Волф Месинг: Съдбата на “пророка“

Може ли един евреин чужденец да обиколи цяла Европа, да бяга от фашистите, да търси убежище в комунистическия лагер и да стане заслужил деец на културата в Съветския съюз? Да, това се случило с Волф Месинг.

Личността на Месинг и досега предизвиква спорове в научния свят; кой е той всъщност: маг, шарлатанин, телепат, човек, който сам съчинил биографията си?!
Своята способност той обяснявал с уникалните способности на мозъка, които може да развие всеки човек.
Волф Месинг се родил в бедно еврейско семейство през 1889 г. В семейството имало още трима синове. Волф учил в специално училище – Йешибот, в което подготвяли свещеници.

Момчето имало силна памет и знаело наизуст цялата Тора.

Волф не искал да учи за свещеник и избягал в Германия, където започнал работа като пощаджия. Не му плащали много и затова често припадал от глад. Веднъж го прибрала група медици, които помислили, че момчето е мъртво. В моргата престоял три дни; след това се събудил; оказало се, че изпаднал в каталепсия. От дете Волф страдал от лунатизъм.

По-късно Месинг открил, че притежава способност да убеждава.

Когато пътувал във влака за Берлин без билет, успял да убеди кондуктора, че е билет хартийката, която намерил под пейката.

В Германия Месинг асистирал на д-р Абел, който се заинтересувал от необикновения пациент, склонен към каталепсия.

Месинг започнал да изучава мозъка си и открил, че е телепат, че може със силата на волята си да отключи чувствителността на всеки участък на тялото си. С цирк обиколил цяла Европа. Скоро пожелал сам да организира представления.

На представленията на Месинг се трупали много хора. Той разчитал мисли на хората, откривал скрити вещи, предвиждал бъдещето.

Ако не беше Втората световна война, Месинг щеше да остане в Европа. Но еврейският му произход го превърнал в мишена за нацистите и кой се оказал в Съветския съюз, където го очаквал нов живот.

Там го приели радушно. В биографията си Месинг разказва, че се срещал със Сталин, макар че няма документално потвърждение на тази среща.
Той предрекъл, че Съветският съюз ще победи във войната.

Месинг обиколил цялата страна. Зрителите били във възторг от телепатичните му фокуси и той с удоволствие работил с доктори на науките от Института за мозъка.
След смъртта на Сталин за Волф Месинг настъпили нелеки времена. Хрушчов го недолюбвал.
След смъртта на съпругата си Аида „пророкът“ изпаднал в депресия. Разказват, че той знаел точната дата на смъртта й. Артистът останал сам с болонките си и рядко напускал дома си.

Той починал през 1974 г. Съществуват слуховете, че Месинг знаел и датата на собствената си смърт.
Пред изследователите се отваря ново поле за разследване, за да дадат отговор на въпроса кои факти в биографията на „пророка“ са истина, и кои измислица.

Очаквайте  второто преработено издание на книгата на издателство „PACПEP” – „Ясновидците и техните пророчества”

Предсказанията на Волф Месинг

Мит ли са ясновидските способности на Волф Месинг

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница