Биткойн ще бъде забранен от правителствата (ВИДЕО)

/

На фона на подновено съперничество между Биткойн и злато, бившият кандидат за президент от Републиканската партия Рон Пол заяви, че и двата актива са уязвими към правителствени регулации по време на последния епизод на предаването „Ron Paul Liberty Report”.

Либертарианската икона припомни, когато президентът Франклин Д. Рузвелт забрани да се притежава злато през 1933 г., за да предупреди привържениците на крипто за възможността за подобна репресия срещу Биткойн.

 

Крипто не е най-доброто решение

Тъй като правителството успя да ‘открадне‘ златото то хората, Пол не смята, че то ще бъде неутрално по отношение на Биткойн.

Някои хора казват: ‘Е, можем да заобиколим това с крипто. Крипто ще бъде извън това. Това не е в банковата система и няма да имате този проблем’. Е, мисля, че все още трябва да се доказва, защото ако правителството може да влезе и може да направи каквото си поиска и да открадне златото от хората, не мисля, че правителството ще бъде неутрално в [тази ситуация].

85-годишният пенсиониран политик – чиито идеи са вдъхновили цяло поколение ранни биткойнъри – вярва, че всичко се свежда до нивата на свобода, които правителствата позволяват на хората да имат.

Това е различен въпрос и е по-голям.“

Приемането на криптовалути като парична единица за фиксиране на финансовите средства не е толкова просто, според легендарния либертарианец, тъй като ние сме „следени“ в ерата на широко разпространеното наблюдение.

Колкото повече мисля за тези проблеми, мисля, че е интересно да се познава и разбира икономиката на златото и ползите и проблемите, които има човек, и какво се случва с криптовалутите, но в крайна сметка е отношението на правителството към хората и какво ще правят и колко свобода имаме, за да определим в крайна сметка дали имаме свободен паричен пазар.

Най-голямата заплаха за Биткойн

Загрижеността на Пол относно влиянието на правителството върху Биткойн се споделя от видни анализатори и дори милиардери от Уолстрийт. В интервюто си през октомври главният комодити стратег на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун твърди, че Биткойн може да се провали, след като бъде забранен или „регулиран“.

Както се съобщава, основателят на Bridgewater Associates и крипто скептикът Рей Далио прогнозира, че Биткойн може да стане твърде опасен за използване:

Ако стане достатъчно успешен да се конкурира и бъде достатъчно заплашителен за валутите, които правителствата контролират, правителствата ще го обявят за незаконен и ще го направят твърде опасен за използване.

Изпълнителният директор на JPMorgan (бел.ред; JP Morgan,разбирай Ротшилд) Джейми Димон също е убеден, че в крайна сметка Биткойн ще бъде регулиран, ако продължи да се разраства.

Cryptodnes. BG
Оригинално заглавие, “Биткойн може да бъде забранен от правителствата“

Бел.ред.2: въпросът не е дали, а кога глобалната управляваща измет ще посегне на Биткойн. Скоро. Мн. скоро. Сещате се защо..

ПО ТЕМАТА

Microsoft с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

 

Microsoft с криптовалутна система базирана на телесната топлина на човека

 

Пол Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

МВФ и Световната банка пускат криптовалута

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

За да разберете по-добре какво се случва в момента и с кого си имаме работа – тази статия е задължителна за прочит:

Това, което е в нея няма да го чуете от ковЕдари, соросПИИ и pressтитутки. Преди да го сложите в любимата (на тези, които отказват да мислят) категория теориЙ конспирацЙ – чуйте все пак какво казва и главния герой на статията.

https://twitter.com/99freemind/status/1325248870931165185

 

Пол Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

БОНУС

Пол Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Последно от ВИДЕО

Америка я чака голям скандал! Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха генерал-лейтенант Роджър Клутие от армията на Съединените щати (ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО) ОБНОВЕНА Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга от „Азовстал“ (ОБНОВЕНА) Арестуваха Адмирал Ерик Олсън!

Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха командващия на НАТО генерал Клутие Америка я чака голям скандал

ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО: Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните граждани на площада и да се извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. | Истината, за която осем години медиите мълчаха (ФИЛМ – БГ СУБ) | Десен сектор на Евромайдана (ФИЛМ – БГ СУБ)

Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times