Войната в женските спортове: мъж от Уисконсин спечели състезание по колоездене за жени

От М. D. Kittle

МАДИСЪН, Уисконсин – Шери Микс провежда 10 до 15 часа седмично тренировка за елитни планински състезания и състезания с дебели гуми в региона. Жената от Верона, Уисконсин казва, че е трудно, но възнаграждаващо за жените, които колоездят.

Но тъй като политиката на „справедливост“ се влива допълнително в почти всеки аспект от живота, включително състезателните спортове, колоездачи като Микс са принудени да се състезават по неравен курс. Миналият месец Микс завърши трета във Fattyshack на събитието Snow Crown Fat Bike Series в De Pere. Победителят в събитието, одобрено от USAC [бел. прев. – USA Cycling или USAC е националният орган за управление на велосипедните състезания в САЩ] беше Кензи Статц, колоездач, който е роден мъж и сега се определя като транссексуална жена.

Статц победи втория финалист с около две минути и беше около три минути по-бърз от Микс. Но транссексуалният колоездач завърши с повече от 10 минути преди следващия най-близък състезател.

Преди да премине и да се състезава в състезанията за жени, изглежда Статц не се е представил така добре в състезанията за мъже.

Микс каза, че Статц е наистина приятен човек и няма нищо против транссексуалните хора, които искат да се състезават в страхотен спорт. Но Статц, подобно на другите мъже, които се идентифицират като жени, често имат ясно физиологично предимство пред своите жени-опоненти, което не може да бъде отречено.

„Ние просто се опитваме да разберем какво можем да направим. Караш тези момчета всъщност да тренират, те са естествено по-бързи и по-силни от жените. Това е просто наука как работят телата“, каза Микс.

ХОРМОНИТЕ НЯМА ДА ИЗРАВНЯТ ИГРАЛНОТО ПОЛЕ

Изглежда USAC се интересува повече от политическата коректност, отколкото от науката.

Базираната в Колорадо организация, която защитава колоезденето от стартови състезатели до спортисти от световна класа, следва насоките на Международния олимпийски комитет относно транссексуалните спортисти. Политиките на МОК посочват, че колоездачите, които преминават от жена към мъж, имат право да се състезават във всяка категория мъже без ограничения. Тези, които преминават от мъж към жена, имат право да се състезават в женската категория, ако:

  • са декларирали личността си като женска. Декларацията не може да се променя за спортни цели в продължение на минимум четири години.
  • докажат, че общото им ниво на тестостерон в серума е било под 10 nmol/l за поне 12 месеца преди първото им състезание (с изискването всеки по-дълъг период да се основава на поверителна оценка за всеки отделен случай, вземайки се под внимание дали 12 месеца е достатъчен период от време, за да се сведе до минимум всяко предимство в женските състезания).
  • поддържате общото ниво на тестостерон в серума под 10 nmol/l през целия период на желаното право да се състезавате в женската категория.

„Съответствието с тези условия може да бъде наблюдавано произволно или чрез тестване. В случай на неспазване, правото на състезателя да участва в състезание за жени ще бъде спряно за 12 месеца“, посочва USAС на уебсайта си.

Но остава несъгласието по трънливия въпрос за какво количество тестостерон при транс-жените спортисти е несправедливо. Както The Guardian съобщи през 2019 г., плановете за въвеждане на по-строги насоки за транссексуалните спортисти за Олимпийските игри през 2020 г. в Токио (отменени заради пандемията) бяха стопирани, „защото цялата тема е така политически натоварена и чувствителна“.

Длъжностни лица от USAС не отвърнаха на обаждането с искане за коментар.

Проучване, публикувано миналия месец от British Journal of Sports Medicine, установява, че трансджендърите продължават да имат атлетично предимство пред естествените жени дори след една година на хормонална терапия.

БАЙДЪН ВЪВЕЖДА АНТИНАУЧНА ПОЛИТИКА

Историята на Микс е само един пример за антинаучното явление, случващо се в цялата страна, което сега се прилага от федералното правителство. По време на президентската кампания през 2020 г. Джо Байдън обеща да използва Министерството на образованието, за да разследва и да се справи с всякакви нарушения на гражданските права на транссексуалните учащи, включително премахване на федералното финансиране или риск от съдебни действия. Със сигурност едно от първите действия на Байдън беше да издаде изпълнителна заповед, която отчасти изисква да се разреши на транссексуалните учащи да се състезават в спортни отбори от противоположния пол.

Няколко седмици по-късно клона на Американския съюз за граждански свободи (АСLU) в Монтана използва изпълнителната заповед на Байдън да заплаши федералното финансиране на щата, ако приеме законодателство за защита на женския спорт, като забрани на мъжете, които се идентифицират като жени, да участват.

„Разбирам, че те [транссексуалните спортисти] търсят място, на което да принадлежат, но не мисля, че поставянето им в женската категория е правилният отговор“, каза Микс.

Тя каза, че и други колоездачи се чувстват по подобен начин, но се страхуват да говорят, страхувайки се да не бъдат етикетирани като фанатици и заплахата да загубят лицензите си за състезание. Състезанията, одобрени от USAC, изискват лиценз за участие.

„Хората се страхуват да кажат каквото и да било. Смята се за тормоз“, каза Микс. „Те могат да ви кажат, че не можете да се състезавате. Те могат да ви изгонят от състезание. Може да ми отнемат лиценза.”

Това е поредният обрат в конфликтните културни войни на левицата. Губещите, казват критиците, са жените, които са работили толкова много, за да подобрят правата на жените да се състезават.

„Повечето от нас карат 10 часа седмично, спокойно 15 часа седмично през лятото. Тренираме всеки ден за това”, каза Микс. „Да влезе някой и да го отнеме, затова жените се бориха толкова силно, за да защитят нашите равни права. Това е като да отнеме тези равни права.”

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Източник: The Federalist

 

ПО ТЕМАТА

Барак Хюсеин Обама призна, че “жена“ му в действителност е травестит на име “Майкъл“ (ВИДЕО)

 

И Камала Харис се оказа мъж (ВИДЕО)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Американец изнасили кобила, искал да му роди кентавър

 

 

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

Фейсбук страница