⚠💉⚠ Полското правителство прие закон за принудителна ваксинация

Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 8 października 2020 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi

Член 36 (страница 27 от документа):

1. На лица, не минали през задължителната ваксинация, санитарно-епидемиологически изследвания, – санитарни процедури, карантина или изолация, принудителна хоспитализация при подозрение, или диагноза за особено опасно и много заразно заболяване, представляващо пряка заплаха за здравето или живота на други хора, (се прилага) мярка за пряко принуждаване, включващо, задържане, обездвижване или принудително приемане на лекарства.

2. Решение за прилагане на мерки за пряко принуждаване приема лекар или фелдшер, който определя вида на прилаганите мерки и лично контролира изпълнението им, от медицинските работници. Всеки случай на прилагане на пряко принуждаване се записва в медицинската документация.

3. Лекар или фелдшер може да се обърне към полицията, както и към граничната или военната полиция, с молба за помощ в прилагането на мерките за пряко принуждаване. Помощта се предоставя при условие, – екипиране на офицерите или войниците, от лекаря или фелдшера, за защита от инфекционни болести.

4……

5. Прякото принуждаване, включва обездвижване, и може да се прилага не повече от 4 часа. А в случай на нужда, обездвижването може да бъде продължено с още 6 часа, но не повече от 24 часа.

6. Задържането е временно обездвижване на човека с прилагане на физическа сила.

7. Обездвижването е продължително изваждане от строя на човека, с използване на ремъци, скоби, чаршафи или усмирителна риза.

8. Принудителното въвеждане е екстрено въвеждане в организма на човека, на препарат, – без негово съгласие.

Превод, Григор Симов

ПО ТЕМАТА

⚠💉⚠ Испания: Задължителна ваксинация със закон! За отказващите 60 000 евро глоба и още

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Министерството на здравеопазването на Израел признава, че зеленият сертификат няма епидемиологична стойност и се използва за принуждаване на хората да се ваксинират! (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО