Биткойн ще процъфти в кризата

Основателят и главен изпълнителен директор на Pantera Capital, Дан Морхед, предвиди, че Биткойн ще ‘узрее’ по време на кризата и ще достигне рекордни стойности до 12 месеца. Той направи тези коментари в писмо до инвеститорите от 25-ти март, в което обсъди последствията от коронавируса. 

Морхед предложи мрачен възглед за световната икономика. Той предсказва, че може за първи път да видим период на негативен растеж.

“Аз вярвам, че рецесията ще е по-голяма от която и да била рецесия, дошла след война.”

“Прекарал съм 35 години, търгувайки макро сътресения. Това не е като предишните. Това със сигурност ще прекрати най-голямата световна експанзия някога. Вероятно ще има по-голямо икономическо въздействие от всеки спад в последно време.”

Морхед посочи, че Биткойн е корелиран с фондовата борса в този и други спадове. Въпреки това, той твърди, че корелацията на криптовалутата избледнява след първите два месеца от низходящи движения.

“Ние вярваме, че високата краткосрочна корелация с пазарите е приключила и криптовалутата ще се търгува независимо.”

Той оприличи Биткойн с облигации, които се справят по-добре в турбулентни времена като сегашните. Морхед не направи прогноза, но преди е казвал, че BTC може да достигне $ 356,000 в рамките на няколко години.

Cryptodnes. BG

Криптовалутите – Бъдещето на парите

Предишна Статия

Виталик Бутерин иска да създаде 'крипто мост' между Биткойн и Етериум

Следваща Статия

Microsoft искат да разработят криптовалута базирана на телесна топлина

Последно от Новините на новото поколение

Don`t copy text!