„Те не идват за мен, Те са тук за вас!“, Президентът Доналд Джей Тръмп, 20 януари 2017

Върховният съд ще разгледа исковете, оспорващи изборите през 2020 г. през февруари

В петък Върховният съд на САЩ насрочи няколко гръмки съдебни дела относно изборите, включително тези, заведени от адвокатите Сидни Пауъл и Лин Ууд, и кампанията на Тръмп за разглеждане на конференцията му на 19 февруари.

Според списъка на делата исковете включват делото на Сидни Пауъл в Мичиган (20-815), исковата молба на Тръмп в Пенсилвания (20-845) и съдебното дело в Уисконсин (20-882), исковата молба в Пенсилвания, подадена от представителя Майк Кели (републиканец от Пенсилвания) (20-810) и случая на Лин Ууд в Джорджия (20-799).

Всички случаи твърдят, че има някаква форма на незаконно поведение, свързано с изборите, засягащо резултата от изборите, включително разширяване на гласуването по пощата от избирателни служители, променящи правилата в противоречие с държавното законодателство за избори, липса на адекватни мерки за сигурност около пощенските бюлетини, проблеми с табулацията на машинното гласуване и отказ на смислен достъп на изборните наблюдатели.

Върховният съд отказа да облекчи или ускори делата, както се изисква в съответните петиции, подадени преди 20 януари.

Петицията на Пауъл в Мичиган (CASE NO. 20-815) търси „спешно декларативно облекчение, в което се признава, че резултатите от президентските избори, заверени от служители на Мичиган, са противоконституционни и в противен случай противоречат на закона, заедно с обезпечително обезсилване на тези резултати“.

Петицията на Ууд за Джорджия (Case No. 20-14418) поиска от Върховния съд „да въведе спешна заповед, с която да се инструктират респондентите да десертифицират резултатите от общите избори за президентския офис.“

Петицията на Кели (https://www.supremecourt.gov) поиска от съда разпореждане, „което забранява на изпълнителните респонденти да предприемат официални действия за табулиране, изчисляване, проверка, удостоверяване или финализиране на резултатите от изборите.“

Кампанията на Тръмп също призовава за спешно обжалване под формата на ускорени изслушвания и блокиране на удостоверяването на гласовете на избирателната колегия за Байдън.

Някои от адвокатите по делата заявиха, че преодоляването на предизвикателствата е важно, тъй като те могат да окажат влияние върху дългосрочната честност на изборите.

„Нашият правен въпрос остава важен и има нужда от преразглеждане от съда“, заяви адвоката Джон Ийстман пред Washington Examiner, позовавайки се на поведението на Пенсилвания по време на изборите през 2020 г. (Supreme Court to consider election lawsuits in February).

Грег Теуфел, адвокатът на Кели, каза пред Washington Examiner, че конгресменът няма намерение да оттегли иска.

Върховният съд спазва дистанция от оспорването на изборите от Тръмп. През декември той отхвърли съдебно дело, заведено от републиканския прокурор на Тексас и подкрепено от Тръмп с цел десертификация на резултатите от изборите в четири щата.

Ако на конференцията на 19 февруари Върховният съд реши да поеме някое от избирателните дела, най-вероятно няма да бъдат изслушани до октомври.

В обширен доклад за почтеността на изборите през 2020 г. съветникът на Тръмп Питър Наваро заключи, че твърденията за нередности около гласуването в ключовите спорни щати са достатъчно сериозни, за да оправдаят спешно разследване, и достатъчно значителни, за да могат потенциално да отменят резултатите.

„Ако тези нередности на изборите не бъдат напълно разследвани преди Деня на инагурацията и по този начин ефективно се оставят да стоят, тази нация рискува да не успее никога повече да проведе честни президентски избори“, предупреди Наваро в своя доклад.

Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“
Източник: The Epoch Times

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница