Биткойн кит разпръсна $184 милиона измежду стотици портфейли

 

Биткойн кит просто премести близо 19 631 BTC на стойност около 184 милиона долара до неизвестен портфейл.

А таксата за транзакцията? Около 0,00421580 BTC, на стойност приблизително $40 към момента на писане на статията. Whale Alert беше първият, който забеляза движението.

Първоначално китът премести сериозното количество Биткойн в портфейл без предишна история на транзакциите. Около 37 минути по-късно този портфейл изпрати целия BTC към дълъг списък от отделни портфейли, първоначално на парчета от около 195.045 BTC (приблизително 1,83 милиона долара).

От тези получатели изглежда, че всички, освен един, са прехвърлили целия си Биткойн на по-малки транзакции с други портфейли.

Първоначалният адрес за изпращане, който вече не притежава никакъв Биткойн, има транзакции, датирани от ноември 2018 г., според blockchain.com. Ако портфейлът не беше преместил криптовалутите, той в момента би се класирал като 38-и по големина адрес с повече от 0,1% от общите монети в обращение, според BitInfoCharts.

Не е ясно дали BTC е изпратен до някоя известна крипто борса, където може да се продава на открития пазар.

Неизвестният Биткойн кит, който е започнал първоначалната транзакция, може да търгува с BTC извънборсово или да премества своите криптовалути през множество портфейли за целите на сигурността и по-лесното менажиране.

Борса за криптовалути, попечител или институционален мениджър на дигитални активи също може да бъде отговорен за прехвърлянето.

Cryptodnes. BG

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

 

Последно от СВЯТ