Вълшебната сила на дърветата

„БОЖЕСТВЕНОТО ВЛИЯНИЕ НА ДЪРВЕТАТА ВЪРХУ ЧОВЕКА“ – ТЪРСЕТЕ КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „PACПEP“

Биоенергийното влияние на дърветата върху човека е изключително силно. Дори малко парченце дървесина може да действа благотворно на човека и да подобри самочувствието му. Неслучайно друидите смятали, че на всеки човек отговаря определен вид дърво. Ако правилно се установи това съответствие, може да се коригира съдбата на човека и той да се излекува ефективно от тежки болести.
Дърветата лекуват психиката, нормализират работата на сърцето, стимулират обменните процеси в организма, спасяват от главоболие, намаляват последиците от стреса.
Големият български поет Атанас Далчев слагаше двете си ръце на кората на някои от дърветата в Борисовата градина и казваше, че дървото е източник на божествена енергия, която лекува не само тялото, но и душата на човека.

В стари времена хората свято вярвали във вълшебната сила на дърветата; смятали, че те ги предпазват от нечисти сили и им отдават част от своето могъщество.
Човекът е свързан с дърветата с невидими нишки, по които тече енергията от тях към него, изпълвайки го с живителната сила на Природата.

Дървото е велика, неразкрита и досега тайна. Ако в дома дойде беда, посаденото в двора дърво ще помогне тя да бъде преодоляна. Човекът използва листата, корените и плодовете на дърветата, за да възстанови здравето и да укрепи духа и да подобри имунитета си.
Ако имаме намерение да унищожим дърво, то излъчва импулсите на страха и листата му могат да увехнат буквално за минути.

Днешният човек, който е подложен на мощен стрес и отрицателни въздействия, откъснат от природата, трябва да може да попълва своите запаси от биоенергия. Въпреки че се отнасяме варварски към Природата, тя е готова да ни помогне. Човек може да попълни енергията си с помощта на дърветата донори.
Дървета донори са онези, които притежават огромни запаси от биоенергия и способности за бързо възстановяване.

Това са дъб, бор, акация, клен, бреза, офика.

Дъбът притежава мощна енергия; той дарява човека със сила и яснота на мисълта. В древността съветвали, ако човек трябва да вземе важно решение, да постои под дъб.
Борът изпълва тялото на човека с тежка, плътна енергия.
Акацията носи свежест и бодрост; походката става лека, настроението – добро. Енергията на акацията е особено полезна за жените, особено за онези, които са подложени на магия и уроки.

Кленът помага на човек да се спаси от отрицателна енергия, като я преобразува в самия човек, т.е. трансформира негативните влияния в позитивни.

Брезата е особено дърво; не всеки може да получи помощ от нея, а само онзи, който я обича.

Офиката по енергетика прилича на акацията, но нейното влияние е по-меко; тя зарежда много слаби, болни хора и малки деца.

Зареждането с енергия от дърветата донори става за 2-3 минути. Ако човек престои до тях повече време, може да се повиши кръвното му налягане.
Зареждането с енергията на дървото става, като човек застане с гръб към ствола му; петите, ханшът и тилът трябва да го докосват. Ръцете се опъват назад и обхващат ствола, очите се затварят, мисли се за нещо хубаво. Дишането е ритмично – вдишване – седем секунди, четири секунди задържане на дишането, издишване – седем секунди, четири секунди – задържане на дишането, седем секунди – издишване и поемане на енергията на дървото.

ПО ТЕМАТА

Забранено за вегани и вегетарианци: Мислещи дървета и ревниви цветя – това не е фантастика !

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница