Борисов пусна снимка с внуците си с коментар към нея: “Време е за техните усмивки и моите решения“ и забрани на полицията да закача протестиращите (ОБНОВЕНА)

Борисов намекна за оставка

Премиерът Бойко Борисов качи снимка във Фейсбук след няколко дневно мълчание. „Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!“, написа министър-председателят. На снимката лидерът на ГЕРБ е с двете си внучета – Бойко и Иван. Борисов е с тениска „Ние сме Челси“ от фенклуба на английския футболен отбор.


Борисов нареди на полицията да не закача протестиращи

Срещу протестиращите да не бъде използвана никаква сила, а действията на полицията да се сведат само до охрана на реда. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на МВР. Поискал и да не бъде прилагано насилие срещу барикадиралите се по кръстовищата в София. „Няма да има акции срещу барикадите нито по светло, нито по тъмно“

ДОПЪЛНЕНИЕ

Борисов оттегли намека за оставка, тежките решения били за Covid-19 и Зелената сделка


Премиерът не направи никакъв намек за оставка при поредната си инспекция с джипа, а си приписа успехи в пандемията, финансовата и икономическата криза. Премиерът Бойко Борисов отново показа, че няма никакво намерение да подава оставка. Той заяви по време на поредната си обиколка с джип (този път по строящата се магистрала „Европа), която се излъчваше пряко в профила му във „Фейсбук“. Министър-председателят обясни, че всъщност важните решения, за които намекна в неделя, далеч не са свързани с оттеглянето му. „Трябва да се взимат много важни, тежки решения за България. Зелената сделка чука на вратата, новите проекти, които трябва да се направят, за да могат ефективно да се ползват евросредствата… Имаме COVID-19, имаме болниците, имаме общините, имаме най-голямата икономическа и финансова криза в света, толкова много решения… Тежките решения е важно, докато ги вземеш. Аз моите съм ги взел, въпросът е сега да си направя разчета. Взехме тежките решения и ето – през полето и гората, през баирите… Какво се случи (б.ред. – сочи магистралата). Така че това много ги нервира“, заяви Борисов в компанията на зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 

 

„До 2-3 дни съм подготвил интересни решения, ще успокоим хората. Те са тежки решения“, заяви по време на инспекцията Борисов.

„Тежките решения е важно да ги взима човек. Аз моите съм ги взел. Другите да му мислят. Казват, че искат да влязат в парламента, за да бъдат силна опозиция. А кой ще доведеш? Как може програмата на една политическа партия да е да влязат в парламента? Да ходят 3 пъти в седмицата на работа и да взимат заплати”, продължи с политическите коментари премиерът и лидер на ГЕРБ.

 

Ако е казал Господ, септември българите ще карат по нея, каза пък за магистрала „Европа“ Бойко Борисов.

 

Нашите строители на съвременна България, нашите „герои на социалистическия труд“, както се казваше едно време, за месец ще довършат започнатото, коментира премиерът.

 

„Движението тук беше един паваж, ако си спомняте, където хората толкова протестираха. Само за месеци, това е новото трасе посока запад, по което се движат автомобилите“, обърна се към спътниците си в джипа Бойко Борисов. И заяви, че само преди шест месеца са се слагали колоните, а сега вече има мостове.

 

Премиерът коментира и записа с Христо Иванов, при който става дума за Маджо.

 

„Гузната физиономия не можеш да си оправдаеш“, заяви Борисов. Той заяви, че щом е видял клипа, го е препратил на Христо Иванов, не за друго, а да си види гузната физиономия.

 

Нанков пък коментира, че от вчера Иванов си е сменил версията за скандалното видео няколко пъти.

 

„За разлика от тези, които вече събират CV-та, ние имаме да решаваме много неща. Най-голямата финансова политическа криза в света. Но на мои политически колеги им се вижда лесно, като е лесно, да са го направили“, заяви Борисов и допълни, че хората му споделят колко по-чисто е Черноморието и припомни, колко много пречиствателни станции са направени.

 

„От горе до долу цялото ни крайбрежие се пречиства с пречиствателни станции, представяте ли си какво е било Черно море преди нас“, коментира Борисов.

„Всичко това е за младите хора, а и не само, и за тези на средна възраст, и на старите хора. Животът на всеки е мил“, допълни той.

 
„Най-тежкият участък на магистрала „Европа“ е край Драгоман. Тежките решения е важно докато ги вземеш. Аз моите съм ги взел. Сега е важно да се направи разчет. Тежките решения сме си ги взели. Винаги като имаш решения и си наясно със себе си е ясно. Другите да му мислят.Аз като ги слушах, че искат да съборят правителството и да влязат в парламента, за да са силна опозиция. А кой ще доведеш, за да си опозиция? Не ти ли е мила държавата, за да си опозиция на някой друг. Програма на политическа партия – да влязат в парламента и да вземат депутатските заплати. Аз сега съм им измислил нещо, което много ще им хареса.
А кой ще строи и кой ще работи, кой ще взима тежките решения? Пак някой друг, а ние ще му намираме кусури. Нямаме партия, която да влезе в парламента и да взима тежките решения“, посочи Борисов.

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница