«Бюро 121» разполага с армия от 6000 хакери

Доклад, разкрит от американската армия, разкрива, че в Северна Корея вече има над 6000 хакери, разположени в страни като Беларус, Китай, Индия, Малайзия, Русия, наред с други.

Операциите на четири подразделения се контролират от Бюро 121, отдел за ориентиране в кибер-войната на страната-отшелник.

Докладът, наречен Севернокорейска Тактики, предполага, че хакерите не стартират ексклузивни кибератаки от самата Северна Корея, тъй като в страната липсва ИТ инфраструктура, която да разгърне мащабните кампании.

Отдел финансови престъпления

„Отделът за финансови престъпления“, наречен Bluenoroff Group, има около 1700 членове и е посветен на криптовалутите „чрез концентриране върху дългосрочната оценка и използването на уязвимите мрежи на врага“.

Известната група Lazarus, извърши многобройни хакове на борси за криптовалути и отключи злонамерения софтуер WannaCry между 2016 и 2017 г. Групата също застана зад скандалния хак на Sony Pictures.

Нейната мисия е „създаване на социален хаос чрез въоръжаване на уязвимостите на вражеската мрежа и предоставяне на полезен товар, ако режимът я накара да направи това“. Въпреки това, американската армия не успя да прецени колко хакери са в дивизията.

През март американският департамент за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите санкционира двама китайски граждани, обвинени в пране на криптовалута, която беше открадната в хак през 2018 г., свързан с групата Lazarus. OFAC обвини Инин Тиен и Джуядон Ли в подпомагане на „злонамерена кибер дейност“.

Според последните доклади се предполага, че киберпрестъпниците, базирани в Северна Корея, използват непроследими монети за поверителност, за да конвертират откраднати средства в пари.

Crypto Dnes. BG

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

Фейсбук страница