Възможно ли е COVID-19 да е болест на кръвоносните съдове?

В тази статия лекари ни казват: пациенти умират от инфаркт и от инсулт, защото коронавирусът е довел до усложнения в сърдечно-съдовата система. Така всяка смърт от инфаркт и инсулт може да бъде определена, като предизвикана от коронавирус, което е изключително изгодно в днешната вече политическа и икономическа ситуация. Масово, в много държави, включително и в България, починали от инфаркт, инсулт, сепсис и др. се определят като починали от коронавирус. Сега с теорията, че ковид-19 е инфекция на кръвоносната система, много голяма група хора, които ежедневно напускат белия свят заради инфаркти и инсулти, ще бъдат вписвани като починали от ковид-19. Според нас тази теория служи на Световната здравна организация, която тотално заблуждава хората в цял свят относно вируса и добре платени лекари, които ненавиждат пациентите, създават фалшиви постановки като тази за връзката между него и тромбозата. В тази връзка ние задаваме въпроса, само ковид-19 ли може да инфектира ендотелия на кръвоносните съдове? Кои други вируси могат да го заразят? Читателят може да се запознае от открити източници, повечето чужди, с причините за възпаленията на кръвоносните съдове и на цялата сърдечно-съдова система. Може би сред инфектиращите фактори е и коронавирусът, но ние вече загубихме доверие в медиците и здравните органи, защото в днешната ситуация медицината не служи на здравето на хората, а на политиците и гигантските фармацевтични компании, които градят тезите си на грешни постановки и на лъжи, за да получат огромните си печалби. Сега вече платените медици в един глас ни убеждават, че тромбоза, увреждане на бъбреците, възпаление на сърцето, инсулти, оток на мозъка – това били коронавирусни усложнения. Преди да приемете тази съшита с бели конци теория, се информирайте. Не приемайте безрезервно всичко, написано в тази статия.

Авторите на тази статия са наблюдавали 169 болници в различни краища на света – Азия, Европа и Северна Америка. Използвали болнични данни за пациенти, които били хоспитализирани в периода от 20 декември 2019 г. до 15 март, регистрирани в Surgical Outcomes Collaborative, както и починали и оздравели на 28 март 2020 г.

През април изследователите открили един загадъчен симптом на ковид-19 – тромбоза. Преди това се смятало, че коронавирусът поразява белия дроб и предизвиква пневмония. Но много бързо започват да постъпват сведения, че млади хора с коронавирус умират от едно определено усложнение – инсулт. След това станало ясно, че болните имат симптома „ковидни“ пръсти на краката, които почервеняват и придобиват виолетов оттенък.

Какво е общото между тези симптоми?
Всички те са предизвикани от нарушено кръвообращение. Плюс факта, че 40% от смъртните случаи от ковид-19 са предизвикани от сърдечни усложнения. Инфекцията започва да прилича по-скоро на сърдечно-съдова, а не на респираторна.

Няколко месеца след началото на „пандемията“ започва да се създава база от доказателства, че новият коронавирус може да инфектира съдовете. И това обяснява широкото разпространение на тромбоза, инсулти и инфаркти.

Д-р Уилям Ли, президент на Фонда по агиогенеза, разказва:

„Тромбоза, увреждане на бъбреците, възпаление на сърцето, инсулти, оток на мозъка – всички тези коронавирусни усложнения бяха загадка за нас. Ние се сблъскахме със симптоми, които не са характерни нито за SARS, нито H1N1…“

Ако се обединят всички данни, се оказва, че този вирус е кардиовискуларен, че той влияе на съдовете. Така смята д-р Мандип Мехра, медицински директор на Сърдечно-съдовия център в Brigham and Women’s Hospital.

В статия, публикувана през април в списанието The Lancet Мехра и негови колеги доказват, че вирусът ковид-19 може да инфектира клетките на ендотелия, които покриват съдовете и защитават кръвоносната система от увреждания. Те синтезират белтъчини, които влияят на всички процеси в системата – от съсирването на кръвта до имунния отговор. В статията учените показват, че болни от коронавирус имат увреждане на ендотелиалните клетки в белия дроб, сърцето, бъбреците, черния дроб и червата.
Д-р Мехра разказва: „Създава се мнението, че ковид-19 е не само респираторно заболяване, а на първо място е болест на кръвоносната система, което убива хората, увреждайки сърдечно-съдовата система, но в началото се проявява като респираторно.“

Предположението, че в заболяването имаме работа с инфекция на съдовете, обяснява симптома тромбоза. Клетките на ендотелия отделят белтъчини, които включват и изключват системата на съсирване на кръвта. Така те имат важна роля в образуването на тромби.
Повреждането на ендотелия може да се окаже причина за високата честота от увреждане на съдовете и внезапните сърдечни кризи при хора с ковид-19. Увреждането на ендотелия води до възпаления в съдовете, а това може да предизвика откъсване на тромб, който да доведе до инфаркт.

Ако ковид-19 е сърдечно-съдово заболяване, най-добрата терапия против вируса не е противовирусна. А лечение с лекарства за сърдечно-съдовата система.

Издателство PACПEP

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница