България тича към фалита! Спасявайте се!

Дупка от почти 8 милиарда, полузакърпена с намалени разходи за над 6 млрд.
БЪЛГАРИЯ ТИЧА КЪМ ФАЛИТА
**** Отчет за 7-месеца на състоянието на консолидираната фискална програма 

Днес излезе отчетът на Министерството на финансите до юли вкл.
Хъката-мъката, волю-неволю нямаше как да не признаят част от истината. Онази в разкритията в мой пост от 6 август „БЪЛГАРИЯ ГО ЗАКЪСА„.

МФ признава онова, което няма как да не признае след изнесените от мен данни: Спадът на данъчните и неданъчни постъпления е 6%.
Изпълнението при преките данъци е 48,3%, при косвените – 48,9% (ДДС-то), при акцизите – само 46,7% (я виж ти: Борисов онзи ден в изявлението си се закле, че решително са намалили контрабандата, а то се случило точно обратното – тя се увеличила значително).
Приходите от социални и здравноосигурителни вноски са 5 313,4 млн. лв., което представлява 49,2 % от разчетените за годината.
Неданъчните приходи са в размер на 2 803,7 млн. лв., което представлява 41,3 % от годишните разчети.

1. ________________________
В резюме:
Средното изпълнение на различните годишни разчети до края на седмия месец е 48.3% вместо необходимите 58,3%.
__________________________

Дупката в държавната кесия е в размер на повече от 1.2 милиарда – т.е. онази сума, която посочих преди 10 дни в поста си.
И не е още по-голяма – 8 милиарда, понеже разходите са драстично свити.
Те са за 19,8 милиарда (едва 41.4% от годишния план) вместо нормалните за 7-те месеца – 26,5 милиарда. Т.у. едни 6.7 млрд. са орязани.

Така са позакърпили (засега) 8 млрд. лв. дупка в консолидираната фискална програма, но не са успели докрай и зеят едни 1.2 млрд.

2. ~~~~~~~~~~~~~~~~
Равносметката : на държавата не са й стигнали 8 милиарда лева и за да спаси фалита, тя е отрязала разходи за към 7 млрд.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
За успокоение на населението са написали една тъпа лъжа: че бюджетното салдо по КФП на касова основа към 30 юни 2020 г. е положително в размер на 1 612,7 млн. лв.

Първо, защо сочат дата 30 юни, а не 30 юли, за която са дали всички останали разчети?
И второ – същото това бюджетно салдо по техните документи ( в онзи пост ги дадох) за единната касова сметка за същия този период е само „+28 млн”., като през юли са се поохарчили яко и резултатът е „-664 млн.”

Можеше да бъде и далеч по-трагично и вече да сме банкрутирали, но ЕС за периода е увеличил отпуснатите от него безвъзмездни средства с 36,4% (още почти половин милиард отгоре).

СПАСЯВАЙТЕ СЕ!

При такава ситуация умните хора си правят своя сметка – „буркансметка”, и то в евро, понеже ако фалира държавата, фалира и цялата финансова система возглаве с банките, фалира и Борда заедно с лева.
Този месец може да се спокойни, ала във втората половина на септември дупката в кесията ще се разрасне до такива размери, че ако ЕС отреже „допълнителните” дори с жалките 50 млн., ще се наложи веднага да затваряме държавата.

***** линк към официалната информация: Публикувани са данните за изпълнението на консолидираната фискална програма към 30.06.2020 г.

***** за повече информация; постът от 6 август, – БЪЛГАРИЯ ЗАКЪСА, СВЪРШИ ПАРИТЕ! Парично-финансовата катастрофа вече е тук:

Пол Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия (ВИДЕО-БГ СУБ)

  • Григор Лилов

ПО ТЕМАТА

Пол Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия (ВИДЕО-БГ СУБ)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Пол Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и стане съюзник на Русия (ВИДЕО-БГ СУБ)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница