Велизар Енчев: Отворено писмо до кандидатпрезидентската двойка „Красимир Каракачанов -Явор Нотев“

 

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

До
кандидат-президентската двойка
„Красимир Каракачанов – Явор Нотев

 Уважаеми господа,

   На 5 септември т.г. съпредседателят на Патриотичния фронт /ПФ/ и председател на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/ Валери Симеонов даде интервю за електронна медия, в което погази историческата истина и отправи обидни реплики към освободителя на България от петвековното турско робство.

   Във въпросното интервю г-н Симеонов заявява следното:

   „В голяма част от историята на България Русия е била наш враг. Даже бих казал, че в по-голямата част от историята ни Русия е наш враг, включително и при Руско-турската освободителна война… Година след освобождението се е стигнало до там, че голяма част от народа започва да съжалява за турското робство…“

     В навечерието на предизборната кампания се обръщаме към Вас с молба да изразите своето становище към тази  скандална позиция, която е възмутителна и от историческа, и от морална гледна точка.

     Тъй като г-н Каракачанов е съпредседател на ПФ, при това историк по образование, той е длъжен да вземе отношение към бруталното изявление на коалиционния си партньор. По логиката на председателя на НФСБ, който не крие своята омраза към Русия, императорската армия на Александър II е била не освободител на българите, а окупатор на българските земи. И което е особено шокиращо в това откровение, българският народ съжалявал за турското робство.

    Ако Вие не се разграничите от позицията на председателя на НФСБ и не осъдите грозните обиди към саможертвата на десетките хиляди воини от руската императорска армия, ние ще имаме всички основания да твърдим, че издигнатата от НФСБ, ВМРО и „Атака“ кандидат-президентската двойка е солидарна с патологичната русофобия на своя партньор и всъщност е поредната коалиция на измамата.

    Смятаме, че г-н Волен Сидеров също е длъжен да осъди тази антибългарска позиция. В противен случай ще смятаме, че и ръководството на „Атака“ е капитулирало пред Валери Симеонов и е минало в лагера на родните русофоби, пригласящи на неоосманистите в Република Турция. 

Велизар Енчев – кандидат за президент на „Българската пролет“
Биляна Грънчарова – кандидат за вицепрезидент на „Българската пролет“

11 септември 2016 г.

 

Предишна Статия

Това по Нова ТВ, БТВ, БНТ и други анали няма да го видите: 266 Соросоиди на Хранилката на Сорос в Европейски парламент! Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев е в таен списък на Сорос (ВИДЕО)

Следваща Статия

И Илияна Йотова се оказа “съюзничка“ на Сорос в Европарламента, според изтеклите документи на фондация „Отворено общество“ (ДОКУМЕНТ)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Този, който обявява една твърде възможна и вероятна хипотеза за „конспиративна теория“, т. е. за чиста измишльотина, всъщност упражнява цензура, забранява да се мисли

По-конкретно, обществото има достатъчно основания да смята, че актуалният коронавирус може да е създаден в някоя

Don`t copy text!