Вътрешно вливане на големи дози витамин С убива раковите клетки, но FDA иска да го забрани

Данните показват, че витамин С днес е едно от най-добрите противовирусни средства

Днес една от големите трагедии на човечеството се крие в това, че фармацевтиката вече не служи на медицината, а медицината служи на фармацевтиката.
Доказано е, че организмът на човека никога не страда от липсата на лекарства, а от липсата на натурални жизненоважни вещества, което води до болести. Вместо да доставя на болния веществата, които му липсват, медицината му подава изкуствено създадени химически препарати. Те са чуждо тяло за организма и черният дроб се опитва да ги изхвърли; лекарствата създават дълъг списък от странични ефекти,

Витамин С има широк спектър от антиокислителни свойства и е способен да защити структурата на клетките на ДНК от уврежданията на свободните радикали. Изследвания и опитът на много учени показват, че той е безопасен дори във високи дози.

В сравнение с обикновените лекарства, които имат голямо количество странични ефекти, такива витамин С няма.
Високата концентрация на витамин С не причинява вреда на здравите клетки. Чрез много ферментни и метаболитни реакции той притежава поразителната способност да защитава и помага срещу широк спектър от болести, включително и рак.
Но все някога американската Агенция по безопасност на храните и лекарствата – FDA, ще забрани това евтино и ефективно лекарство.

Ползата от дългосрочното приемане на витамин С ежедневно означава намален риск от заболяване от рак, сърдечно-съдови болести, катаракта и др.

Първият лекар, който активно използва витамин С в лечението на болести, е д-р Фредерик Р. Кленер; от 40-те години на ХХ век той успешно лекувал едра шарка, морбили, тетанус, заушка и полиомиелит с хипердози витамин С.

Д-р Кленер използвал големи дози витамин С над 40 години в своята практика на семеен лекар.

Много лекари, практикували вътрешно вливане на витамин С, смятат този вариант за по-ефективен от която и да е ваксина.
Витамин С играе водеща антиокислителна роля в междуклетъчното пространство, което заобикаля всяка клетка. Той има способността да възстановява и оптимизира другите ключови антиоксиданти, например витамин Е.

При ниски дози витамин С, който се разтваря добре във вода, се всмуква относително ефективно в организма – до 70-90 процента. Излишният витамин, който не е абсорбиран от храносмилателния тракт, се извежда от организма. Това предпазва от предозиране при пероралното му приемане.
В човешкия организъм витамин С не се изработва. Приемаме го с храната. Много хора, които рядко употребяват плодове и зеленчуци, имат ниво на витамин С, по-ниско от оптималното. Болни от рак имат ниско ниво на витамин С.

Данните показват, че витамин С днес е едно от най-добрите противовирусни средства. Той е способен да неутрализира и унищожи цял спектър от токсини.

Витамин С повишава съпротивата на организма, подобрява работоспособността на имунната система да неутрализира бактериални и гъбични инфекции.

Изследване, публикувано в Американското списание по кардиология, показва, че рискът от сърдечна недостатъчност се увеличава при понижена концентрация на витамин С в кръвната плазма. Всяко повишаване на концентрацията му понижава риска от сърдечна недостатъчност.

Витамин С в лечението на рак

През 70-те години на ХХ век д-р Ю. Камерън, Н. Кемпбъл и Л. Полинг за пръв път заявили, че високи дози витамин С лекуват неизлечимо раково болни. Те открили, че вътрешното вливане и пероралният прием на витамина удължава живота им.
От момента на първите изследвания на Камерън и Полинг същността на противораковия механизъм на витамин С е изяснена и разяснена.

Установени са две направления при въздействието му срещу рак.

Като профилактика витамин С има антиокислителен ефект, който защитава ключовата структура на клетката и нейното функциониране.

Той предпазва от формирането на опасни, предизвикващи рак съединения. Дозата, която позволява да се достигне антиокислително въздействие, не е висока – по-малко от два грама, и се постига с употребата на храна и синтетични добавки.

Второто направление е ускореното окисление. Дози над 15 грама, както е доказано, дават засилване на окисляващото въздействие чрез изработването на водороден прекис, който на свой ред изборно унищожава само раковите клетки.
Високите дози витамин С се вкарват в областите, които се намират около тумора, тъй като молекулата на витамина прилича но молекула захар, а на раковите клетки е необходима повече захар, за да храни своя неконтролируем растеж.
Попадайки в областта около клетката, молекулата витамин С влиза в реакция с йоните на металите – желязо или мед, и формира молекули водороден прекис, който разрушава раковите клетки.

Л. Полинг и Ю. Камерън публикували доклади за около сто неизлечимо болни от рак пациенти, които лекували с високи дози витамин С, чрез вътрешно вливане и перорално. Пациентите, подложени на тази терапия, живели повече в сравнение с пациенти със същото заболяване от контролната група.

Базирайки се на тези резултати, д-р Полинг убедил Националния институт по онкология в САЩ да даде оценка на тази терапия в клинични изследвания върху пациенти с рак. Но според публикуваните резултати витамин С не показал терапевтична ценност. Причината – Националният институт по онкология използвал само перорален прием на витамин С, за разлика от Полинг и Камерън, които използвали вътрешни вливания и пероралния метод.

Д-р Марк Левин, изследовател в националните институти по здравеопазване, извършил много работа и изяснил механизмите според които витамин С помага в лечението на рак.

Витамин С взаимодейства с желязото и други метали във външноклетъчната течност, в резултат на което се синтезира водороден прекис, който има сигнална роля в имунната система, разпределяйки белите кръвни телца към мястото на травмата или огнището на болестта.

Водородният прекис разрушава ДНК и митохондриите на раковите клетки, прикрива постъпването на енергия към тях и в крайна сметка ги убива.

FDA не само търси начини да изключи вътрешното използване на витамин С, но се опитва да забрани и вътрешното вливане на магнезиев хлорид и витамин В-комплекс. Тези вещества се използват за приготвянето на т.нар. Коктейл на Майерс, използван при синдром на хроничната умора, хепатит, СПИН, грип и др.

Аргументите на представителите на агенцията нямат нищо общо с безопасността на болните, тъй като витамин С постоянно доказва, че е едно от най-малко токсичните хранителни вещества, както в храната, така и в течните му форми.

Агенцията по безопасност на храните и лекарствата иска да забрани вътрешното вливане на големи дози витамин С, защото не може да го патентова или да го сертифицира като „ново лекарство“.

ТЪРСЕТЕ КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО PACПEP „ЗА ОНОВА, КОЕТО ЛЕКАРЯТ НЯМА ДА ВИ КАЖЕ“

Коноп, канабис и марихуана са названия на едно и също растение!
Мъжкият плод опрашва женското и то ражда семената…

ПО ТЕМАТА

Излекуван – История за Канабиса от Дейвид Триплет

Историята на един човек разбрал истината за растението канабис по трудния начин. Той е използвал екстракт от канабис, за да се справи с рака. След като успял да се излекува използвайки този екстракт, той си задал един въпрос: „След като канабиса лекува рак, защо той е забранен?“

ВИДЕО

Отбягване от лечението – историята на Рик Симпсън

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница