Боян Чуков: Как оценявате политик, който си прави PR като се среща с Хашим Тачи, Петро Порошенко и Бил Клинтън?

«Преди няколко месеца зададох следния въпрос на моите приятели във ФБ: Как оценявате политик, който си прави PR като се среща с Хашим Тачи, Петро Порошенко и Бил Клинтън (след като за президент на САЩ е избран Доналд Тръмп).

Боян Чуков: Как оценявате политик, който си прави PR като се среща с Хашим Тачи, Петро Порошенко и Бил Клинтън?

Последва порой от епитети като „глупак“, „ибрикчия“, „кретен“ и други не особено ласкави квалификации. Една част от вас видяха в моя въпрос Бойко Борисов.

Някои запитаха кого точно имам предвид. Тогава не отговорих.

Приятели, имах предвид Румен Радев.

На първата сесия на ООН, на която отиде нашият президент той се саморекламираше в българските медии със срещи с въпросните одиозни персони. Това бе една от причините още през 2017 година да заявя, публично, че Румен Радев няма качества да бъде държавен глава.

И бях мощно оплют от неговите зомбирани фенове. Още по време на неговата президентска кампания той правеше комични фалове.

На предизборната му среща с движение Русофили смешно се криеше от журналистите на входа на залата.

Руската телевизия НТВ още тогава засне с обида неговото страхливо поведение и го показа в специално предаване за България.

Много от вас, които днес си късат фланелките и го венцеславят… преди време го оцениха по неговите постъпки с обидни квалификации.

Дали си спомняте, уважаеми, как нарекохте Радев по неговите действия… без да разбирате, че става въпрос за него?

Радев е отличен пилот и „ас“ във въздуха, но това не го застрахова да не бъде „въздухар“ в политиката. И да бъде ползван от най-различни странични фактори като „полезен идиот“.

Като президент на България той въобще не успя да осъзнае задълженията на държавния глава. Голямата политика не е кеч, а айкидо.

Путин и Тръмп го демонстрират по един перфектен начин.

Понякога се учудвам, как иначе на пръв поглед мислещи хора, продължават да коментират Ахмед Доган и ДПС с реториката от 90-те на миналия век. Не успяхте ли нещо да разберете през последните 30 години? Или едно си баба знае… едно си баба бае.

Политиката е прекалено сложна дейност, която не е понятна на масите. Затова те се използват като инструмент от манипулаторите.

Не всеки отличен експерт в дадена област може да бъде добър политик. За разбиране и практикуване на политика са необходими едновременно академична подготовка, практика в частния сектор, отлично познаване на методите и формите на работа на специалните служби и владее на геополитическите императиви.

В противен случай консумирате коментари на аматьори в сектора.

Това е като да искате да ви оперира в болницата прекрасен и много интелигентен драматург. Но всеки с предпочитанията и възможностите си!»

Боян Чуков

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница