В Конгреса на САЩ, нов законопроект изисква „дигитални долари“ до януари

Конгресът на САЩ вижда нов законопроект, който иска да се дават на американците 2000 долара на месец в продължение на поне една година и да наложи въвеждането на дигитални доларови портфейли до 1 януари 2021 г.

Докато американците чакат подпомагащи чекове за ковид 19, дигиталният долар се върна към законодателството в Съединените щати, което изглежда удължава месечните плащания за дълго време.

На 16 април представителят Рашида Тлайб (D-MI) представи „Закон за автоматично повишаване за общностите“ или ABC (Automatic Boost to Communities) Act в Камарата на представителите.

Законопроетът предвижда да се удължат месечните плащания от 2000 долара, наречени BOOST плащания, поне до следващия март и освен това изисква разработването на цифрови доларови портфейли, за да могат гражданите да ги получават. Законопроектът гласи:

„Не по-късно от 1 януари 2021 г. секретарят предлага на всички получатели на BOOST плащания опцията да получават плащанията си в дигитални доларови портфейли. Получателите на BOOST, получаващи плащанията си чрез временни BOOST карти, вместо това ще получат сметка във Федералния резерв за дебитни карти и ще имат възможността да се регистрират онлайн за напълно работещи портфейли за цифрови доларови сметки.“

Законопроектът продължава като описва тези дигитални доларови портфейли като обществени услуги, достъпни в банките и пощенските станции безплатно за потребителите:

„Портфейлите за цифрови доларови сметки не подлежат на такси за сметки, минимални салда или максимални салда и не могат да бъдат затваряни или ограничавани въз основа на рентабилност.“

Миналата седмица Тлайб, който е член на House Financial Services Committee, оглави коалиция от представители, които изразиха подкрепата си за повтарящи се месечни плащания в условията на икономическия спад в САЩ.

По-ранните версии на пакета от стимули стимулираха идеята за цифров долар, за да се ускорят плащанията на помощта, но по времето, когато президентът Тръмп подписа законопроекта на 27 март, тези разпоредби изчезнаха.

Въпреки че бяха премахнати от първоначалния пакет стимули, разпоредбите за цифровия долар оцеляха в редица законопроекти както в Камарата, така и в Сената. В сравнение с тези сметки, 21-те страници от новия ABC Act се фокусират внимателно върху периодичните цифрови плащания.

Мнозина критикуваха бързината, с която настоящата финансова система разпредели еднократните плащания от 1200 долара, както и относителната им стойност за това, което изглежда дългосрочно икономическо затруднение.

Най-малко двама привърженици на дигиталния долар, J. Christopher Giancarlo и Daniel Gorfine, наскоро заявиха пред Cointelegraph, че стимулационната помощ ще представлява ценен пример за бъдещия цифров долар.

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

https://cointelegraph.com/news/in-us-congress-new-bill-demands-digital-dollars-by-january-for-monthly-covid-19-aid

ПО ТЕМАТА

Коронавирусът е само отвличаща маневра за рестарт на финансовата система (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Какво представлява Световната Здравна Организация (СЗО) и кой я издържа / финансира? Психологичната операция “Коронавирус“ е поръчана от акционерите на Федералния резерв на САЩ

 

Играта на Кукловодите: Голямото зануляване на 2021 (ВИДЕО – БГ СУБТИТРИ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Истинската цел на Corona World Order ПЛАНдемията: Да се вземат ДНК проби от всеки! Самото тестиране е чипиране!

План за тотален контрол: Планът на Рокфелер за глобална пандемия от 2010 г. (ВИДЕО – БГ СУБ)

Още ли смятате, че планът да ни превърнат в дигитални овце е „теория на конспирацията“. Да помислим върху следните твърдения

 

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times