Виталик Бутерин иска да създаде ‘крипто мост’ между Биткойн и Етериум

Потребителите на криптовалути, които искат да конвертират своите биткойни (BTC) за етери (ETH), в момента трябва да използват трети страни за обмен.

Създателят на Етериум , Виталик Бутерин, предлага решение за облекчаване на тънкостите при смяната на двете водещи криптовалути.

В Twitter публикация, Бутерин предлага да се изгради мост между BTC и ETH чрез надеждна и безсървърна децентрализирана борса (DEX), при която потребителите могат директно да конвертират BTC в ETH и обратно.

„Трябва да насочим ресурсите към правилната ETH <-> BTC децентрализирана борса. Смущаващо е, че все още не можем да се движим безпроблемно между двете най-големи крипто екосистеми.“

Бутерин казва, че децентрализираната борса е много подобна на Uniswap, което улеснява автоматичния обмен между ETH и базирани на Етериум токени.

За разлика от другите обмени, Uniswap премахва функционалността за книга с поръчки и вместо това използва автоматичен механизъм за маркет мейкинг, за да гарантира ликвидност.

Бутерин предвижда подобна децентрализирана борса, която би позволила на потребителите да конвертират между BTC и ETH само с едно натискане на бутон.

Той казва, че притежателите на Биткойн биха могли да заменят флагманската криптовалута за ETH, за да използват базирани на Етериум приложения като Maker DAO, Tornado.cash и смарт портфейли.

Бутерин добавя, че DEX мостовете също трябва да бъдат създадени, за да улеснят директните размени между ETH и други крипто екосистеми. За да започне диалогов прозорец в общността на разработчиците, той казва, че вече е разговарял с изпълнителния директор на Electric Coin Company, фирмата зад криптовалутата Zcash .

Разработчиците в криптосферата подчертават колко различни платформи се изграждат в опит да се създаде основна инфраструктура, която решава този тип търсене. Екипът от Komodo , например, посочва AtomicDEX, удобен за мобилни устройства DEX, за който се твърди, че може да свърши работата, като ефективно смени двете криптовалути.

Екипът на Komodo казва, че не желаят да си сътрудничат с общността на Етериум.

Cryptodnes. BG

Предишна Статия

Binance идва на помощ при борбата с коронавируса COVID-19

Следваща Статия

Биткойн ще процъфти в кризата

Последно от Новините на новото поколение

Don`t copy text!