Васил Божков публикува «паметна записка» за рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние и злоупотреба със служебно положение (ОБНОВЕНА)

Под натиска на Борисов и Горанов – 20 000 000 лв. за Домусчиев и Нова тв

«Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.»


ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

  •  Васил Божков

ДОПЪЛНЕНИЕ

Домусчиев: Записката на Божков е истинска

Бизнесменът Кирил Домусчиев потвърди, че паметната записка, публикувана по-рано днес от Васил Божков е истинска. В нея се казва, че в срок от 10 г. Божков ще дава по 20 млн. лв, годишно за реклама в Нова тв и „Лудогорец“ срещу пълна подкрепа в работата му с Комисията по хазарта. Божков твърди, че този договор е направен под натиск на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Ето какво написа Домусчиев в профила си във Фейсбук.


«Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.»

  • Кирил Домусчиев

ДОПЪЛНЕНИЕ1

Божков показа рекламните договори с Нова, преди и по време на Домусчиев

«Показвам ви и части от двете рекламни споразумения с „Нова броудкастинг груп“ ЕООД.

Едното е от 26.06.2018 г., а другото – от 1.8.2019 г. (подписано след публикуваната по-рано Паметна записка). Разликата в „пазарните“ условия е видима.

Оставям коментарите на по-многословните. Бъдете здрави.»

  •  Васил Божков
Предишна Статия

ВЪЗРОЖДЕНЦИ и €-жденци

Следваща Статия

НЕ! на принудителната ваксинация! Вирусолог номер 1 в България: "Никога не бих се ваксинирал'' (ВИДЕО)

Последно от България

Don`t copy text!