Бил Гейтс патентова изключителните права за използване на човешкото тяло като локална безжична мрежа

ПАТЕНТОВАНО Е ЧОВЕШКОТО ТЯЛО

ПАТЕНТЪТ

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Патент номер 6,754,472 гласи, че Microsoft вече притежава правата върху „методи и апаратура за предаване на енергия и информация с помощта на човешкото тяло“. Компанията каза в изявление, че човешкото тяло е просто интелектуална собственост, която подлежи на лицензиране. Microsoft планира да свърже човешкото тяло с електронни устройства като пейджъри и мобилни телефони.

ОБЛАСТ НА ИЗОБРЕТЕНИЕТО

Настоящото изобретение се отнася до методи и апаратура за предаване на мощност и данни, и по-специално до методи за захранване на устройства, свързани с човешкото тяло, и комуникационна информация между устройствата.

Това означава, че Гейтс е успял да получи патент за конкретно използване на човешкото тяло. Идеята е проста: човешкото тяло, естествен проводник, се счита за средство за предаване на енергия и информация за най-използваните високотехнологични инструменти – от мобилни телефони, през PDA устройства, до MP3 плейъри. Тази нова технология би представлявала жизнеспособна алтернатива на традиционните безжични връзки. Енергията и данните се разпространяват чрез свързване на енергиен източник към човешкото тяло чрез серия от електроди; друг набор от електроди осигурява връзка от първичния източник на енергия към периферните устройства. По този начин целта е човешкото тяло да се превърне в истинска лична мрежа. Сигнал с постоянен или променлив ток, подходящо модулиран, се използва като захранване; чрез модулиране на други сигнали по различен начин е възможно да се свържат няколко независими устройства към едно и също тяло.

Що се отнася до прецедентите, през 1996 г. Медийната лаборатория на MIT (Медийната лаборатория на Масачузетския технологичен институт), в сътрудничество с IBM, представи на Comdex първия прототип на PAN (Personal Area Network), който използва естествената електрическа проводимост на човешкото тяло за предаване електронни данни. Използвайки малък прототип на предавател, вграден в микрочип, и малко по-голямо приемно устройство, изследователите демонстрираха, че могат да прехвърлят данните, съдържащи се в кредитна карта, чрез просто ръкостискане между двама души.

Всичко това трябва да ни накара да се замислим. Науката и технологиите трябва да бъдат помощ за човека, инструмент за трансформиране и подобряване на живота му; неизбежно обаче патентът за използване на човешкото тяло поставя други проблеми, които надхвърлят обикновените технически или технологични аспекти и подчертават етичните аспекти и които се отнасят до ценностите, които трябва да присъстват в едно общество.

  • Таня Тодорова

 

Патент върху прасе (ФИЛМ – БГ СУБ)

 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Бил Гейтс с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

 

ПО ТЕМАТА

Ротшилд патентова метод за тестване на COVID-19 още през 2015 г. (ДОКУМЕНТИ)

“Playbook” на ПЛАНдемията

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset (ВИДЕА-БГ СУБ)

SАRS-С0V-2, или всъщност отравяне с графенов оксид? Графеновите наночастици, свързани с нервните клетки, могат да се контролират с честотите на 3,4 и 5G мрежите! Наночастиците с графенов оксид и ПЛАНдeмиятa (ВИДЕО) Интервю с Керън Кингстън, бивш служител на Pfizer (ВИДЕО) Анализ на фрази от Д-р Мариа Албарасин в списание Discovery Salud nº 251

КОВИД-1984 (ЕДНА НЕУДОБНА ИСТИНА)

UN Agenda 21/2030 Mission Goals – Програма на ООН 21/2030 (ЦЕЛИ НА МИСИЯТА)

Бивш сътрудник на СЗО разказва за главната цел на 5G (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

Има ли чип във ваксината? Чипът във ваксината (ВИДЕО-БГ СУБ)

Клаус Шваб: Великото зануляване ще включва „сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност“

Чипираха ни като говеда ! (ВИДЕА)

Банкстерите легитимираха чипът във в@к$инит€! Новите банкомати: Нямате ли мокрочип, няма кеш! (ВИДЕО)

Те искат децата ви, защото само така могат да наложат новата финансова система (ВИДЕО – БГ СУБ)

Най-подробният и детайлен анализ на в@k$инитe правен досега. Звучи като научна фантастика. Но помислете – днес живеем фантастиката от романите на фантасти като Оруел и Стругацки! СОVID ваксините: анализирани от Taygetan Lab – пълен доклад; Графен, нанотехнологии и трансхуманизъм (+ВИДЕО – БГ СУБ)

Самосглобяваща се нанотехнология във «ваксини»те на Рfizеr (ВИДЕА – БГ СУБ + ДОКЛАДИ)

ДАНС разследва незаконното чипиране чрез ваксини за СОVID и PCR тестове: България прокарва път в това отношение за целия свят, тъй като тя става първата страна в света, където това се случва официално

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница