Биологичното оръжие СОVID-19 на САЩ: Финансирана от Пентагона НПО прикрива произхода на SARS-CoV-2

Финансирана от Пентагона организация с нестопанска цел прикрива произхода на SARS-CoV-2

Накратко:

  • EcoHealth Alliance, организация с нестопанска цел, работеща с превенция на пандемии, е изиграла централна роля в настоящата пандемия. Когато SARS-CoV-2 се появи за първи път в Ухан, Китай, EcoHealth Alliance е предостав финансиране на Института по вирусология в Ухан (WIV) за събиране и проучване на нови коронавируси при прилепи.

  • Президентът на EcoHealth Alliance, Питър Дасак, е основният експерт, на който медиите се позовават да обясни произхода на пандемията. Той също така е пряко замесен в двата големи международни комитета, натоварени да разследват произхода на вируса, въпреки че открито отхвърля възможността пандемията да е резултат на изпускане от лаборатория.

  • EcoHealth Alliance е получил близо 39 милиона долара – една трета от общия бюджет на организацията – от Министерството на отбраната на САЩ.

  • Дейвид Франц, бивш командир на Форт Детрик, е един от съветниците на EcoHealth Alliance. Форт Детрик е основното правителствено съоръжение за биологични оръжия / биозащита в САЩ. Франц популяризира историята, че Ирак има оръжия за масово унищожение – невярно твърдение, довело до инвазията в Ирак през 2003 г.

  • Имейли доказват, че Дасак е играл централна роля в заговора за прикриване на лабораторния произход на SARS-CoV-2, като публикува научно изявление, осъждащо подобни запитвания като „теория на конспирацията“.

В статия на Independent Science News от 16 декември 2020 г. журналистът Сам Хусейни разкрива нови доказателства, обвързващи EcoHealth Alliance с Министерството на отбраната на САЩ (DOD). Тези връзки дават ново измерение при анализиране целта на изследователската дейност на организацията, свързана с коронавируси, а потенциално и на произхода на самата Ковид пандемия.

Базираната в Ню Йорк EcoHealth Alliance, организация с нестопанска цел, работеща с превенция на пандемии, е изиграла централна роля в настоящата пандемия. Както отбелязва Хусейни:

  1. Когато SARS-CoV-2 се появи за първи път в Ухан, Китай, EcoHealth Alliance е осигурявал финансиране на Института по вирусология в Ухан (WIV) за събиране и проучване на нови коронавируси при прилепи.

  2. Президентът на EcoHealth Alliance Питър Дасак е основният експерт, на когото медиите се позовават за изясняване произхода на пандемията.

  3. Дасак също е тясно свързан с двата големи международни комитета, натоварени с разследването на произхода на вируса. Той е и член на комитета на Световната здравна организация, и ръководител на Ковид комисията на медицинското издание The Lancet, въпреки че открито и многократно отхвърля възможността пандемията да е резултат на изтичане от лаборатория.

Както отбелязва Хусейни, фактът, че EcoHealth Alliance е получил близо 39 милиона долара – една трета от общия бюджет на организацията – от американското Министерство на отбраната, никога не е бил споменат в нито една от медийните изяви на Дасак. Той също така никога не е бил споменаван по време на нито едно от обсъжданията относно ролята на EcoHealth Alliance преди или по време на пандемията.

Дасак отговорен за укриване на произхода на SARS-CoV-2

В статия от 18 ноември 2020 г., US Right to Know (USRTK), разследваща организация за общественото здраве с нестопанска цел, съобщава, че имейлите, получени чрез исканията по Закона за свобода на информацията (FOIA), доказват, че Дaсак е играл централна роля в заговора да скрие лабораторния произход на SARS-CoV-2 чрез издаване на научно изявление, осъждащо такива запитвания като „теория на конспирацията“:

„Имейлите, получени от US Right to Know, показват, че изявлението в медицинското издание The Lancet, написано от 27 видни учени в областта на общественото здраве, което осъжда „ коспиративните теории, че Ковид няма естествен произход “, е организирано от служители на EcoHealth Alliance …

Имейлите … показват, че председателят на EcoHealth Alliance, Питър Дасак, е изготвил изявлението на Lancet и че е възнамерявал то да „не може да бъде идентифицирано като идващо от която и да е организация или човек“, а по-скоро да се разглежда като „просто писмо от водещи учени“. Дасак пише, че иска „да избегне създаването на впечатление на политическо изявление“.

Писмото на учените се появи в The Lancet на 18 февруари, само една седмица след като Световната здравна организация обяви, че болестта, причинена от новия коронавирус, ще бъде наречена COVID-19.

27-те автори „категорично осъждат конспиративните теории, предполагащи, че Ковид няма естествен произход“, и съобщават, че учени от множество страни „категорично заключават, че този коронавирус произхожда от дивата природа“. Писмото не включва научни препратки, които да опровергаят лабораторната теория за вируса. „

US Right to Know също така посочи, че няколко от авторите на това изявление в Lancet имат директни връзки с EcoHealth Alliance, които не са оповестени като конфликт на интереси:

„Рита Колуел и Джеймс Хюз са членове на Съвета на директорите на EcoHealth Alliance, Уилям Кареш е изпълнителен вицепрезидент на групата по здравеопазване и политика, а Хюм Фийлд е съветник по науката и политиката.“

Пет други членове на комисията на Lancet също са подписали декларацията от 18 февруари 2020 г. в Lancet, която поставя под въпрос и тяхната достоверност. Всичко това предполага, че разследването на комисията Lancet относно произхода на SARS-CoV-2 е просто операция за прикриване.

Пътят на парите води до Пентагона

Въпреки че всичко това е достатъчно лошо, сега имаме доклада на Хусейни, който показва, че EcoHealth Alliance е получил значително финансиране от Министерството на отбраната на САЩ (DOD). Всъщност организацията получава повече пари от DOD, отколкото от Националните здравни институти. Нещо повече, изглежда, че EcoHealth Alliance се е погрижил да скрие това финансиране. Както съобщава Хусейни:

„През по-голямата част от годината EcoHealth Alliance на Дасак получава много позитивно медийно отразяване, след като петгодишната му безвъзмездна помощ в размер на 3,7 милиона щатски долара беше отрязана преждевременно, когато администрацията на Тръмп научи, че EcoHealth Alliance финансира проучвания за коронавирус при прилепи в Института по вирусология в Ухан (WIV).

Временното прекратяване на финансирането беше широко описано в големите медии като Тръмп, който подкопава благородната борба на EcoHealth Alliance срещу пандемиите. Прекратяването беше отменено от Националните институти по здравеопазване (NIH) в края на август и финансирането дори бе увеличено до 7,5 милиона долара. Но на фона на всички твърдения и контратвърдения изцяло бе пренебрегнат фактът, че много по-голяма част от финансирането на EcoHealth Alliance идва от Пентагона, отколкото от NIH.

За да бъдем справедливи по отношение на медиите, EcoHealth Alliance на Дасак прикрива финансирането си от Пентагона … Погребан под тяхната „Политика за поверителност“, в раздел, озаглавен „Политика на EcoHealth Alliance относно конфликта на интереси в научните изследвания“, организацията признава, че е получател на различни видове финансиране от федерални агенции, включително Националните институти по здравеопазване (NIH), Националната научна фондация, Службата за риба и дива природа на САЩ, Американската агенция за международно развитие и Министерството на отбраната. „

Дори този списък е измамен. Той прикрива, че двата най-големи източници на финансиране са Пентагонът и Държавният департамент (USAID); докато Американската служба за риба и дива природа, която допринася с незначителните 74 487 долара се нарежда по-напред в списъка.

Задълбочено проучване на американските правителствени бази данни разкрива, че финансирането, което EcoHealth Alliance е получило от Пентагона от 2013 до 2020 г., включващо договори, безвъзмездни средства и подизпълнения, е малко под 39 милиона долара. Най-много, 34,6 милиона долара, са били получени от Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната (DTRA), която е клон на Министерството на отбраната и чиято задача е да „противодейства и възпира оръжията за масово унищожение и импровизираните мрежи за заплахи“. „

Други военни връзки

Хусейни разкри и друга военна връзка с EcoHealth Alliance. Един от политическите съветници е Дейвид Франц, бивш командир на Форт Детрик. Fort Detrick е основното правителствено съоръжение за биологична война/ биозащита в САЩ. Франц беше един от хората, които популяризираха историята, че Ирак има оръжия за масово унищожение – невярно твърдение, довело до инвазията в Ирак през 2003 г.

„От всичко това възникват четири важни прозрения„, пише Хусейни.

Първо, въпреки че се нарича EcoHealth Alliance, Питър Дасак и неговата организация с нестопанска цел работят в тясно сътрудничество с военните. Второ, EcoHealth Alliance се опитва да прикрие тези военни връзки.

Трето, чрез милитаристки език и аналогии Дасак и колегите му популяризират често наричаната (дори донякъде евфемистично) и постоянно поставяна на дневен ред „секюритизация“. В този случай това е секюритизацията на инфекциозни болести и на световното обществено здраве.

Тоест те твърдят, че пандемиите представляват огромна и екзистенциална заплаха. Те свеждат до минимум реалните рискове, свързани с работа си,и я продават като решение за милиарди долари. Четвърто: самият Дасак, като кръстник на глобалния проект Virome, ще се възползва от вероятното раздаване на публични средства. „

Ролята на Ши Дженли

Други ключови фигури в Ковид пандемията са д-р Ши Дженгли и д-р Ралф Барик. Двамата са участвали в съвместна програма за изследване на коронавируси при прилепи, проведена в Университета на Северна Каролина и Института по вирусология в Ухан (WIV). Когато базираните в САЩ изследвания за подобряване способността на патогена да причинява болест бяха поставени под мораториум през 2014 г., парите бяха насочени към Института по вирусология в Ухан (WIV), където Ши продължи работата си.

Ши и Барик са двама от съавторите, посочени в проучване от 2015 г., публикувано в Nature Medicine, в което те обсъждат възможността коронавирусите при прилепите да засягат хората. Както се съобщава от The Gateway Pundit през април 2020 г .:

„След като работата спря в САЩ, китайците продължиха проекта и проведоха изследвания и разработки в Центъра по вирусология в Ухан. От документите и автобиографията на Ши Дженли става ясно, че те успешно са изолирали вируса в лабораторията и активно са експериментирали с предаване между видове.

Също така е важно да се отбележи, че през 2017 г. имахме солидна информация за вирусен теч в китайски център за научноизследователска и развойна дейност по вирусология с висока степен на сигурност, което доведе до излизане на вируса SARS и смъртта на хора. Тази информация предоставя основа, която противоречи на теорията, че [SARS-CoV-2] е вариант, който просто магически мутира в прилеп в дивата природа и след това прескача на хора, когато ядат супа от прилеп. „

Gateway Pundit продължи да цитира Ши от китайско интервю, публикувано през декември 2017 г., в което тя заявява, че коронавирусите на прилепите, събрани от пещера в Кунминг, Юнан между 2011 и 2015 г., са имали генетичните компоненти на щама SARS, отговорен за огнищата на зараза при хора. Интересното е, че тя също заявява, че както диагностичните техники, така и ваксините за коронавирусите, способни лесно да заразят хората, вече са разработени.

Ралф Барик под светлината на прожектора

Имейлите, получени от US Right to Know, също хвърлят светлина върху ролята, която Барик и други са изиграли в създаването на разказа за естествения произход. Както съобщава US Right to Know, 14 декември 2020 г .:

„Имейлите на експерта по коронавирус професор Ралф Барик … показват разговори между представители на Националната академия на науките (NAS) и експерти по биосигурност и инфекциозни заболявания от американските университети и EcoHealth Alliance.

На 3 февруари Службата за наука и технология на Белия дом (OSTP) поиска от Националните академии на науките, инженерството и медицината (NASEM) да „свикат среща на експерти …, за да се оцени какви данни, информация и проби са необходими за обсъждане на неизвестните с цел да се разбере еволюционният произход на 2019-nCoV и да се реагира по-ефективно както на избухването на заразата, така и на произтичащата от това дезинформация. “

Барик бе включен в изготвянето на отговора заедно с други експерти по инфекциозни болести. Имейлите показват вътрешните дискусии на експертите и ранен проект от 4 февруари. В ранния проект се описват „първоначалните възгледи на експертите“, че „наличните геномни данни са в съответствие с естествената еволюция и че понастоящем няма доказателства, че вирусът е бил създаден да се разпространява по-бързо сред хората. ‘

Това изречение е повдигнало въпрос в скоби: „[помолете експертите да добавят конкретна информация относно места за свързване?]“ Той също така включва бележка под линия в скоби: „[вероятно добавете кратко обяснение, че това не изключва неволно изпускане от лаборатория, изучаваща еволюция на свързани коронавируси]. ‘“

В отговор от имейл на 4 февруари 2020 г. експертът по инфекциозни болести Тревър Бедфорд е препоръчал да се пропусне всяко споменаване на места за свързване, тъй като претеглянето на доказателства ще осигури подкрепа както за естествения произход, така и за лабораторния сценарий. US Right to Know посочва, че въпросът за местата за свързване е важен, тъй като отличителните места за свързване на протеина на SARS-CoV-2 „осигуряват“ почти оптимално „свързване и навлизане на вируса в човешките клетки“.

Учени твърдят, че уникалните места за свързване на SARS-CoV-2 може да са резултат или от естествено разпространение в дивата природа или от умишлена рекомбинация на неидентифициран вирусен предшественик. Така че няма причина да отхвърляме теорията за създаване в лаборатория. И все пак, въпреки широко отворените въпроси, Дасак, Барик и останалата част от групата изглежда са възнамерявали да прекратят дискусиите за тази възможност. US Right to Know пише:

„Кристиян Андерсен, водещ автор на публикацията в медицинското издание Nature Medicine, която утвърждава естествения произход на SARS-CoV-2, каза, че ранният проект е„ страхотен, но се чудя дали трябва да сме по-твърди по въпроса за инжинирането “. Той продължи: „Ако една от основните цели на този документ е да противодейства на тези крайни теории, мисля, че е много важно да направим това категорично и на ясен език …“

В своя отговор Барик се стреми да даде научна обосновка за естествения произход на SARS-CoV-2. „Мисля, че трябва да кажем, че най-близкият спрямо този вирус (96%) е идентифициран при прилепи в пещера в Юнан, Китай. Това прави категорично изявление за животински произход. „

В поредица от публикации в Twitter през декември 2020 г. Алина Чан, молекулярен биолог от Института Broad в Харвард и MIT, посочва и други подробности в публикуваните имейли, които предполагат, че групата умишлено се опитва да потуши дискусии за произхода в лаборатория.

Научната арогантност е сериозна заплаха за всички нас

На 18 декември 2020 г. Колин Дейвид Бътлър, доктор по медицина, от Австралийския национален университет публикува статия в Journal of Human Security, в която прави преглед на историята на пандемиите от древността до COVID-19, заедно с доказателства в подкрепа на теории за естествения произход, както и лабораторното изпускане. Както бе отбелязано от Бътлър:

„Ако първата теория е вярна, това е мощно предупреждение от природата, че нашият вид е изложен на голям риск. Ако втората теория бъде доказана, тогава тя трябва да се счита за еднакво мощен, даже плашещ сигнал, че сме в опасност – от арогантност, колкото и от невежество. „

Всъщност научната арогантност може да е в основата на настоящия ни проблем. Защо някои учени са толкова неохотни да признаят, че има доказателства за човешка намеса? Защо се опитват да прекратят дискусията? Възможно ли е, защото те се опитват да осигурят продължаване на научните изследвания за печалба, въпреки рисковете?

Често ни казват, че този вид изследвания са „необходими“, за да се изпревари естествената еволюция на вирусите и че рисковете, свързани с такива изследвания, са минимални поради строгите протоколи за безопасност.

И все пак доказателствата показват съвсем различна картина. През последното десетилетие многократно са повдигани сигнали за тревога в научната общност, тъй като нарушенията на биосигурността в биологичните лаборатории с висока степен на ограничение в САЩ и по света се случваха с изненадваща честота.

Три от четирите повторни появи на SARS се дължат на нарушения на безопасността.

Още през 2019 г. лабораторията ниво на билогична безопасност 4 във Форт Детрик беше временно затворена, след като бяха отбелязани няколко нарушения на протокола. Asia Times изброява няколко други примера за нарушения на безопасността в лабораториите с ниво на билогична безопасност 3 и 4, както и статия от 28 май 2015 г. в USA Today, статия в списание Slate на 11 април 2014 г. и статия в Medium на 16 ноември 2020 г.

Статията в Medium, написана от Жил Деманьоф, разглежда конкретно изпускането на SARS от лаборатории. Три от четири повторни появи на SARS са приписани на нарушения на безопасността. Ясно е, че е от решаващо значение да разнищим темата за произхода на SARS-CoV-2,ако искаме да предотвратим избухването на подобна пандемия в бъдеще. И както бе отбелязано от National Review:

„По странен начин сценарият„ лабораторен инцидент “е едно от най-успокояващите обяснения. Това означава, че ако искаме да гарантираме, че никога повече няма да изпитаме това, просто трябва да накараме всяка лаборатория по света работеща със заразни вируси да гарантира 100% спазване на протоколите за безопасност, през цялото време. „

Докато създаваме риск, ползата ще бъде второстепенна. Всяка научна или медицинска полза, постигната с такъв тип изследвания, избледнява в сравнение с невероятните рискове, свързани с освобождаването на тези творения. Такива разсъждения са отразени и в други научни публикации.

Имайки предвид потенциала за масово смъртоносна пандемия, вярвам, че можем да заключим, че лабораториите с ниво на билогична безопасност 3 и 4 представляват много реална и сериозна екзистенциална заплаха за човечеството. Историческите факти ни казват, че вече са се случвали случайни излагания и изпускания, а ние можем само да сме благодарни, че нито едно от тях не се е превърнало в пандемия, отнемаща живота на милиони.

Автор: Д-р Джоузеф Меркола
Източник: Mercola
Превод: Измамата Ковид19

ПО ТЕМАТА

Д-р Франсис Бойл Създател на “Bio Weapons Act”: COVID-19 е оръжие за биологична война: Истинската история на COVID-19

ОЩЕ ПО ТЕМАТА 

ВСЯКА ваксина за CV-19 ще бъде с нанотехнология на Пентагона

Вече можем със сигурност да твърдим, че не само европейските, американските, австралийските и руските, но също и китайските (!) и южнокорейските ваксини ще са базирани на експерименталната ДНК нанотехнология, разработвана отдавна от щатското Министерство на отбраната и неговата научна дивизия DARPA.
Статията ТУК

Моdеrnа:Инжектираме ви с „операционна система“

 

20 факта за ковид“ваксини“те, които трябва да знаете, преди да вземете най-важното информирано решение в живота си

 

Ваксините за Ковид-19 са оръжие за масово унищожение – и биха могли да унищожат човешката раса. Предупреждение на д-р Върнън Колман за света: Цялото човечество ще изчезне (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Да, пътниците на инжектираните пилоти са застрашени! Предстоят съдебни искове срещу Федералната авиационна администрация, Федералните агенции и авиокомпаниите (УВРЕДЕНИ ОТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИНЖЕКЦИОННИ ТЕЧНОСТИ ЗА «СОVID» ПИЛОТИ ГОВОРЯТ ОТКРИТО)

Увредени от “ваксини“те за СОVID пилоти, говорят открито В интервюта за The Defender пилотите, пострадали от

Фейсбук страница

The Bulgarian Times