчивост, която позволява на някои семена да процъфтяват при конкретни условия на почвата и водата или се противопоставят на хищници.

Тази енергична, гениална генетика е продукт на чудесно сътрудничество между хората, природата и техния Създател по време на 1000 поколения интензивни селскостопански иновации на човечеството. Безплатният обмен на знания и семена между фермерите е основата за поддържане на биологичното разнообразие и продоволствената сигурност.

От 1979 г. под егидата на Световната банка консорциум от центрове за научни изследвания в селското стопанство, известен като Консултативна група за международни селскостопански изследвания (CGIAR), събира тези първокласни семена от дребни фермери по целия свят и ги съхранява в 15 независими публични семенни банки, разположени в различни държави. Това начинание се стреми да архивира пълен опис на запасите от семена в наследство в полза на цялото човечество, за да запази разнообразието на културите през хилядолетията.

През последните 17 години Гейтс успешно маневрира, за да получи контрол над тези колекции – от 768 578 семена – и да отстоява монополна собственост върху най-добрите световни запаси от семена.

Започвайки през 2003 г., в сътрудничество с фондация „Рокфелер“, фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ вложи 720 млн. долара в проекта „Семенна банка“ на CGIAR (ВИЖ ТУК). Като най-големият финансист на CGIAR, Гейтс използва финансовия си лост, за да принуди сливането на 15-те юридически независими центъра на CGIAR в едно юридическо лице, зловеща инициатива, която той нарича „Gates Ag One“ (ВИЖ ТУК). След това се премества да организира трансфера на научни изследвания и семена от научноизследователски институции към базирани на стоки корпорации като Байер и Каргил, с които си партнира (ВИЖ ТУК). По този начин той нахлува, ограбва и приватизира семенния резерв за най-обещаващите семена от местни фермери по света.

Директорът на Gates Ag One, Джо Корнелиус, е бивш изпълнителен директор на Bayer Crop Science. Преди това той беше директор по международно развитие на Монсанто. Работейки с Корнелиус, Гейтс е усъвършенствал техниките, които Монсанто е въвел през 1980-те години, когато води стремежа към разпространение на ГМО и патентоване на семена. Гейтс се е превърнал в командващ генерал в пиратската война на Big Data, за да ограби и монополизира общите геномни данни на милиони растения, отглеждани от селяни през хилядолетията.

Гейтс финансира Diversity Seek (DivSeek), глобален проект, който той стартира през 2015 г. за картографиране на геномите и геномните последователности на селските запаси от семена, държани в семенните банки. DivSeek и Gates Ag One са върховете на неговите копия, които „добиват“ данни за семената, за да „цензурират“ общото. С други думи – за прекратяване на претенциите на обществеността за собственост.

Използвайки изкуствен интелект (ИИ) и дигитални технологии, слугите на Гейтс в DivSeek и Gates Ag One сканират тези семена и категоризират техните генетични данни, за да картографират, патентоват и откраднат глобалното семенно наследство на човечеството. Гейтс подкрепя патентната си обосновка, като използва технологията CRISPR за селективно редактиране на геномите на семената на наследството, като прави промени, достатъчни да издържат на патентните предизвикателства.

Основната цел на Гейтс е да отглежда сортове Green Revolution, проектирани да реагират на химически входове, произведени от партньорите на Гейтс от „Отровния картел“: Monsanto, Bayer, Dow / DuPont, CropLife, BASF, Syngenta, Corteva и др. Накратко, Гейтс умишлено ограбва семето откъм неговата цялост и разнообразие, изтривайки еволюционната история и връзките му с почвата, свеждайки всичко до прост „код“. По този начин Гейтс улавя генетичното разнообразие на нашата планета, пренаписва го, патентова своя код, краде семената от човечеството и ги обвързва с химическите конгломерати.

Чрез централизиране на банките със семена и манипулиране на законите за интелектуална собственост, Гейтс стартира кампания на „генетичен колониализъм“, за да ограби световните селяни и местни фермери от трудно спечелените им семена и знания (ВИЖ ТУК).

„Целта на Gates Ag One е да поеме контрола над генетичното разнообразие на тази планета“, каза ми активистката за земеделска свобода д-р Вандана Шива. Според Шива Гейтс „продължава да подкопава и саботира както суверенитета на семената на фермерите, така и суверенитета на семената на държавите. Gates Ag One е ясна декларация за намерението му да създаде империя върху живота и биологичното разнообразие, върху храната и земеделието и върху нашето препитание.“ В процеса, казва Шива, „Гейтс финансира адски франкенщайнови експерименти, които оскверняват Творението“.

Гражданите, правителствата и фермерските организации са написали много закони, а правителствата са приели международни договори за опазване на биологичното разнообразие, включително Конвенцията за биологичното разнообразие (CBD) и Протокола от Картахена за биобезопасност към CBD. Чрез измама на държавни служители, манипулиране на закона за интелектуалната собственост и пренаписване на регулациите за семената, Гейтс успя да заобиколи или потъпче тези устави и договори и да избегне многостранните управленски структури, които правителствата въведоха, за да попречат на глобалните корпорации да отвличат биоразнообразието на планетата и семенното сдружение от селяни и земеделци.

ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ (ГМО)

Мисионерската вяра на Гейтс в технологиите като решение за всеки болен човек, от несигурността на храните и болестите до здравето на климата, обяснява неговото натрапчиво популяризиране на ГМО. Ревностните идолопоклонство и технологии за редактиране на гени на Гейтс го оставят глух за планините от рецензирани научни доказателства и предупреждения от агрономи, диетолози, токсиколози и други учени, които поставят под съмнение тяхната безопасност.

ГМО ваксините и лекарствата са опори на неговото обществено здравеопазване, а Гейтс финансира изследвания, разработка и разпространение на ГМО като решение на всеки селскостопански проблем. Той финансираше, например, Емануел Шарпентие и Дженифър Дудна, двамата химици на CRISPR, спечелили Нобелови награди за редактиране на гени през 2020 г. (ВИЖ ТУК).

Гейтс беше и един от най-големите акционери на Монсанто – най-агресивният промоутър на ГМО и пестициди в света. Централната мисия на Gates Ag One е да се завре в лицето на почти всяка независима оценка на науката и безопасността в сляп порив да наложи на човечеството непроверени ГМО, патентовани семена, синтетични храни и експериментални лекарства.

Може да се очаква неговият дял от Монсанто и партньорствата му с компании за преработени храни, химически и петролни компании да дискредитират претенциите на Гейтс като защитник на общественото здраве. Но огромните инвестиции на Гейтс в медийната журналистика (изложението на списание Nation от март 2020 г. разкрива, че фондация „Гейтс“ е купила гаранции за благоприятно покритие с 250 млн. долара безвъзмездни средства за медии, включително NBC/Universal, BBC, NPR, The Guardian, Le Mond, Ал Джазира и други, „за да повлияят на новините“) са го изолирали от проверката и скептицизма, който медиите исторически прилагат към дяволските схеми за печалба и пълно лицемерие на луди по властта милиардери.

Разговорите за пари и милиардите, които Гейтс и неговите фармацевтични съюзници ежегодно вливат в публична и търговска журналистика, вместо това направиха Гейтс главен любимец на медията. Той използва своите „сателитни обиколки“ на всеки две седмици по водещи кабелни и мрежови новинарски предавания, за да демонстрира хипнотизиращата си сила да контролира лекото разпитване и подлизурско уважение от достойни домакини (с изключение на Нора О’Донъл), включително Андерсън Купър (CNN), Дейвид Мюир (ABC), Ари Мелбър (MSNBC) и Чък Тод (NBC), които с благодарност представят неговата възвишена прогноза по теми, вариращи от общественото здраве до икономиката и селскостопанската политика.

ИЗБЯГВАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО РЕГУЛИРАНЕ

Богатството и властта на Гейтс му позволяват също да избягва правителствените усилия за регулиране на разпространението на ГМО. Когато Индия въведе мораториум върху генетично модифицираните култури Bt Cotton и Roundup Ready на Гейтс орез 2011 г., той премести дейността си в Бангладеш. Когато Съдът на Европейските общности отсъди, че генетично редактираните организми и ГМО трябва да бъдат строго регулирани, за да се защити общественото здраве, Гейтс стартира лобистка кампания за дерегулация в европейската общност (ВИЖ ТУК).

В момента Гейтс използва милиарди, за да организира атаки срещу законите за ГМО и редактиране на гени в много от страните, които са наложили стандарти за безопасност. Когато учени и регулатори пледират, че времето е от съществено значение за точната оценка на безопасността на редактирането на гени и ГМО, Гейтс заявява: „Времето е врага!“ (ВИЖ ТУК).

През 2017 г. германската правозащитна група Heinrich Böll Stiftung (HBS) публикува доказателства за тайната кампания на Гейтс за избягване на демократично наложени ограничения върху експериментите му с високорискови генни манипулации (ВИЖ ТУК). HBS пусна повече от 1200 имейла, получени от групата съгласно американските закони за свобода на информацията (ВИЖ ТУК). Тези документи показват, че фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ е наела сенчест шпионски и пропаганден екип Биг Агро/Биотехнологии, за да организира шпионска атака под прикритие (ВИЖ ТУК), целяща корумпиране на длъжностни лица на ООН и саботиране на международните усилия за забрана на дяволска нова технология, наречена „генно задвижване“.

Генните задвижвания са на върха на генното инженерство, синтетичната биология и генното редактиране (ВИЖ ТУК). Те са инструментите на избор за евгенистите и за тези, които се стремят да изградят технократичното „трансчовешко бъдеще“, отстоявано от Гейтс и неговите приятели от Силициевата долина.

Учените използват технологията CRISPR, за да редактират гени в хромозомите на организма, за да препрограмират ДНК, за да изключат нормалните правила за генетично наследяване и да „задвижат“ изкуствено въведената черта през цяла популация и да я разпространят във всички следващи поколения. Капацитетът им да променят трайно генома на цял вид кара гените да задвижват биологичния инструмент на върховната сила (ВИЖ ТУК).

Технологията за редактиране на гени би могла да улесни схемите на Гейтс за създаване и патентоване на нови и подобрени видове растения и животни или за унищожаване на видове, които той не одобрява. Една от целите му е да използва генни задвижвания за вмъкване на „самоубийствени гени” за унищожаване на цели видове комари, разпространяващи зика или малария – цел на проекта „Мишена малария” (Target Malaria Project), в който фондация „Гейтс” е инвестирала 40 млн. долара (ВИЖ ТУК). Д-р Антъни Фаучи, дългогодишно протеже и партньор на Гейтс и ентусиазирана мажоретка за генното задвижване, каза пред StatNews: „Да се отървем от тях би било благословия“ (ВИЖ ТУК).

Критиците твърдят, че генните задвижвания представляват екзистенциален риск за биосигурността на човечеството поради способността им да променят или елиминират цели видове и катастрофално да променят екосистемите. Те също са най-доброто биологично оръжие; най-сатанинските умове в различни военни и разузнавателни агенции ламтят за генни стремежи за отглеждане на супервойници или за изсичане на „гените на апокалипсиса“. Критиците се опасяват, че един ден нациите могат да използват „геноцидни гени“, за да унищожат определени раси или нежелани черти.

Файловете за генно задвижване на HBS разкриват водещата роля на американската армия в развитието на технологията за генно задвижване. Американската агенция за модерни изследователски проекти в областта на отбраната (DARPA) е похарчила около 100 млн. долара за проучване на генни задвижвания (ВИЖ ТУК). Другите основни инвеститори на генното задвижване са Националният институт по здравеопазване на д-р Фаучи (ВИЖ ТУК) и фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, които са инвестирали 75 млн. долара в изследване на гените за самоубийство и анти-плодовитост (ВИЖ ТУК).

На Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие (COP 13) от 2016 г. в Канкун (Мексико) 179 международни организации, включително HBS, гласуваха ООН да наложи глобален мораториум върху генните задвижвания (ВИЖ ТУК). Противниците на тази технология също разпространиха писмо „Призив за опазване със съвест: няма място за генни задвижвания в опазването“ (ВИЖ ТУК). Еколозите се притесняват от непредвидимите последици, ако гени за самоубийство или изчезване се прехвърлят на видове.

Имейлите на генното задвижване разкриват, че в отговор на резолюцията на COP 13 фондация „Гейтс“ е наела Emerging Ag, схематичен шпионски концерн със собствените си зловещи заплитания с Биг Фарма и Биг Агро, за да саботира и затвори разнообразната и единна международна коалиция, противопоставяща се на генното задвижване.

Фондация „Гейтс“ е дала на Emerging Ag 1.6 млн. долара за „набиране на скрита коалиция от академични среди, които да манипулират процеса на вземане на решения на ООН по отношение на генните задвижвания“. Имейлите разкриват, че кампанията на Гейтс е била част от плана на милиардера да „отвърне на удара срещу привържениците на мораториума за генетично стимулиране“. Emerging Ag тайно мобилизира около 65 уж „независими учени“ под наем – „биоститути“ [бел. прев. – биоститут е озн. биолог, който лъже за пари] в местната индустрия – и държавни служители в онлайн експертна група, CBD Online Forum on Synthetic Biology на ООН (ВИЖ ТУК). Висш ръководител на фондация „Гейтс“ е предоставял на тези нечестни оперативни работници ежедневни инструкции как да саботират регулациите, да подкопаят науката, да дискредитират защитниците, да корумпират процеса и да подкопаят демокрацията (ВИЖ ТУК).

В продължение на кампанията си Гейтс едновременно финансира доклад от 2016 г. на Американската национална академия на науките (NAS), подкрепящ задвижването на гени. DARPA съфинансира замазването на доклада съвместно с фондация „Гейтс“. Както The Guardian отбеляза след публикуването на доклада на NAS:

„Същата Американска агенция на отбраната (DARPA), която е платила за проучването на NAS, даде да се разбере, че те правят абсолютно всичко за изследването на генното задвижване и разработване на „силни“ синтетични организми. Има основателна причина за притеснения.“ (ВИЖ ТУК)

Както отбелязва Джим Томас от ETC Group: „Фактът, че развитието на генните механизми сега се финансира и структурира предимно от американската армия, поражда тревожни въпроси за цялата тази област“ (ВИЖ ТУК).

В продължение на координираната си кампания с Emerging Ag, фондация „Гейтс“ манипулира трима членове, които бяха под контрола на Гейтс, от съответната експертна комисия на ООН, известна като AHTEG (Ad Hoc Technical Expert Group) по синтетична биология. Гейтс и Emerging Ag бяха успешни и ООН свали мораториума.

Ролята на фондация „Гейтс“, изложена от документите за генните задвижвания, в подриването на кампанията на природозащитното движение срещу тази опасна технология утвърждава Гейтс и неговата фондация като измамен извънзаконов картел с презрение към процеса, към демокрацията, науката, закона, общественото мнение, общественото здраве и безопасността на човечеството.

ХИМИЧЕСКАТА ВОЙНА СРЕЩУ ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ

Събирането на доказателства сочи към вида на индустриално отглежданите и преработени храни, които са предпочитани от Гейтс, като водещи виновници в епидемиите от хронични болести, които опустошават човешкото здраве и обезсилват децата по целия свят.

Най-популярните в света ГМО функционират за улесняване на въздушното пръскане на пестициди. Техниката на Монсанто за вмъкване на гени, за да направи селскостопанските култури устойчиви на отрови, унищожаващи плевелите, позволява на Биг Агро да уволнява наземни земеделски работници, като ги замества със самолети (или безпилотни летателни апарати), които насищат пейзажи (и храната) с аерозолирани токсини като глифозат и неоникотиноиди (ВИЖ ТУК).

След разпространението на химическите пестициди през 1940-те години, повече от половината от американските пойни птици са изчезнали, по-голямата част от популациите на пчелите и насекомите в света са се сринали, а честотата на хроничните заболявания в Америка се е увеличила до 54% в синхрон с повишената употреба на пестициди.

Както изтъкна Вандана Шива, „Гейтс обяви химическа война не само срещу природата, но и върху метаболитните системи на нашето тяло и симбиозата в чревния микробиом с неговите мании за пестициди и хербициди и кампанията му за превключване на човечеството към ГМО.“

СИНТЕТИЧНИ ХРАНИ: СОЙЛЕНТ „ГЕЙТС”

Агендата за власт, печалба и контрол на Гейтс изглежда е причина за неговия ангажимент да синтезира така наречените „трансчовешки“ лабораторни храни и огромните му инвестиции в производството на преработени храни.

Гейтс нарича синтетичното месо „бъдещето на храната“. Той държи инвестиции в компании, които произвеждат растителни пилета, растителни яйца и други, които правят храна от буболечки. Гейтс притежава патенти или има патенти за над 100 животински заместителя, от пиле до риба. Той инвестира сериозно в Motif FoodWorks, компания, която произвежда разнообразни синтезирани лабораторни храни и съставки. Той е съосновател на Breakthrough Energy през 2015 г. със своите приятели милиардери Джеф Безос, Майкъл Блумбърг и Марк Зукърбърг – така нареченият „Клуб на печалбите от пандемията“. (Американските милиардери са увеличили богатството си с 1.1 трилиона долара от началото на локдауна (ВИЖ ТУК), докато броят на обеднелите американци е нараснал с 8 милиона (ВИЖ ТУК).

Това сътрудничество има голям дял в Beyond Meat, в който те са съсобственици заедно с Tyson Foods и Cargill. Beyond Meat прави растителни ГМО и натоварени с пестициди пилешки такота. Гейтс и неговият клуб „Милиардерчета“ също имат големи позиции в Impossible Foods, който използва топлина и налягане, за да произвежда синтетични бургери и братвурсти от ГМО соя. Лабораторните резултати показват, че нивата на глифозат в имитираното от компанията месо е с 11 пъти по-високи нива от най-близкия му конкурент (ВИЖ ТУК). Сет Ицкан от Soil4Climate написа:

„Impossible Foods наистина трябва да се наричат Impossible Patents. Това не е храна; това е софтуер, интелектуална собственост – всъщност 14 патента във всяка хапка на Impossible Burger. Това е IFood, следващото приложение-убиец. Просто изтеглете вкуса си. Това вероятно ще се хареса на Бил Гейтс, техният über инвеститор.“ (ВИЖ ТУК)

Друго от начинанията на Breakthrough е Memphis Meats, което формулира инженерна месоподобна тъкан върху субстрат от телешка кръв. Блумбърг прогнозира, че приходите от синтетично месо ще достигнат 3.5 млрд. долара до 2026 г. (ВИЖ ТУК).

През юни 2020 г. Breakthrough Bros инвестира 3.5 млн. долара в Biomilq, компания, която произвежда синтетична кърма от „култивирани човешки млечни жлези и епителни клетки“. Гейтс не е обяснил дали млякото ще съдържа майчините антитела – присъстващи в автентичното майчино мляко – които функционират за защита на кърмачетата от инфекциозни болести, или дали следващите поколения деца на Biomilq ще трябва да разчитат на допълнителни батерии от ГМО ваксините на Гейтс (ВИЖ ТУК).

Вандана Шива отбелязва, че Бил Гейтс „иска да ни лиши от добри, здравословни протеини и мазнини и да ни закачи за синтетичните му лабораторни боклуци“.

Гейтс е създател и най-големия дарител на дъщерното дружество на ООН, GAVI, фалшива правителствена агенция, която той създаде, за да прокара своите дяволски химически, медицински и хранителни смеси и да проведе зловещи експерименти с ваксини над африканците и индийците (ВИЖ ТУК). От 2014 г. насам Организацията за прехрана и земеделие на ООН, финансирана от фондация „Гейтс“ в размер на почти 850 000 долара, агресивно подтиква използването на протеини от насекоми – особено за бедните. GAVI характеризира осите, бръмбарите, щурците и други насекоми като „недостатъчно използвани“ източници на храна.

Следвайки ръководството на Гейтс, GAVI е оптимист, че буболечките скоро ще бъдат важна хранителна добавка за обеднелите и недохранени деца.

Вероятно в очакване на този щастлив ден, фондацията на Гейтс е инвестирала в южноафриканска компания, която произвежда хранителни протеини от култивирани личинки (ВИЖ ТУК).Фабриката на компанията помещава милиард мухи и произвежда 22 тона личинки дневно, които пасат върху кланици, общински и домакински битови отпадъци. Тъй като пазарите все още са незрели за личинките като човешка храна, Гейтс продава брашното си от личинки (ВИЖ ТУК) на фабрични месни процеси, като тези, притежавани от партньора на Гейтс, Tyson Foods, за храненето на пилета в батерийни клетки (ВИЖ ТУК) и на мащабни рибни ферми, като притежаваните от Unilever, мултинационална компания на стойност 58 млрд. долара, която е едновременно бизнес партньор на Гейтс и бенефициент на безвъзмездна финансова помощ на неговата странна обществена благотворителност.

Както обикновено, Гейтс също така мобилизира международните агенции, които той контролира, и големите корпорации, с които си партнира, за да управляват фалшивата му хранителна агенда, включително най-вече финансирания от Гейтс Световен икономически форум (СИФ), който събира световните милиардери в Давос всяка година да планират и начертаят политическото и икономическото бъдеще на човечеството.

Председателят на СИФ Клаус Шваб е автор на влиятелната книга „COVID-19: Голямото нулиране“ (ВИЖ ТУК), която СИФ очевидно е изпратила по пощата на повечето избрани служители в света, до ръководителите на провинциите (ВИДЕО) [бел. прев. – в посоченото видео премиерът на Алберта (Канада) Джейсън Кени заявява, че книгата му е била изпратена по пощата и изказва предположение, че вероятно е изпратена и до всеки правителствен лидер по света].

Шваб повдига въпроса, че могъщите хора трябва да използват кризата с COVID, за да наложат авторитарен контрол, всеобхватно наблюдение, потискащи нови икономически модели и едно световно правителство на обсаденото, ужасено и отстъпчиво човечество. Голямото нулиране е планът на СИФ за системно възстановяване на нова контролирана икономика след пандемията на COVID-19.

Шваб и принц Чарлз представиха „Голямото нулиране“ на срещата на върха на СИФ през май 2020 г. (ВИЖ ТУК). Това е визия за превръщане на света в тоталитарна и авторитарна държава за наблюдение, манипулирана от технократи, за да управлява травматизираното население, да измества богатството нагоре и да обслужва интересите на ЕЛитните милиардери олигарси. За да „нулира“ глобалните политики в областта на храните, СИФ насърчи и си партнира с организация, наречена EAT Forum, която се описва като „Давос за храната“ (https://eatforum.org).

Съосновател на EAT е Wellcome Trust, организация, основана, финансирана и стратегически свързана с производителя на ваксини GlaxoSmithKline, в която Гейтс е инвестирал сериозно (ВИЖ ТУК). Най-голямата инициатива на EAT се нарича FReSH, което организацията описва като усилие за стимулиране на трансформацията на хранителната система. Партньорите на проекта включват Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever и технологичния гигант Google (ВИЖ ТУК).

EAT Forum работи с тези компании, за да „добави стойност към бизнеса и индустрията“ и „да определи политическата програма“. За да допринесе за това предприятие с печалба, EAT си сътрудничи с близо 40 градски правителства в Европа, Африка, Азия, Северна Америка, Южна Америка и Австралия. Организацията също така подпомага финансирания от Гейтс Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) при „създаването на нови диетични насоки“ и инициативите за устойчиво развитие (ВИЖ ТУК).

Според Фредерик Лирой, професор по хранителни науки и биотехнологии в Университета в Брюксел, мрежата EAT работи в тясно сътрудничество с някои от най-големите имитиращи месо компании, включително Impossible Foods и други биотехнологични компании, за да замени полезните хранителни храни с генетично модифицираните лабораторни смеси на Гейтс (ВИЖ ТУК).

„Те го определят като здравословно и устойчиво, което, разбира се, не е нито едното, нито другото“, каза Лирой пред The Defender (ВИЖ ТУК).

Д-р Шива също се присмива на многогодишната пропаганда на Гейтс, че неговите ГМО меса са свързани с храненето на децата и дерайлирането на климатичните промени:

„Преработената в лаборатория фалшива храна в интерес на истината е свързана с патентоването на нашата храна, а не с изхранването на хората или спасяването на климата, както се преструват Гейтс и неговите колеги биотехнологични приятели. Предложената диета на EAT изобщо не е свързана с храненето, а с големия бизнес и с корпоративното поглъщане на хранителната система.“

Лирой добавя: „Компании като Unilever и Bayer и други фармацевтични компании вече са химически преработватели, така че много от тези компании са в много добра позиция да спечелят от този нов хранителен бизнес, който се върти около преработката на химикали и екстракти, необходими за производството на тези лабораторни храни в глобален мащаб.“

ОБОГАТЕНИ ХРАНИ

Синтетичните и ГМО храни обикновено са с ниско съдържание на жизненоважни микроелементи, които поддържат човешкото здраве. Глифозатът, например, функционира като хелатор. Той убива плевелите, като извлича минералните градивни елементи на живота. Селскостопанските култури, изложени на глифозат, имат далеч по-малка хранителна стойност от естествените храни (ВИЖ ТУК).

Хората, които ядат преработените, синтетични и ГМО храни на Гейтс, могат да имат пълни стомаси, докато са клинично недохранени. Гейтс бърза да реши този проблем, като купува технологии и си партнира с компании като Roche и Kraft, които подсилват изкуствено храните с минерали и витамини. Той едновременно насърчава законите в развиващите се страни, които да налагат обогатяване на храните (ВИЖ ТУК). Тези закони облагодетелстват компаниите за пестициди и преработени храни в ущърб на традиционните и биологични фермери. Тъй като американски компании, като Roche, Kraft, General Foods и Philip Morris вече подсилват своите преработени сирена и зърнени храни, те са ентусиазирани партньори на Гейтс в тази примамка.

Видях тази суматоха, извършена от друг измамник от големите хранителни компании по-рано в кариерата ми. През 2003 г. представлявах хиляди малки полски фермери в битката за държането на промишлените фабрики за свинско месо на Smithfield Foods извън Полша (ВИЖ ТУК). Вицепремиерът на Полша Анджей Лепър ми каза, че служители на Смитфийлд са му предложили подкуп от 1 млн. долара в подкрепа на закон, изискващ кланиците да инсталират високотехнологични хигиенни технологии, включително лазерни водопроводни кранове в тоалетните. Смитфийлд знаеше, че законът ще доведе до затварянето на 2600 фамилни кланици, които правиха емблематичната полска наденица килбаса. Като единственият субект, който може да си позволи лазерите, Смитфийлд по този начин щеше да получи монополен контрол върху капацитета на Полша за клане и 100% от доходоносния й износ на килбаса.

Гейтс взе законите си за обогатяване на храната от наръчника на Смитфийлд. Като налагат всички храни да бъдат обогатени, продуктите на Kraft като Cheez Whiz и American Singles и обогатените с витамини Kool-Aid и Tang са позиционирани да изместват местно произведеното козе сирене и козе мляко от селските пазари и да извадят малките африкански фермери от бизнеса (ВИЖ ТУК).

За да популяризира задължителната си програма за обогатени храни, Гейтс създаде друга от полезните си квазиправителствени организации, Глобалният алианс за подобрено хранене (GAIN), за да подпомогне мултинационалните хранителни компании (бизнес партньори на Гейтс) в лобирането за изгодни тарифи и данъчни ставки за преработените и обогатени храни и по-бърз регулаторен преглед на новите продукти в целевите държави. Консорциумът GAIN на Гейтс също така дава пари на местните власти за стимулиране на търсенето на обогатени храни чрез мащабни кампании за връзки с обществеността или чрез предлагане на правителствени „печати за одобрение“ за корпоративни хранителни продукти.

ГЕЙТС, GAVI И GAIN

Гейтс моделира своя GAIN проект след глобалната си ваксинна програма за милиарди долари (GAVI). Чрез маскирането си като агенция за общественото здраве, GAVI успешно мобилизира публичните агенции и частната индустрия, за да стовари нетествани, експериментални или дискредитирани и често смъртоносни ваксини за ваксиниране на бедни деца в развиващите се страни (ВИЖ ТУК и ТУК).

Следвайки модела на GAVI, Гейтс стартира програмата за печалба от 70 млн. долара в специалната сесия на Общото събрание на ООН за децата (ВИЖ ТУК). Неговото сътрудничество включва бордовите агенции на ООН, като Световната банка, СЗО и УНИЦЕФ (ВИЖ ТУК) и големите преработени храни като Philip Morris и Kraft, в които има инвестиции (ВИЖ ТУК).

Според Вандана Шива, целта на печалбата е да „координират кампаниите, които подтикват африканските и азиатските държави да дадат скандални субсидии, данъчни облекчения и тарифни освобождавания и други предимства за преработените храни.“

Някои експерти са обезпокоени от идеята за Бил Гейтс и мултинационалните хранителни компании, които се обединяват до колонизиране на хранителните системи в слабо развитите страни, и разнасят преработените храни под знамето на общественото здраве.

Д-р Марк Хайман, автор на бестселъри от класацията на „Ню Йорк Таймс“ и ръководител на стратегията и иновациите в Кливландския клиничен център за функционална медицина, ми каза:

„… въпреки че понякога се подсилват с витамини и минерали, преработените храни са натоварени със захар, нишесте, преработени масла, изкуствени оцветители, консерванти, пестициди и натрий, които допринасят двойно за затлъстяването и недохранването и епидемията от хронични заболявания. В световен мащаб 11 млн. умират всяка година от излишък на ултра-обработени храни и липса на защитни пълноценни храни, превръщайки обработената храна в убиец номер едно в света.“

Д-р Хайман нарича тези храни „противоположното“ на храненето. Шива се съгласява. Според нея: „Програмата на GAIN е не толкова за решаването на недохранването, а по-скоро деспотичен начин да се принудят бедните страни да отворят достъпа до техните пазари, за да се унищожат местните производители.“

„Подсилените храни са илюзорни технически решения за сложни социално-икономически проблеми. Социалните и икономическите решения ще работят по-добре в дългосрочен план“, твърди професор Марион Нестле. Нестле е почитана икона в областта на храненето, която заема председателството на Paulette Goddard по хранене и хранителни изследвания в Нюйоркския университет. Нестле, авторката на „Хранителната политика: как хранителната индустрия влияе върху храненето и здравето“ (ВИЖ ТУК), ми каза:

„С едно изключение, йодираната сол, подсилените храни струват твърде много, не успяват да постигнат целите си или са твърде ограничени по обхват, за да направят това, което са предназначени да направят. Виждам тези закони като решаване на проблема за компаниите, които произвеждат тези продукти, без да се занимават с недостига на нутриенти и калории. Аз не съм фен на подсилените храни. Искам голямо разнообразие от истински храни, направени по-достъпни и по-евтини и локално произведени. Така че бих се съгласила с критиците. Иска ми се фондация „Гейтс“ да инвестира в проекти за насърчаване на малки, местни хранителни продукти.“

ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ: ПРЕМАХВАНЕТО НА ФЕРМЕРИТЕ

Гейтс казва, че иска да съживи икономиките на земеделските стопанства, като трансформира селското стопанство със супер ефективна, високотехнологична техника с ИИ, за да създаде „ферми на бъдещето“ (ВИЖ ТУК). Според Гейтс:

„Всички ние трябваше да излезем и да обработваме земята. Едва имаме достатъчно храна, когато времето беше лошо хората щяха да гладуват. Сега чрез по-добри семена, торове, много неща, повечето хора не са земеделци. И така, ИИ ще ни донесе огромна нова производителност.“ (ВИЖ ТУК)

Преди всичко той иска да работи бързо. „Изчислителното ускорение“ на Гейтс ще забърза приемането на тези полезни иновации, за да постигне амбициозните си схеми за постигане на научни постижения за дребните фермери, преди климатичните промени да унищожат добивите им.

Но Шива предупреждава американските фермери, които вече се давят в дългове, да внимават с обещанията на Гейтс да им помогне:

„Когато Бил Гейтс наложи своите дяволски технологии за „спасяване“ на индийските фермери, единствените, които се облагодетелстваха, бяха Гейтс и неговите мултинационални партньори. Той даде пари на правителството и компания, наречена Digital Green, и даде екстравагантни обещания за дигитална трансформация на индийското земеделие. След това със съдействието на закупените от него държавни служители.

Бил Гейтс постави камери и електронни сензори в домовете и нивите на индийските фермери. Той използва техните мобилни телефони, които им даде безплатно, и неговите оптични и 5G инсталации – които убеди Индийската телекомуникационна компания да финансира – да каталогизира, проучи и открадне данните за земеделските култури, местни практики и селскостопански знания безплатно. След това ги продаде обратно като нови данни. Вместо да преобразува дигитално фермите, както обеща, той трансформира индийските фермери в дигитална информация. Той приватизира семената им и събра работата на обществената система. Изтръгна техните придобити знания и наследствена генетиката и инсталира ГМО семена и други нелепи практики.“ Шива добавя: „Ясната му агенда беше да прогони дребните фермери от земята и в крайна сметка да механизира и приватизира производството на храни.“

Кристиан Уестбрук, земеделски изследовател и основател на онлайн подкаста „Фермер от ледниковата епоха“ (ВИЖ ТУК), се утешава, че американските фермери са запознати с историята на Гейтс в Индия и Африка: „Знаем кой е Бил Гейтс и знаем за злините, които той е причинил на дребните фермери в Мексико, Африка и Индия. Знаем, че последните му покупки на земя тук са само началото на Зелената революция 3.0. Той иска да изсмуче демократичната същност на пасищните пейзажи на Америка и нашите фермерски семейства – да открадне прехраната ни, знанията ни, семената и земята ни.“

Уестбрук отбелязва факта, че като всички мошеници, Гейтс винаги бърза:

„Стратегията му е да накара всички да се движат толкова бързо, че да не могат да видят измамата. Той винаги ни казва, че изменението на климата не може да чака, че трябва да ускорим достъпа до тези продукти и приемането на неговите технологии, че изследванията не се случват достатъчно бързо.“

Уестбрук ми каза, че безкрайните приказки на Гейтс за „ускоряване на процеса“ и екстравагантните му обещания за чудодейни нови технологии, за „инвестиции“ и за „публично-частни“ партньорства са част от неговата заблуда. „Той продължава да казва на всички, че трябва да „ускоряваме, ускоряваме, ускоряваме“.“

Много фермери казват, че не се интересуват да бъдат спасени от Гейтс. Уестбрук казва, че смята, че Гейтс има намерението неговите баронски американски обхвати да служат като флагмани – витрини за свитата му от дигитални технологии за американските фермери. „Прави го по същите причини, по които е занесъл технологията си в индийските ферми – за да открадне знанията им и да ги премести от земята.“

Трент Лоос, шесто поколение животновъд от Средния Запад и фермерски активист, ми каза, че фермерите реагират автоматично срещу милиардерите, „играещи монопол“ с американските земеделски земи:

„Това затруднява младите фермери или дори онези, които се занимават с фермерство поколения наред, да се конкурират с толкова дълбоки джобове. Със сигурност им създава бариера. Когато хората с такова богатство започнат да купуват ферми, това ни кара да се чудим какво наистина правят. Никой не иска да наема земя от Бил Гейтс или да работи като негов съдружник.“

Уестбрук казва, че вярва, че Гейтс следва по-тъмна агенда. Подобно на Шива, Уестбрук вярва, че Гейтс и другите разбойнически барони използват предтекста за климата, биологичното разнообразие и зоонозната пандемична заплаха, за да измъкнат хората от агробизнеса и вън от фермата. И има доказателства в негова подкрепа. Фондация „Гейтс“ инвестира значително в Alphabet, компанията майка на Google (ВИЖ ТУК). Alphabet е изобретил роботи за „надушване на култури“, предназначени да заменят фермерите и животновъдите, като част от своя проект „Минерал“ (ВИЖ ТУК). Неговият проект „Moonshot“ е „разработване и тестване на гама от софтуерни и хардуерни прототипи, базирани на пробиви в изкуствения интелект, симулацията, сензори, роботика и др.“ (ВИЖ ТУК).

В рамките на една година от закупуването на Whole Foods, Джеф Безос (ВИЖ ТУК) – Гейтс има значителна инвестиция в Amazon (ВИЖ ТУК) – също инвестира сериозно в контролирани от роботи вертикални ферми, които също свеждат до минимум човешкото участие в земеделието.

Уестбрук казва: „Той иска да измъкне хората от фермите, да махне животните и да накара всички да ядем неговите растителни меса и протеини от буболечки.“

„Гейтс говори за земеделието като за архаична, старомодна, мръсна, опасна, неефективна, варварска реликва от миналото, която ни заплашва чрез увеличаване на заплахата от изменението на климата и рисковете от глобалните пандемии, като поставя хората в опасен контакт с микробите“, казва Хауърд Влигер, фермер от Айова, който работи като консултант по култури и добитък в САЩ и Канада от 1992 г. (ВИЖ ТУК).

Влигер е експерт по въздействието на пестицидите и ГМО върху хранителните продукти и почвите. „Целта на Гейтс е да измести света далеч от устойчиво и хуманно животновъдство, което празнува контакта ни с почвата и намира добро здраве в нашите уважителни взаимодействия с природата – и към изкуствени крави и мрачна химическа парадигма, които са всички характеристики на дистопия от горе на долу. Визията му е на замърсени и неприятни храни и отделяне на човека от природата.“

„Изглежда, че Гейтс няма представа за радостта, която обикновените хора – хора като нашето семейство – изпитват от земеделието“, каза ми Николет Ниман. Ниман е калифорнийски стопанин и фермер и е автор на книгите „Righteous Porkchop“ и „Defending Beef“. Съпругът й Бил е основател на Niman Ranch, кооперация на стотици малки устойчиви американски производители на говеда и прасета, които предлагат висококачествено органично говеждо и свинско месо от устойчиво захранване с трева.

„Регенеративното земеделие и животновъдство неизмеримо обогатява човешкия живот. Това е предизвикателна работа, базирана на личния ни контакт със земята. В най-добрия случай доброто земеделие е стремеж да се разберат и следват моделите на природата“, каза Ниман. Ниман казва, че Гейтс изглежда слабо се интересува от мъдростта на природата:

„Той като че ли не разбира, че ангажираността ни с почвата и радостта, която получаваме от контакта със земята, сложните ни взаимоотношения с нашите животни, дори с всички затруднения и трудности, са източници на нашата свобода и нашата гордост и щастието да бъдем господари на съдбите си.

Трябва да изградим свят, който да зачита индивидуалното самоопределение, хуманното отношение към животните и доброто управление на почвите ни. Трябва да разберем, че здравословната връзка с природата е не само жизненоважна за нашето здраве и климат, тя е източник на достойнство, свобода и обогатяване в нашата постиндустриална епоха.“

Използвайки широкообхватни технологии, всички тези активисти от различни континенти изразиха дискомфорта си от склонността на Гейтс да гледа по-скоро популацията, а не хората и да разглежда управлението на популацията като проблем, който спешно се нуждае от неговите технологични решения.

„Гейтс вижда гората, а не дърветата“, отбелязва Влигер. „И дори когато погледне към гората, той изглежда вижда само дървени летви – как може да използва пейзажите за пари и да комодитизира хората.“ Влигер продължава:

„Навикът на Гейтс да вижда всяка човешка трудност през обектива на някакво технологично решение, от което той може да се възползва, е извън късогледството. Това е патология – всъщност социопатология. Гейтс е опасно мощен социопат със 137 млрд. долара и визия за технокрация от горе на долу. Това притеснява ли някого?“

Уестбрук казва, че Гейтс, Cargill и Тyson са мощен картел с мисия да сложат край на животновъдството и да изгонят хората от фермите. „Това е заместващо земеделие“, казва Уестбрук. „Те дори използват тази дума „алтернативно земеделие“.“

Възгледът на Уестбрук за дистопичното бъдеще на технократичния тоталитаризъм, предвиден от Бил Гейтс, звучи като безпочвена теория на конспирацията, ако човек игнорира всички доказателства, които го подкрепят. Той прогнозира, че много скоро – след месеци, а не години – ще видим проектирания недостиг на храна и натиск за изпразване и „подобряване“ на селските пейзажи чрез поставянето на земеделските земи на празен ход и замяна на работните места във фермите с роботи и изкуствен интелект.

Уестбрук прогнозира усилията на правителството да насочи населението към мегаградове и смарт градове, където бизнесът е затворен, работните места са оскъдни и повечето от нас ще разчитат на универсален основен доход, платен в дигитални валути – отменяем, разбира се, в случаи на несъгласие и неподчинение. Уестбрук прогнозира сценарий, „при който човешкият добитък е напълно зависим от правителството за пари и храна, а всички хора са на едно място в умните градове и те лесно се наблюдават от технократите на Голямото нулиране на Гейтс“. Уестбрук продължи:

„Те спират производството на храни и всъщност в още по-широк план, спират цялата икономическа дейност, цялата човешка дейност и ни прибират в своите интелигентни градове. Това е доста ужасяващо. И сега, след като имаме тези пандемии, трябваше да приложим военно медицинско положение и тъй като всичко е здравословна криза, ще трябва да поемем и всички ваши хранителни производства и вашите хранителни нужди. Те свързаха тясно тези две неща.”

Времето ще ни покаже дали кошмарът на Уестбрук е просто параноична конспиративна теория – надявам се да е.

СРЕЩАТА НА ВЪРХА НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СИСТЕМИ

През 2009 г. Бил Гейтс, неизбран от никого милиардер без правителствен офис или дипломатическо портфолио, стартира своето глобално предприятие за ваксини с реч пред ООН. Той обяви дарението от 10 млрд. долара и обяви старта на своето „Десетилетие на ваксините“. Схемата му се разгърна като по часовник. Даренията на Гейтс му осигуриха железен контрол над СЗО. Както Foreign Affairs съобщава, „Малко политически инициативи или нормативни стандарти, определени от Световната здравна организация, се обявяват, преди да бъдат случайно, неофициално прегледани от служители на фондацията на Гейтс.“ (ВИЖ ТУК).

Гейтс създаде и финансира мощни правителствени агенции като PATH, GAVI, CEPI и Brighton Collaboration, за да прокара ваксини в развиващите се страни, да затвърди контрола си върху общественото здраве и да подготви основите за глобалния ваксинен пуч [бел. прев. – пуч озн. военен преврат], който той беше предварително насрочил за 2020 г.

През януари 2019 г. СЗО послушно обяви (usnews.com) – като не цитира конкретни доказателства – че „колебанието за ваксините“ е една от основните заплахи за здравето в световен мащаб. Медицинският картел на Гейтс последва това изявление с дирижирани кампании във всеки щат на САЩ и в страни по света от финансираните от фармацията политици, въвеждащи закони за налагане на ваксини и прекратяване на изключенията.

Два месеца по-късно могъщият председател на Комисията по разузнаването на Камарата Адам Шиф – още един от финансовите бенефициенти на Гейтс – поиска социалните медии и медийните компании да започнат да цензурират „дезинформацията за ваксините“ – евфемизъм за всяко твърдение, което се отклонява от официалните изявления на фармацията и правителството (ВИЖ ТУК). Гейтс има гигантски дялове в Google, Apple, Amazon и Facebook. Всички тези компании започнаха ентусиазирано да цензурират критиките към ваксините.

Година по-късно огнището на COVID-19 предостави възможност, свързана с удобството за Гейтс и неговия ваксинен картел да затвърдят контрола си върху човечеството. В статия от май 2020 г. на Дерик Броз в The Last American Vagabond се отбелязва, че „Проследявайки инвестициите на фондацията и връзките на Гейтс, можем да видим, че почти всеки човек, участващ в борбата срещу COVID-19, е свързан малко или много с Гейтс или неговата фондация.“ Тяхната връзка даде на Бил Гейтс и неговата фондация безспорно влияние върху отклика по отношение на пандемията.

Гейтс многократно декларира, по почти всички интернет и кабелни предавания и на всяка медийна платформа, че всяка икономическа дейност трябва да спре, докато всички 7 млрд. души не бъдат ваксинирани и притежават имунизационни паспорти. Десетгодишното му „Десетилетие на ваксините“, започнало с появата му в ООН, премина без никакви проблеми. Под ръководството на старото протеже и лоялист на Гейтс, Фаучи, Министерството на здравеопазването и хуманитарните услуги на САЩ организира имунитет срещу отговорност за COVID ваксините (ВИЖ ТУК) и задели 48 млрд. долара от парите на данъкоплатците, за да купи и разпространи свита от нови експериментални ваксини, много от които притежавани от Гейтс.

Контролът на Гейтс върху процеса е завършен. Изпълнението на прогнозата му за ваксината беше елегантно и безупречно. И сега сурогатите на Гейтс използват същия наръчник, за да прокарат тоталитарната му агенда за храната.

По време на пленарната сесия от 14 до 18 октомври на 46-ата сесия на Комитета на ООН по световната продоволствена сигурност, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви свикването на Срещата на върха на хранителните системи на ООН през 2021 г. (ВИЖ ТУК). Гутериш призна, че Срещата на върха е поискана съвместно от Организацията на ООН за прехраната и земеделието (FAO), Международният фонд за развитие на селското стопанство (IFAD), Световната програма за храните (WFP) и Световният икономически форум (WEF). Бил Гейтс и неговата фондация щедро финансират и контролират и четирите организации (ВИЖ ТУК).

Става по-лошо: Гутериш назначи д-р Агнес Калибата за специален пратеник на Срещата на върха на ООН за хранителните системи. Калибата е президент на програмата AGRA на Гейтс/ Рокфелер, която организира прословутата неуспешна Зелена революция на Гейтс в Африка ВИЖ ТУК). Калибата е перфектният лидер, който представя AGRA на света. Срещата на върха, прогнозира тя, ще обедини всички основни заинтересовани страни в публично-частното партньорство, „за да направят хранителните системи приобщаващи, адаптирани към климата и устойчиви, и да подкрепят устойчивия мир“ (ВИЖ ТУК).

Срещата на върха на хранителните системи на ООН на практика обяви паралелна агенда на тази, която стартира СИФ, когато беше домакин на конференцията си за Голямото нулиране през юни 2020 г.

Когато беше назначена Калибата, над 500 организации изпратиха две писма до генералния секретар Гутериш с призив да оттегли Калибата от ръководната роля поради връзките й с корпоративни участници и изразявайки загриженост за нарастващото влияние на транснационалните корпорации в ООН (ВИЖ ТУК).

В отговор на исканията на гражданското общество 12 лидери, представляващи банки, академични институции и частния сектор, написаха писмо, в което обявиха подкрепата си за Калибата (ВИЖ ТУК). В своето изследване на Срещата на върха на хранителните системи на ООН, AGRA Watch (гражданската застъпническа група, която следва Гейтс и провалената от неговата фондация Зелена революция в Африка) установи, че от 12-те лица, участващи в Срещата на върха, 11 имат силни връзки с фондацията „Гейтс“ (ВИЖ ТУК). В някои случаи тези организации са били пряко финансирани от фондацията на Гейтс и други финансирани от Гейтс специфични програми, които са имали основни роли.

Калибата припомни на участниците в Срещата на върха на хранителните системи за спешността. Остават им, каза тя, само 10 години, за да ускорят трансформацията на нашите хранителни системи, за да отговорят на целите за устойчиво развитие за климата, храненето и пандемичната реакция (ВИЖ ТУК).

Срещата на върха на хранителните системи на ООН ще изложи плана на Гейтс „Десетилетие на храната“, за да бъде завършена глобалната хранителна агенда до 2030 г. Можем само да се надяваме следващият нов здравен план на Гейтс за човечеството да не включва същото ниво на травматично насилие към нашите граждански права, към нашата глобална икономика, към традициите на нашата цивилизация, към идеализма на демокрациите и към нашето самоопределение, придружаващо неговото „Десетилетие на ваксините“ през 2020 г.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Фондация „Гейтс“ не е конвенционална филантропия. Тя дава минимална, ако има такава, подкрепа на популярни каузи като фондация „Ранен войн“, ASPCA, екологични или избирателни права или групи за гражданските права.

Това е въоръжена филантропия, която Гейтс стартира през 1994 г., за да реанимира репутацията си, след като антитръстовото дело на Майкрософт го изложи като лъжлив, измамлив, крадлив манипулатор, целящ престъпно монополно управление на глобални информационни канали (ВИЖ ТУК).

Оттогава Гейтс е инвестирал 36 млрд. долара във фондация „Гейтс“, чиято стойност е 46.9 млрд. долара, над която той и съпругата му упражняват пълен контрол. Фондацията е отпуснала само 23.6 млрд. щатски долара благотворителни безвъзмездни средства и тези „подаръци“ включват милиарди данъчно приспаднати дарения към компании, в които е инвестирал Гейтс, като Merck, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofi (ВИЖ ТУК).

Блестящият ум на Гейтс създаде тази схема, за да формира фондация, която защитава доходите му и му позволява да привлече долари на данъкоплатците, като инвестира печалбите на фондацията в проекти, които умножават богатството му и разширяват неговата власт и обществен престиж, като същевременно избягва данъците.

Използвайки тази структура, той може да дава данъчно приспаднати дарения на компании, които отчасти притежава, и да прибира лични печалби и печалби от фондацията, като същевременно избягва данъците – и му позволява да крие парите си по безброй начини. Това е печелившо! Гейтс е разгърнал своята фондация като въплъщение на основните си инстинкти за монопол и контрол – средство за безмилостен филантрокапитализъм, което измамва публичния достъп и размива границите между корпоративни и обществени интереси, прикрива програмите за частни печалби с възвишена обществена реторика и си дава монополен контрол върху общественото здраве, системите за поддържане на живота на нашата планета, нашата икономика и хората (ВИЖ ТУК).

Гейтс направи фондацията си инструмент за консолидиране на усилията на колегите си милиардери, уловени регулатори и бизнес партньорите му от Биг Фарма, Мръсното електричество, ГМО храните, Големия Телеком и Big Data и купените и безразсъдни журналисти, които колективно печелят от умножаващите се нещастия на дистопичния свят, които са уредили за нас останалите. Гейтс и неговите приятели, подмазвачи и слуги напомпват страха от пандемии, изменението на климата, масовото изчезване на видове – и предлагат визията си за новите технологии като спасение, което само той притежава гениалността да разгърне.

Докато укрепва контрола върху нашите здравни и хранителни системи, Гейтс популяризира дигитализирани валути, наричайки тези системи „глобален хуманитарен приоритет“. (Финалното тържествено изказване на Кисинджър е „Който контролира парите, може да контролира света“) и финансира наземна и космическа и 5G инфраструктура, аналитични центрове с размерите на град и биометрични чипове за добиване и събиране на нашите данни и биоданни и механизми на наблюдение, печалба и контрол.

Гейтс планира сателитен флот, който ще може да изследва всеки квадратен инч от планетата 24 часа на ден (ВИЖ ТУК). Такива системи несъмнено ще бъдат полезни, щом населението стане неспокойно с политическите и икономически структури, които лишават гражданите от власт, пренасочват богатството нагоре и обричат по-голямата част от човечеството на безсмислено, безнадеждно оцеляване.

Защитникът на демокрацията и свободата на фермите д-р Вандана Шива казва, че филантрокапитализмът на Гейтс е „разрушителна сила с потенциал да тласне бъдещето на нашата планета към измиране и екологичен колапс“. Шива обвинява Гейтс, че използва филантропичен капитализъм, за да ускори корпоративното поглъщане на нашите семена, селско стопанство, храна, знания и глобални здравни системи. „Той финансира манипулирането с информация и насърчава ерозията на демокрацията – всичко това в преследване на лична власт и печалби.“

Шива казва, че фондация „Гейтс“ е създала „нечестив алианс“ между едрия капитал, научно-технологичните институции и правителствата за създаването на глобална империя над живота чрез монокултури, патенти и монополи, предназначени да унищожат естествения свят на многообразието, самоорганизацията и свободата.

„Видяхте злодеянието, което могат да причинят с ваксините в името на общественото здраве“, каза ми Шива. „Е, сега той контролира земята. Той контролира семето. Той контролира храната. Той има върховната сила да ни умори от глад.”

Автор: Робърт Ф. Кенеди-младши
Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

ОЩЕ ОТ АВТОРА

ПО ТЕМАТА

БГ

 

Бил Гейтс

Мафията скромно си почива в ъгъла, пред мрежата на тоя изрод Бил Гейтс!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА