Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“

Новината потвърдиха за bTV от пресцентъра на дружеството. От 10 август Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“, показва справка в Търговския регистър. От пресцентъра на „Лукойл-България“ потвърдиха, че Златев не е вече и председател на Контролния съвет на компанията. От там съобщили пред бТВ, че той не е заема и тази позиция. Уточнили, че Златев е излязъл от компанията, но не се уточнява дали това е по негова молба или не. Епицентър.бг потърси Валентин Златев, но той не отговаря на телефонните обаждания.

Валентин Златев бе управител на „ЛУКойл България“ ЕООД от 2000 г. до 19 април 2019 г., когато управлението мина в ръцете на Булат Субаев. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев.

През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не уточни на какви въпроси е отговарял и по кое дело. Същия месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е чат от „олигархията на прехода“, както и че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

„С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа Златев тогава.

През май, отново тази година, Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на Българската петролна и газова асоциация заради цените на горивата у нас. Малко след тази новина бяха инициирани поправки в Закона за горивата и се анонсира създаването на Държавна петролна компания.

ПО ТЕМАТА

Ексминистърът на отбраната на Канада П. Хелиър: „Илюминатите тайно управляват света“ (ВИДЕО)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня + ВИДЕО

СНИМКА НА ДЕНЯ   Интервю на хирурга, който смяташе, че неваксинираните трябва да се оставят да

The Bulgarian Times

Фейсбук страница