Велизар Енчев: „Платон ми е приятел, Сократ ми е приятел, но най-голям приятел ми е истината…“

 

ДО
ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ
София

С   И   Г   Н   А   Л

От ПП „Движение за радикална промяна Българската пролет”, със съдебен адрес гр.София, бул.”Патриарх Евтимий” № 31, ет.1, ЕИК 176908530

УВАЖАЕМИ  ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

          На 25. 03. 2017 г. от сайта на ПП „Възраждане” бе изпратено фалшиво съобщение до десетки хиляди потребители във Фейсбук, което гласи:С уважение и респект към Велизар Енчев, че призова ВСИЧКИ свои симпатизанти и приятели да гласуват за ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ с бюлетина -№ 14 !!! БРАВО, МЪЖКАР !!!“

Никога не съм призовавал българските граждани да подкрепят ПП „Възраждане”, гореизложеното е лъжа и цели заблуждаване на избирателите и причиняване на вреди на представляваната от мен партия.

Горепосоченият текст е бил прочетен от над 100 000 хиляди избиратели, което несъмнено е довело до намаляване  на изборния резултат на представляваната от мен партия.  

За да може фалшивото съобщение достигне до по-голям брой читатели, е използвана услугата на Фейсбук „подсилване на съобщението“ чрез допълнително заплащане с дебитна (кредитна) карта. Лесно е да се установи кой е собственикът на тази банкова карта.

           В днешния сутрешен блок на БТВ Антон Хекимян уличи лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов в манипулации със сайта на телевизията в изборния ден. Водещият показа поместена на сайта на ПП „Възраждане“ графика на БТВ с прогнозни социологически данни, в която на мястото на „Воля“ / 4,5 процента/ е поставена партия „Възраждане“.

           Предлагам ЦИК да поиска официална информация от сайта ДИР.БГ, който анулира резултати от изборна анкета заради манипулации „от една политическа сила“. Причината е, че „читатели“ поставиха с гласуване на първо място ПП „Възраждане“, което се оказа поредна манипулация.

           През цялата кампания водачите на листи на ПП „Възраждане“ – Костадин Костадинов, Минчо Христов и Стела Банкова, цитираха именно тази анкета на ДИР.БГ, за да докажат, че са първа политическа сила.

          Ако ДИР.БГ потвърди, че манипулациите са в полза на „Възраждане“, извършени са незаконни действия за фалшифициране на данни в Интернет, с цел подвеждане на избирателите.

С оглед на гореизложеното, моля да извършите проверка налице ли е предизборна измама в посочените тук случаи. Ако се установи истинността на гореизложеното, моля да наложите съответната санкция на ПП „Възраждане”, както и да сигнализирате прокуратурата на Република България, която да установи има ли противоправни действия, с оглед реализиране на предвидената от закона отговорност, от лицето /лицата/, които са ги извършили, респективно препятстване на бъдещи противозаконни действия.

Готов съм да съдействам по всякакъв законен начин за изясняване на случая и моля да бъда уведомен за предприетите действия по настоящата жалба.

С уважение:

Велизар Енчев
29 март 2017 г.

Последни от БЪЛГАРИЯ

Задава ли се принудителна ваксинация за българските граждани? • Премиерът е получил задача да бъдат ваксинирани 80% от медиците и 70% от пенсионерите • Ще бъде ли отровена с радиоактивни вещества водата в Добруджа? • Кой иска да печели за сметка на нашето здраве? • Продължават да ни зариват с боклуци • Кога ще се намеси българската държава? • Достоверни ли са тестовете за Ковид 19? (ПРЕМЪЛЧАНИ ИСТИНИ, 23.01.2021 – ВИДЕО)