/

Бойко Борисов нареди изграждането на военнополева болница в зала „Арена Армеец“ (ГАЛЕРИЯ+ВИДЕО)

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници в зала Арена Армеец, съобщи Бойко Борисов. Могат да се разгърнат до 500 легла, докладва му пък началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Проблеми с транспорта в Европа пък бавят доставката на специално лепило от Германия за защитната мембрана на предпазните костюми, обясниха производители пред Борисов. До 30 март ще могат да бъдат произведени 2000 гащеризона.

Във фабриката може да се шият по 200 защитни, водонепропускливи облекла на ден, информира Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната. До 30 март има осигурени материали за работа. След тази дата може да има проблем с лепило, което се чака да пристигне от Германия, съобщиха от фабриката.

«От тази сутрин в зала „Арена Армеец“ в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разпоредил аз. В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е – дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е – съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е – прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина. Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове. В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла.»

Бойко Борисов

ВИДЕО:

Предишна Статия

Дейвид Айк относно коронавируса (ВИДЕО)

Следваща Статия

Имаше заговор против Тръмп, провален от Личното му разузнаване (ВИДЕО)

Последно от България

Don`t copy text!