Владимир Владимирович се бори като лъв за личното си право да НЕ натиска червения бутон и да не убива 10 милиарда души, дори 140 милиона от тях да отидат в Рая

Рубли срещу долари и червения бутон

Миналата неделя Хилари – Бастинда, великата и ужасна, се обяви за главнокомандващ на световната война срещу Русия на Путин и веднага предложи пълна блокада на Русия в световен мащаб.

По идея това съобщение трябваше да срине рублата, но въпреки това рублата продължи да се засилва и сега почти се върна на нивото, което имаше преди началото на специалната операция.

Още повече тук няма какво да се радваме. Не трябва да се забравя, че рублата падна до нивото от 140 рубли за долар и това до голяма степен се дължеше на факта, че твърде много субекти на руския финансов пазар се втурнаха да купуват долари, изхождайки от това, че укрепването на рублата по принцип не е от полза за руската държава. Всъщност днес Централната банка обяви намаляване на лихвения процент – най-добрият начин да се спре укрепването на рублата. Но работата е там, че Бастинда все пак ще нанесе удар на Русия и ако днес не накажем онези, които започнаха да купуват долари твърде ревностно преди месец (и те трябва да бъдат наказани чрез понижаване на обменния курс под 65 рубли за долар, така че да се страхуват да купуват долари при първото безпокойство), тогава утре, когато Бастинда удари отново Русия, те все пак ще осигурят на Байдън по 200 рубли за долар.

Когато написах „субекти на руския финансов пазар“, нямах предвид физически лица, имах предвид банки, при това не само руски банки.

Факт е, че Владимир Владимирович се бори като лъв за личното си право да НЕ натиска червения бутон и да не убива 10 милиарда души, дори 140 милиона от тях да отидат в Рая. И един от инструментите, които му гарантират това право, е съвременната финансова система, която той изгради и която ще позволи на Русия да се върне в световната икономическа система, когато/ако Западът се провали и вдигне санкциите. Ако тази система умре, преди Западът да признае поражението, тогава победата на Русия ще бъде нейно поражение, точно както победата на СССР през 1945 г. беше неговото поражение през 1953 г., когато Хрушчов и Маленков убиха върховния главнокомандващ на страната победителка.

Ако тази система умре, тогава Русия ще трябва или да въведе отново командно-административната система, ала СССР, или отново да се изправи пред системата с чеченско авизо. Но въвеждането на командно-административната система е възстановяване на СССР, а СССР + руска военна доктрина = целият свят в руини, тъй като между 25 януари 1982 г., когато Андропов уби Суслов, и 8 декември 1991 г., когато Елцин, Шушкевич и Кравчук подписаха акта за смъртта на СССР, явно имаше момент, в който СССР не само умря, но и се появи екзистенциална (или както там казва Песков) заплаха за неговото съществуване.

Така че, повярвайте ми, спечелената борба за рублата, това е засега основната победа на специалната операция в Украйна и няма нищо общо със стотиците милиарди рубли, които хората се опитаха да обменят за физически долари през март тази година. Но не можаха. Физическите долари просто не бяха достатъчни в банкоматите на руските банки, но Съединените щати с удоволствие биха ги отпечатали за обмен по спекулативния курс на командно-административната система. Въпреки това руските банки са пълни с тях, според моите изчисления, поне два трилиона долара (долари, не рубли!). Но сега всеки ги понесоха обратно, за да бъдат обменени за рубли, тъй като е невъзможно да се изнесе такъв брой физически долари извън Руската федерация и още повече извън границите на СССР-2.0. Те обаче тихо изтичат през Венецуела, например, където Сечин свърши добра работа преди няколко години. Където е Сечин, там е победа, но повече за това в следващия пост.

O къде в банките на Руската федерация 2 трилиона долара в брой? Това е малко по-малко от цялата печалба от продадените ресурси за 30 години.

На мен лично ми се струва очевидно, че през 90-те години Москва се превърна в пералня. Всички тези търговски центрове праха парите на наркомафията от целия свят и когато президентът Медведев лиши кмета Лужков от своето доверие, според слуховете, 2 трилиона долара в брой били открити в мазетата на Московския градски съвет, включително няколко тона злато и диаманти.

Но както писах в предишна публикация, не можете да вземете такива пари на Boeing 747, само на „Мрия“ и може би битката за него се обяснява именно с това. Сега гледам американските неделни политически предавания и досега две от четири признаха, че Съединените щати са загубили санкционната война и по този повод успях да вляза в телепатичен контакт с президента Обама, който ме информира, че в резултат на тази загуба, Русия получи възможността точно с тези пари да купи във Венецуела, където преди 2 години Сечин свърши добра работа, оборудване и технологии, включително оборудване и технологии за нефтената и газовата индустрия.

Източник: Александр Бродский
Превод: Олег Костадинов, Яндекс

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница