Професор Валентин Катасонов за Путин, Курск, Изборите, ЦБ, Медведев и колониалните ни администрации, наричани – правителства (ВИДЕО)

/

Валентин Катасонов е доктор на икономическите науки, член-кореспондент на Академията по икономически науки и предприемачество, професор в катедрата по международни финанси МГИМО, председател на Руското икономическо общество “Шарапов”, автор на 10 монографии (в това число “Велика държава или екологична държава?” (1991), “Проектното финансиране като нов метод на организация на инвестициите в реалния сектор на икономиката” (1999), “Бягство на капитала от Русия” (2002), “Бягство на капитала от Русия: макроикономически и валутно-финансови аспекти” (2002)), и много статии.

Роден е през 1950 г. Завършва МГИМО (1972). През 1991-1993 г. е бил консултант на ООН (Департамент по международни икономически и социални проблеми); през 1993-1996 г. — член на Консултативния съвет при президента на Европейската банка за реконструкция и развития (ЕБРР); през 2001-2011 г. — завеждащ катедра по Международни валутно-кредитни отношения МГИМО (У) МИД, Русия.


Появата на Путин на политическия хоризонт беше белязана с много символи. Един от тях е трагедията с подводницата Курск, 2000-ната година. А нима днес ние не сме в положението на екипажа на тази подводница, затворени, и макар още живи, виждаме че сме обречени. Спомням си тогавашните си предчувствия, които сега се потвърждават с много факти от реалния живот…

Това беше към края на двадесети век, времето на десетгодишната революция, с лозунги: долу комунизма и социализма, долу СССР. Както знаем, всяка революция е отричане не нещо предишно. А след революцията настъпва момент, когато трябва да се осмисли и да се огласи някаква (нова) идея.

Но ето че 20 години Русия живее без своя идея (идеология), като кораб, без кормило и платна.

Обсъжда се жизненото равнище, обсъжда се икономиката, но не се обсъжда никаква национална идея, каквато и до сега няма. Вече 20 години ръководителите на страната ни, всякак се извъртат, за да не засегнат този стратегически въпрос. И затова младежите ни не виждат смисъл да живеят. Днес младежите казват: „ние не разбираме, защо изобщо живеем“? И някои от тях, не само не раждат, но и завършват със самоубийство!

Казват, че раждаемостта падала, понеже доходите ни са ниски. Но в съветско време раждаха деца, и при по-ниски доходи.

И това е най-важното, макар икономистите да обръщат внимание и на още някои други детайли, но главното е – отсъствието на смисъл и липсата на национална идея. А Путин и не зачеква тази най-главна тема.

Сега искам да ви обърна внимание на местоимението, което често ползвате: „Нашата власт“, „нашето правителство“, „нашата политика“… Но тя не е наша… не е наша. И трябва да ви кажа, отговаряйки на глобалния въпрос, че Русия по скоро, не е субект, а е обект, на световната политика. И ако се знае това, много неща стават разбираеми. Аз като икономист обръщам внимание, че Русия е под сурово външно управление. Първата и основна власт на всяка капиталистическа страна е институцията, наречена „Централна Банка“.

Обърнете внимание, че в продължение на 20 години президентът на Руската Федерация, ни веднъж не е стъпил на територията, подвластна на ЦБ (т.е. не е засегнал въпроси, които са под нейна власт). И чак сега, на 25 март, президентът се обърна към населението на Русия, с предложения или искания, по повод коронавируса, с поредица отделни точки. Една от точките беше за въвеждане на кредитна ваканция (т.е. отлагане плащанията по кредитите). Ето това беше единственият момент, когато президентът засегна чуждата територия на ЦБ, каквито са и териториите на американските бази. И се опита да даде указания, как да се устройва живота в тази американска база. Но получи „един, по носа“. За последните месец и половина имаше няколко подобни опита от страна на президента, но той получаваше все същия отговор…

Ние виждаме, че правителството у нас, през последните 25 години, беше, и си остана, „временно правителство“. Да, временно правителство, и нищо друго. Особено очевидно стана това сега, когато новият премиер Мишустин беше изпратен на пенсия, във връзка с коронавируса. И кой всъщност управлява страната ни?

Но временното ни правителство, не е и правителство, а е всъщност е временна колониална администрация. И когато това се разбере, много въпроси отпадат, от само себе си.

Питате ме и за някои външнополитически акции (като тази в Сирия). Аз не изключвам, че тези колониални или полуколониални администрации, използват народа ни, за пушечно месо. И в такъв смисъл, отвън, може би допускат Русия да придобие някакъв (уж свой) военнополитически потенциал, като Германия в тридесетте години, която през двадесетте години на миналия век, вече се разпадаше… А после дойде Хитлер.

Ясно е, че това е било изкуствен проект, изкуствено икономическо чудо. Затова аз не се радвам особено, когато сега се представят разработки на нови видове оръжия, имайки предвид полуколониалния статус на нашата държава, и не изключвам, че същото това оръжие може да бъде насочено срещу нашия народ. Разбирате ли? Затова, моята дефиниция е кратка: Управниците ни, „царуват, но не управляват“.

Ще приведа едно сравнение… с Хазарския Каганат, когато веднъж годишно изваждали и показвали Кагана, за да каже нещо на народа. Но единият крак на Кагани винаги, за всеки случай, бил привързван с въженце, да не би случайно да реши да избяга от сцената. И у нас сега на власт е такъв Каган, но въженцето не виждаме, защото винаги го държат извън кадър…

Ще ви насоча вниманието към (фирмата) Юкос, когато Михаил Борисич, 2003 година, се изказа много наивно, и нямаше начин да не го арестуват. И това, по-скоро, беше направено, не по инициатива на Путин, а на задокеанските другари, защото Михал Борисич наговори такива неща… Явно не е знаел, какви са плановете на световното задкулисие.

Разказвам тази история, защото тогава беше дадена изключителна заповед на следствения комитет, да се установи, чий, в крайна сметка, е Юкос. За месец или месец и половина, следственият комитет разплете веригата компании, и накрая стигна до крайната офшорна компания в Гибралтар, чиито документи показвали, че крайният изгодополучател е Яков Ротшилд. Това е за тези, които говорят: „нашите олигарси“, и тем подобни.. А те, „олигарсите ни“, не са нищо повече, от подставени лица, изпълняващи чужди поръчки. Това е особена тема.

Така че, днес имаме работа с колониална администрация, имаме работа с колония. Но според мен, това още не е всичко. И може да се стигне до много по-сериозни ситуации.

И именно такава, по-сериозна ситуация, се осъществява с днешната психо — пандемия, наречена коронавирус, защото това, всъщност, е изграждане на световен (електронен) концлагер. Понеже, с политиката за „самоизолация“ се създава истински концлагер. И това вече не е само колония, а е нещо много по-лошо (т.е. – Управление на местния, териториален ГУЛАГ!)

…“Нашата власт“ прави всичко възможно, да се отчете пред господарите на парите (банкерите), и да построи такъв концлагер.

.. Вие разсъждавате така, като че Русия е в състояние на мир. Не. Против Русия се води война, не гореща, а, както сега се казва, хибридна война.

Не много отдавна прегледах демографската динамика в Русия, от 92-ра, до 2019 г. В РосСтат, тази информация я има. Значи, т.н. естествена смъртност на населението, за посочения период, е 13 – 14 милиона души… Това са загуби, съпоставими със загубите ни във Втората световна война. А това си е, бавно избиване на народа. Защото това не е естествена смъртност на населението, а е неестествена.

Днес наблюдаваме изостряне на хибридната война. Т.н. коронавирус извади на светло много от плановете на Световното Задкулисие. А за да прочетем плановете на световното задкулисие, не е нужно да се задълбочаваме в някакви конспирологии.

Така се случи, че 72-ра година аз следях внимателно всички доклади на Римския Клуб. Там черно на бяло са записани всичките им цели. В първия доклад на Римския клуб, за „пределния ръст“ (прираст на населението в света), пише, че трябва да се сдържа демографският прираст. А в следващите доклади вече бе написано, че трябва да се намалява прирастът. И накрая, в един от докладите пише, че максималният брой на населението на земята, трябва да е един милиард души.

Каква е днешната короновирусна истерия. Има ли тя някакво отношение към медицината? – Не. Това е план на Световното Задкулисие, за намаляване на населението! Аз ясно виждам, че това е война, в която, „нашите чиновници“ са на страната на враговете ни. Чиновниците предпочитат да не се замислят, за кого работят. Аз, по време на работата си в Централната Банка, добре разбрах манталитета на тези хора. Те са като добре дресирани хамстери, които се командват от горе. Те разбират, че ако се замислят над тези команди, и ги забавят или променят, кариерата им веднага ще приключи. Затова тези дресирани хамстери работят против своята родина…

Превод от видеоклип, Григор Симов

ВИДЕО:

https://youtu.be/A_iukmgSQ6U

 

Вие трябва да разберете и да знаете, кой управлява Русия и всяка друга страна, вкл. САЩ. Кой управлява Русия? (ВИДЕО)

 

Професор Катасонов: Чия е Централната Банка на Руската Федерация ? (ВИДЕО)

Последно от ВИДЕО

Америка я чака голям скандал! Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха генерал-лейтенант Роджър Клутие от армията на Съединените щати (ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО) ОБНОВЕНА Канадският генерал-лейтенант Тревър Кадийо беше арестуван при опит да избяга от „Азовстал“

Руските въоръжени сили край Мариупол заловиха командващия на НАТО генерал Клутие Америка я чака голям скандал

ПРЕВЕДЕНО ВИДЕО: Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните граждани на площада и да се извърши държавен преврат в Украйна през 2014 г. | Истината, за която осем години медиите мълчаха (ФИЛМ – БГ СУБ) | Десен сектор на Евромайдана (ФИЛМ – БГ СУБ)

Снайперисти от „Евромайданът“ си признават, че са били наети от ЦРУ, за да стрелят по мирните

Фейсбук страница

The Bulgarian Times