България е №6 в света, а при пуск на АЕЦ „Белене“ става №1 (ВИДЕА)

/

Ще станете свидетели на уникална и много интересна инфо-графика за ядрената енергетика по страни, публикувана миналата седмица от авторитетно, в световен мащаб, информационно издание, за подаване на разнородна информация в такава форма.
За по-добър преглед и прочит, а също, ако искате да си запазите снимката за спомен, кликайте с мишката върху нея, ако трябва и втори път.

Вместо да драскам върху оригиналната инфографика написах пояснителния текст в дясно от нея. Диаметърът на кръговете с флаговете е пропорционален на продукцията на ядрена електроенергия, за една година, в Гига-Ват-часа. На графиката часът е „изпуснат“ от мерната единица, за иначе достоверната продукция, но не бъдете прекалено строги.
С малко закъснение, но не фатално, забелязах и съобразих, че числата показани на графиката трябва да са в единица Тера-Ват-часа, а не както се вижда в Гига-Вата, без часове. По-важното е, че самите числа са верни, а объркването на размерната единица (дименсията) е типична грешка за хора извън енерГЕПИйната мафия. Извън тази издънка всичко показано на графиката е достоверно!

Има ли шанс България да стане №1 в света по дял на ядрената енергетика в националния микс? Ъ-ъ! Това никога няма да се случи! Защо тогава ни лъжат? Има едни милиарди за крадене.

ЛЮБОПИТЕН МОМЕНТ! България има сериозен конкурент по пътя към върха и това е Унгария. Техните планове за АЕЦ „Пакш 2“ е в по-напреднал стадии, заради определения инвеститор Росатом. Освен това, ако бъдат изградени, както АЕЦ „Белене“ така и АЕЦ „Пакш 2“, унгарската ще бъде по-мощна от българската с около 20%. От графиката виждаме, че в момента Унгария е №4 в света и при успех на проекта АЕЦ „Пакш 2“ ще стане недосегаем световен лидер. Възможно ли е това да се случи? Вижте отговора за АЕЦ „Белене“ по-горе.

Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

Последно от БЪЛГАРИЯ

Някога чували ли сте по-логични и систематизирани аргументи: д-р Тодоров срещу българския министър на здравепогазването (ВИДЕО) Поздравления за д-р Пламен Пасков, разобличил мафията в центъра на тяхната бърлога (ВИДЕО) Костадин Костадинов: Показахме, че ние българите сме достоен народ

Тези видеа трябва да се преведе на английски, френски и немски и излъчат по цял свят. Малко

Ивановден е!

Честит Ивановден! Честит празник на всички именици! Ивановците в България са над 300 хиляди! Да са

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times