Боян Чуков: „Американското посолство казва, че събитията на 16-ти ще стихнат. Е, кое му е „спонтанното“?

 

Боян Чуков прави разтърсващи разкрития за кроежите на Корнелия Нинова в БСП, ударите, които вътрешнопартийните й противници й нанесоха чрез преизбирането на Калоян Паргов начело на столичната организация, свикването на заседание на Националния съвет без нейно участие и допускането на медиите в сградата на „Позитано“ 20 по време на заседанието му без нейно участие.

„Около тези НПО-та има активисти, които са ядрото. Останалите се увличат. Всички казват, че това е спонтанно и че хората на 9 юли са излезли спонтанно на площадите. Аз ви казвам съвсем сериозно – десет дни преди това младежи от провинцията бяха агитирани да дойдат „спонтанно“ на протест на 9-ти в София. А от кого бяха агитирани? – От тези лидери, които виждаме всеки ден“, коментира Чуков.

„Американското посолство казва, че събитията на 16-ти ще стихнат. Е, кое му е „спонтанното“? „Спонтанно“ организираме протестите и „спонтанно“ казваме кога това ще приключи“, допълни той.

Според него „Радев е само инструмент на тези, които организират всичко това“. Чуков заяви, че задкулисните „режисьори“ са „неоконите“ в САЩ – демократите, филъристите, привържениците на либералните глобалисти.

„Русия няма ресурс, който по този начин да организира това, което става в България“, заяви той. „Аз не считам, че основният удар е насочен срещу премиера. Основният удар е насочен срещу Гешев и след това Борисов. Това е първата фигура, която те искат да съборят. Защото Гешев удари финансовите ресурси на неоконите в България“, заяви той.

„По принцип, една от основните задачи в една такава ситуация е да се парализират силовите структури, най-вече МВР. Затова, ако сте забелязали, едни и същи медии обвиняват полицията, че бие протестиращите, че не възпрепятства безредиците. Момчетата, които си изпълняват служебния дълг са обект на нападки“, заяви анализаторът и допълни: „Как може да бъде парализирано МВР – като в едър план бъде показана разкървавена глава, някое „малтретирано“ детенце. „Хард“ кадри и – общественото настроение е настроено срещу тях“.

„Българите, ако държат на своята държава, ще подкрепят полицията по една много проста причина. Държавата само може да употребява и налага легитимно насилие. Друг не може да го направи това нещо“, отбеляза още той.

Според него „едни и същи номера се прилагат и днес, и през 2013 г.“.

„Това, честно да ви кажа, вече е досадно. Няма никаква изненада, няма творчество. Освен това, Канна Рачева, от студиото й казаха: „Канна, виждаме картина, но ти анализирай“. И тогава тя съвсем чистосърдечно каза: „Това, което на мен ми направи впечатление, че до 8 часа вечерта пред президентството имаше едни лица, след това – други. Едни момчета с черни фланелки се появиха от едни улички и след това пак по тези улички се скриха“. Тя самата разкри – протестът е режисиран“, коментира гостът в студиото.

Запитан как да бъде тълкувано съвпадението – разследване на съветник на президента в шпионаж и вдигнатата ръка „Рот фронт“ на Румен Радев, той отговори: „Тази стойка „Рот фронт“ е юмрукът на „цветните революции“. Такова беше в Сърбия, в Грузия, в цялото постсъветско пространство. Аз не мога да коментирам действията както на ДАНС, така и на прокуратурата по една много проста причина – нямам достатъчно информация, за да бъда компетентен и точен по въпроса. Има съд, той ще прецени дали това е така или иначе. И ето защо предварително ударът е по прокуратурата и Гешев, опитват се да смажат реномето на съдебната система, прокуратурата и полицията“.

„За съжаление, нашият президент така и не успя да осмисли функцията президент на републиката, а се вживя в ролята на партиен лидер, който със зъби и нокти се бори срещу управляващите. Но неговото поведение направи услуга на Христо Иванов, който на практика играе с него. Не се учудвам, че едно от последните назначения при Румен Радев е една девойка, кадър на Джордж Сорос, възпитаничка на неоконите в САЩ – т.е. още едно доказателство, че той играе с тях“, коментира Чуков.

Според него поведението на Румен Радев играе лоша шега на БСП. „Румен Радев трябва да целува ръката на Бойко Борисов, че стана президент. Имаше 4 кандидатури, от които ГЕРБ се чудеше кого да избере. Избраха точно тази, която гарантира победа на Радев“, коментира Чуков.

Той разказа, че по време на военната си служба президентът имал прякор – Румен Бавния. „Т.е. той още не е разбрал, че го ползват „на тъмно“. Бавният – защото „бавно вдява“. В случая той, особено ако Доналд Тръмп спечели изборите, той не само че ще види през крив макарон втори мандат, ами той няма и никакъв шанс за политическа кариера. Нищо няма да стане. Но каквото и да осъзнае, до ноември месец ще има турбуленции – и в Америка, и в България, и по света. Но, ако така се случат нещата, той няма да има никакъв реален шанс за нищо“.

Боян Чуков се възмути от речника на Радев: „Какво означава в речника на един президент „мутри“? Не се говори така, това означава, че ти нямаш подготовка за поста, който заемаш. Все пак човек се учи. За един президент, който идва от армията, ако той е възприемчив, някъде до шест месеца той трябваше да „влезе в обувките“ на президента. Но вече четвърта година няма абсолютно никакво развитие. В този план явно прякорът му не е случайно измислен“.

Гостът коментира и разделението в БСП, силно демонстрирано и вчера, на Националния съвет на партията. „Основната идея беше с цената на абсолютно всичко Корнелия Нинова да овладее софийската организация. След един провал в Пловдив, още един провал в София – това е тежка психологическа травма. Тя вчера беше покрусена, защото не вярваше, че това ще се случи. Защо подкрепих Калоян Паргов? Когато партията се раздира от вътрешни противоречия, най-важното е, че той е човек, който е консенсусен, влиза в диалог с всички. Освен това два месеца преди конференцията, в маргиналните сайтове имаше гнусна компроматна кампания срещу него. Оказа се, че тези, които организират всичко това, бяха в залата. Човекът, който щеше да говори срещу Паргов – Стоян Мирчев предната вечер си публикува във Фейсбук „опорните точки“ срещу него“.

Боян Чуков заяви: „Около Нинова има група джихадисти с партиен билет. Аз бях обаче изумен от речта на Георги Свиленски. Някой не му ли подсказва как човек трябва да се държи, когато говори пред публика? Той викаше така, че половината хора в залата ги заболяха ушите. Освен това начинът, по който говореше той, аз установих, че той говори също като президента Радев. И си викам – Боже Господи! Каква силна личност е тази жена – Десислава Радева – и двамата й мъже говорят по един и същи начин!“

В заключение Боян Чуков коментира и вота на недоверие към кабинета, който Нинова и кохортата й ще внесат в сряда: „Проблемът на Корнелия Нинова е, че тя декларира хубавата цел, но средствата, с които върви срещу нея, опорочава самата цел. Тук целта не е БСП да спечели изборите, но ползвайки тази риторика, тя работи за това да остане председател на БСП. И с идеята за преместването на митинга на Бузлуджа пред Министерски съвет тя прави услуга на Христо Иванов, тя реанимира десницата, която почти се беше оттекла в канала, тя прави услуга на „Да, България. Да, партийните интереси са важни, но интересите на България са по-важни“.
Поглед.инфо

Кое в България не е планирано в американското посолство

Последно от БЪЛГАРИЯ

Костадинов: Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ! То представлява някого другиго, който дава нареждания, някой, който дава инструкции! Няма правителство и парламент, който да е спечелил войната срещу своя народ! Току-що България обяви война на Русия. Ние, българският народ, на свой ред обявяваме война на това престъпно правителство! Оставка! (ВИДЕА НА ЖИВО ОТ БЕЗРОДНОТО СЪБРАНИЕ)

ВИДЕО   ВИДЕО1   ВИДЕО2   СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ АНКЕТА: Трябва ли България да даде оръжие на

Фейсбук страница

The Bulgarian Times