Върху жителите на Сан Франциско е изпробвано биологично оръжие

Медицинските експерименти върху хора са строго регламентирани от Нюрнбергския кодекс, който е приет след Втората световна война. Един от принципите му е доброволното съгласие на доброволеца за участие в опитите. Един от фрапиращите опити е извършен в Сан Франциско.


Сан Франциско е известен с моста си „Златните врати“. Неведнъж сме го виждали как се разрушава в холивудски филми. Градът се слави и с мъглите си. Този факт използвали американските военни да превърнат града в полигон за опити в средата на миналия век.


Целта им била да проверят може ли да се използват климатичните явления като катализатори за разпространяване на биологично оръжие. В ролята на симулиран отравящ агент военните използвали смятаната тогава за безвредни бактерии Serratia Marcescens и Bacillus Globigii.


През септември 1950 г. военен кораб разпръснал бактериите, те се смесили с мъглата и покрили града.


Експертът по катастрофите и биотероризма Леонард Коул в книгата си «Clouds of Secrecy» пише за опита като безспорен успех.


„… почти всеки от 800 хилядите жители на Сан Франциско, подложени на въздействието на облака, при нормален ритъм на дишане – десет литра в минута, издишвал над пет хиляди частици за няколко часа…“


В последните 20 години са документирани 239 военни опита в населени места. Те се провеждали в метрото в Ню Йорк в час пик, на платеното трасе в Пенсилвания и съвсем недалеч от столицата – в един от националните аерогари на Вашингтон.


След опитите в Сан Франциско през 1950 г. починал от бактериална инфекция Едуард Невин. Болестта била предизвикана от бактерията Serratia Marcescens, която рядко се среща в Калифорния.


През 2005 г. било установено, че тази бактерия е опасна за човека, ако е понижена имунната му система.

Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

САЩ използвали бактериологическо оръжие върху собственото си население

 

Биологичното оръжие СОVID-19 на САЩ: Финансирана от Пентагона НПО прикрива произхода на SARS-CoV-2

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница