Опасността от машинното гласуване (+ВИДЕО и ФИЛМ)

/

Човек на Сорос свързан с машините за гласуване

«Фирмата, от която България чака устройства за машинно гласуване на 26 март, е забъркана в скандали и подозрения за машинации на вота в различни страни по цял свят, показа разследване на bTV. Машините за гласуване най-вероятно ще бъдат наети от Филипините, откъдето ще бъдат транспортирани с кораби, съобщи вчера в. „Труд“. Името на венецуелската фирма „Смартматик” се появява в разследванията на „Уикилийкс”, където се споменава, че чрез нейните машини за гласуване през 2014 г. е манипулирана изборната победа на вече покойния Уго Чавес, съобщава bTV. Капиталът на фирмата е регистриран в Холандия и Барбадос, а през 2016 г. е обект на вестникарски разследвания след проблеми на изборите в Чикаго. През есента на миналата година в разгара на предизборната кампания в Съединените щати се появяват данни, че чрез компанията, която вече се ръководи от един от най-близките хора на Джордж Сорос, се контролират изборите в 16 щата в Америка. До момента България е наела от „Смартматик” 100 машини през 2014 г., като сега очакваме помощ от същата фирма. Представители на фирмата поясниха, че няма как машините да бъдат атакувани от хакери, защото нямат връзка нито с телефон, нито с интернет. Освен доставката на машините, все още не е ясно и коя институция ще издаде сертификата, че те са сигурни и надеждни. Институциите не трябва да са учудени от решението на ВАС, смята политологът Цветанка Андреева Централната избирателна комисия днес трябва да разгледа като точка в дневния си ред каква обществена поръчка да обяви за машините, но резултат все още няма.»


Не гласувайте машинно! Машините крадат гласове! Спомнете си какво направиха в САЩ!

„Машинното гласуване е вредно!
1. Машината издава разписка, която трябва да пуснеш в друга урна, различна от оная с другите бюлетини;
2. Тази (същата) урна в края на изборния ден се запечатва и разписките от машините НЯМА ДА СЕ БРОЯТ! Това е решение на ЦИК – вероятно да не могат да се сравнят крайните резултати от броенето с онова, дето ще изплюе машината като протокол в края на изборния ден.
3. В края на изборния ден машината издава нещо като протокол, който се вписва в другия протокол с броените бюлетини.
Забележки:
1. Да, машините не са свързани с интернет.
2. Машините, обаче, разполагат със собствена RAM – памет, която се програмира от човек.
3. Машините имат (предварително вграден хардуер) програма инсталирана там от човек.
4. Има ли гаранция, че този предварително вграден хардуер не е програмиран да прехвърля гласове към правилната партия?
5. Такава гаранция няма (и няма как да проверите дали я има).
Проблемът не е в интернет връзката, както ви лъжат от медиите.
Проблемът е в онзи, който е създал и инсталирал хардуера в машините.
Те може да се програмират така, че през цялото време да издават реални разписки, но когато им дадеш примерно <ENTER> да приключат изборния ден ТЕ ЩЕ ОТПЕЧАТАТ СЪВСЕМ ДРУГО!

ТОЛКОЗ!“

Не е нужен никакъв интернет. Техническото лице, което поддържа машината, слага една флашка, инсталира за няколко секунди зловреден софтуер и готово. Никой няма да разбере даже какво се случва.

Относно несигурността на машинното гласуване

Относно несигурността на машинното гласуване. Мнозина смятат, че няма възможност за манипулация на машините, защото се заблуждават (или са ги подвели), че понеже машините издават индивидуални разписки за гласуването на всеки избирател, то после тези разписки се броят и сверяват с резултатите от машинния протокол.

За това предупреждава във „Фейсбук“ Борислав Цеков.

Това е абсолютно невярно! Индивидуалните разписки НЕ се броят.

Резултатите от машинния вот се определят единствено и само въз основа на обобщения протокол, разпечатан от машината след края на изборния ден. Повтарям и потретвам – индивидуалните разписки, които се събират в отделна кутия (не в избирателната урна с хартиените бюлетини) – НЕ СЕ БРОЯТ.

Справка – Изборния кодекс и Методическите указания на ЦИК. В края на изборния ден се преброяват само хартиените бюлетини, а данните от машинното гласуване се нанасят в Приложение 2 на секционния протокол, както са посочени в обобщената разпечатка от машината.

Няма никакви организационни, технически, правни и административни гаранции срещу манипулиране на машината от техническите лица, които я поддържат в съответната секция или район. Разчита се на „честна дума“.

Никакъв проблем не съставлява

техническото лице да „бучне една флашка“ с малуеър в машината – нито някой го контролира,

нито някой в секционната комисия ще разбере какво се случва. Как ще стане манипулацията ли? Примерно, с такъв малуеър, който всеки тийнейджър-програмист може да изработи, при гласуване машината ще издава вярна индивидуална разписка. Избирателят ще я погледне, ще се успокои, че гласът му е вярно отчетен. В следващата секунда обаче, вътре софтуерът на машината ще промени вота без да дава никакви външни индикации за това – не за партия „А“, а за партия „Б“.

Може да се програмира, примерно, да променя вота на всеки трети гласувал или каквото поискат. За изборен резултат ще се зачитат само данните от обобщената финална разпечатка. Индивидуалните разписки могат да се броят само ако машината даде дефект и не може да разпечата окончателния протокол, а хипотетично и при съдебно обжалване, ако съдът разреши.

Знаем обаче, че по правило у нас съдът не позволява повторно преброяване, след като изборите са приключили. Изключенията в тази съдебна практика са много редки. А и стигне ли се до обжалване след изборите – я камилата, я камиларят, както се казва.

В това е скрит „ключа от бараката“.

Широко отворена врата за манипулации, ако има недобросъвестни хора. Никакви гаранции. Хартиените бюлетини се броят от членовете на секционната комисия пред очите на всички партийни представители, застъпници и наблюдатели в секцията.

При машинния вот няма такова броене, няма такъв контрол и прозрачност – каквото „изплюе“ машината в обобщения протокол. На юнашко доверие. Машинното гласуване е много по-несигурно откъм потенциални манипулации. Неслучайно никъде в Европа не го прилагат.

А в Америка, където се гласува машинно има десетки доклади на неправителствени организации, сочещи многобройни случаи на манипулация на машините при всички избори.

Ако искате да имате по-висока степен на сигурност, че гласът ви ще бъде преброен и отчетен правилно – гласувайте с хартиена бюлетина.

Машинното е „черна кутия“, в която може да пуснеш едно, а да излезе съвсем друго и по действащите правила даже няма да се разбере, че вотът е подменен.

  • Борислав Цеков

И да има предварително зареден безупречен софтуер, той лесно може да бъде фалшифициран с една софтуерна „кръпка“, която в края на вота да се самоизтрие и да няма следи. Кръпката може да се сложи на флашка и да се постави от човек с минимални компютърни умения – просто натиска няколко бутона.

  • Валери Найденов

Ще припомним, че ЦИК най-нагло ОТКАЗА независим одит на машините.
СЕЩАЙТЕ СЕ ЗАЩО!

Вълшебни химикалки – по време на избори, ВИДЕО

Ето ви истинската същност на президента Румен Радев

 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

ВНИМАНИЕ! Готвят мащабна измама на изборите у нас!

Последно от БЪЛГАРИЯ

Премиерски тайни: Кюлчета, плеймейтки, сексуални издевателства и за капак – дай си бизнеса! (Григор Лилов с шокиращи разкрития за бизнесмена Светослав Илчовски)

Премиерски тайни: КЮЛЧЕТА, ПЛЕЙМЕЙТКИ, СЕКСУАЛНИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА И ЗА КАПАК – ДАЙ СИ БИЗНЕСА! –––––––––––––– ! „На

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times