България – държавата, в която шефът на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е арестуван за трафик на… дрога! (ВИДЕО)

/

 

Гешев: Безпрецедентно в новата история арестувахме шефове в ГДБОП

„Меко казано е грозно да оказваш съдействие на групи за наркоразпространение. Пострадалите са български граждани, които страдат от този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България“, продължи главният прокурор. Той уточни, че в личен план е потресен и разочарован, тъй като познава единия от задържаните още от 90-те години, когато е работил в столично РПУ.

Иван Гешев отказа да коментира дали случаят има връзка със задържания кокаин в Студентски град преди месец. „Трябва да кажем категорично, че прокуратурата и МВР са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления. Не правим разлика кой нарушава закона и от коя институция е“, отсече главният прокурор.

Вътрешният министър Младен Маринов от своя страна определи случая на задържани полицаи като изключително неприятен. „Разпоредих на професионалното ръководство на главния секретар да се направи анализ на ГДБОП, основно на дейността на трафика и разпространението на наркотици, да обсъдим с премиера и да вземем решение за промени в структурата и кадровия състав, за да изчистим името на дирекцията и на служителите, които работят там“, съобщи Маринов.

 

Минало незабравимо | Проектът “Ран – Ът“ (ПЪЛЕН ТЕКСТ на БЪЛГАРСКИ)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница