Готови ли сте? Този път се готвят да избият 50% от човечеството! Следващата човешка ПЛАНдемия: Как Фаучи и Гейтс финансираха и превърнаха птичият грип H5N1 в биологично оръжие (ВИДЕА)

Много се говори за това, че конфликтът в Украйна е довел до освобождаването на опасни патогени, включително високопатогенен птичи грип (H5N1), от финансирани от САЩ биолаборатории.

Това не е първият случай, в който Украйна се страхува от биологичното оръжие H5N1. През 2009 г., когато в Украйна избухна грип (официалната версия е, че е H1N1), се появиха слухове:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

че е H5N1, разпространен чрез ваксини или въздушно пръскане.

Цялата сага с H5N1 става още по-неясна, тъй като той се появява в края на 1990-те години. Появата на вируса през 1997 г. в Хонконг е предсказана от Кенеди Шортридж, ученият, който ще го открие. H5N1 не заразява хората, докато Шортридж и колегите му не проучват потенциала му за заразяване на хора в лабораториите си в продължение на няколко години. По онова време естественото пренасяне на грип директно от домашни птици към хора е толкова невероятно, че учените първоначално подозират, че това е резултат от заразяване от лабораторията на Шортридж (https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2004-feb-18-sci-flu18-story.html). Епидемията от H5N1 в Хонконг през 1997 г. е първият грип, диагностициран чрез ПСР тест.

Звучи ли ви познат този сценарий?

Документирах всичко това по-долу, но има няколко още по-очевидни причини, поради които, ако някога има епидемия от H5N1 при хората или налагане на ваксинация, ще разберем, че сме в разгара на поредната Пландемия:

 1. H5N1 почти никога не заразява хора. Новините за високопатогенния птичи грип обикновено са посветени на това колко смъртоносен е той. Рядко се споменава, че болестта почти никога не заразява хора. H5N1 убива повече от половината от заразените с него хора, но H5N1 обикаля света от десетилетия и в света са регистрирани само 860 случая на заразяване на хора (https://www.cdc.gov/flu/avianflu/spotlights/2021-2022/h5n1-low-risk-public.htm).
 2. Никога не е имало пандемия от H5N1 и в САЩ не е установено заразяване на хора (https://www.cdc.gov/flu/avianflu/spotlights/2021-2022/h5n1-low-risk-public.htm) с птичи грип H5N1. Това е изключителен рекорд по отношение на безопасността, като се има предвид колко мръсни са фабриките и кланиците в САЩ и колко бързо се разпространява инфекцията сред претъпканите птици. Досега през 2022 г. 29 държави са съобщили за огнища на птичи грип в 213 стада (https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/animalhealth/animal-disease-information/avian/avian-influenza/hpai-2022), което е довело до умъртвяването на близо 31 милиона птици, включително почти 5% от кокошките носачки (https://thefern.org/ag_insider/plenty-of-eggs-although-pricey-as-bird-flu-hits-more-farms). През 2015 г. ситуацията беше още по-лоша – бяха умъртвени 50 милиона птици (https://www.news4jax.com/money/2022/04/04/egg-chicken-prices-jump-as-bird-flu-spreads-in-us), но нямаше нито един случай при човек.
 3. H5N1 не се предава от човек на човек. Има само няколко „възможни“ случая в световен мащаб. Така се изразява CDC (https://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5n1-human-infections.htm). Моите изследвания показват, че ловците на вируси като Скот Дауел от фондация „Гейтс“ (https://www.organicconsumers.org/blog/scott-dowell-bill-gates-virus-hunter) са изопачили истината в търсенето на трансмисивен H5N1. Независимо от това CDC твърди, че няма доказателства за това, че тези „възможни“ случаи могат да се разпространят извън рамките на едно предаване.
 4. Не съществуват рискове за безопасността на храните, свързани с H5N1. Ако селскостопанските работници и опаковчиците на месо не се заразяват с птичи грип в мръсните фабрики или кланици, не е изненадващо, че останалите не се заразяват с птичи грип, когато ядат сурови яйца или боравят със сурово пиле.
 5. Антъни Фаучи е направил значителни инвестиции в изследванията за увеличаване на функциите, за да придаде на H5N1 пандемичен потенциал, правейки го леснопреносим от човек на човек – и Бил Гейтс също се е включил!

В тази статия излагам доказателства, че:

 1. Фаучи и Гейтс финансираха превръщането на H5N1 в оръжие.
 2. Изследванията на Фаучи за H5N1 продължават и се провеждат по целия свят, включително във финансирани от Пентагона биолаборатории в Украйна.
 3. В украинските биолаборатории участват едни от най-страшните и скандални корпорации на планетата – от Монсанто-Байер до такива като Battelle, Metabiota и Southern Research, изпълнители на биозащита, свързани по различен начин със семейство Байдън, произхода на СОVID-19 и атаките с антракс през 2001 г.
 4. САЩ вече са разрешили и складирали ваксина за H5N1 за хора (https://www.precisionvaccinations.com/…/audenz-influenza…).

Кристиан Уестбрук от сайта IceAgeFarmer.com предупреждава, че птичият грип ще бъде следващата човешка пандемия (https://www.iceagefarmer.com/2022/04/08/bird-flu-the-next-pandemic/) и че катастрофата се подготвя, за да се въведе постмесовият/постфермерският свят, към който се стреми Бил Гейтс.

Бил Гейтс и неофеодализма: По-внимателен поглед към фермера Бил

Бил Гейтс иска да консумирате синтетични храни 

Първата в света мегафабрика за лабораторно отглеждане на месо е вече факт

Искрено се надявам, че греши, но е трудно да бъдеш оптимист, когато хора като Робърт Редфийлд, който беше директор на CDC при Тръмп и е известен с подозренията си, че СОVID-19 произхожда от лаборатория (https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/former-cdc-chief-redfield-says-he-thinks-covid-19-originated-chinese-lab-2021-03-26), излизат на бял свят, за да направят същото зловещо предсказание (https://www.iceagefarmer.com/2022/04/09/fmr-cdc-director-bird-flu-is-the-real-pandemic-c19-was-just-practice).

ФАУЧИ И ГЕЙТС СА ФИНАНСИРАЛИ ПРЕВРЪЩАНЕТО НА H5N1 В ОРЪЖИЕ

Фаучи и Гейтс разбраха как да накарат учените да участват в изследвания на биологични оръжия с чиста съвест:

Те им плащат, за да. . .

 1. Вярват, че пандемиите се причиняват от патогени, които не заразяват хората.
 2. Използват генното инженерство и синтетичната биология, за да „предвидят“ как тези патогени ще заразят хората.

В статията си от 2006 г. „Науката: как може да започне човешка пандемия“ (Preparing for a Pandemic) Скот Дауъл (https://www.organicconsumers.org/blog/scott-dowell-bill-gates-virus-hunter) пише:

„Въпреки че са документирани редки случаи на предаване на H5N1 от човек на човек, няма индикации, че това може да стане ефективно. Това може да се промени… Поредица от мутации или единично генетично пренасочване (вид размяна на гени между вирусите) може да позволи на H5N1 да се разпространи ефективно сред хората, предизвиквайки пандемия… H5N1 може да се превърне в нещо, което се разпространява лесно чрез кашлица, кихане или контакт със заразени ръце.“

В своята мъдрост Фаучи решава да провери дали може да направи това в лаборатория.

В качеството си на директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) Фаучи възлага на два изследователски екипа да проведат изследвания за увеличаване на функциите с грантове, озаглавени „Пандемичен потенциал на грипните вируси H5N1“ (https://reporter.nih.gov/search/x2YfCizmxkyxljH7zNTlRw/project-details/7086711) и „Разбиране на появата на високопатогенни птичи грипни вируси“ (https://reporter.nih.gov/search/g5XQl7YlZUmpcu6FTnXnZg/project-details/8745582).

Гейтс също се включва с безвъзмездни средства 48339 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK206985) и OPPGH5383 от фондация „Бил и Мелинда Гейтс“. (Уестбрук от Ice Age Farmer открива (https://www.iceagefarmer.com/2022/04/08/bird-flu-the-next-pandemic) много повече документи за финансирането от Гейтс на изследвания за подобряване на функциите, за да се направи високопатогенният птичи грип още по-патогенен и трансмисивен.)

Учените, избрани от Фаучи за ръководители на екипите по H5N1, Рон Фушие от Медицинския център „Еразъм“ в Ротердам, Нидерландия, и Йошихиро Каваока от Университета на Уисконсин-Медисън и Токийския университет, са (https://reporter.nih.gov/search/x2YfCizmxkyxljH7zNTlRw/projects) учени, финансирани от Фаучи от 1990 г. насам с грантове със заглавия, включващи „Сглобяване на грипен вирус“ (https://reporter.nih.gov/search/x2YfCizmxkyxljH7zNTlRw/project-details/6095858).

През февруари 2006 г. Фаучи свиква:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

еднодневна вътрешна „Среща на върха на NIAID за изследване на грипа“, за да определи приоритетите за изследване на грипа. През септември той отворя темата пред 35-членна група „Синя лента за изследвания на грипа“, в която участваха Фушие и Каваока. В доклада на групата „Синята лента“ не се споменават експерименти за увеличаване на функциите, но Фаучи им е предоставил безвъзмездни средства, за да направят точно това.

Станалите вече печално известни изследвания (https://www.nature.com/articles/485013a) на Фушие и Каваока показаха, че чрез лабораторни манипулации H5N1 може да бъде променен така, че да стане силно трансмисивен сред хората чрез инфекция по въздушно-капков път.

ПОПАДНА ЛИ ПРЕВЪРНАТИЯТ В ОРЪЖИЕ H5N1 НА ФАУЧИ И ГЕЙТС В УКРАЙНА?

В това видео от Ice Age Farmer (https://www.iceagefarmer.com/2022/04/01/biden-pays-farms-to-stop-eu-out-of-feed-meat-taxes-chicken-permits-up-to-you-to-grow-food) Кристиан Уестбрук разказва за твърдението на Русия, че САЩ са финансирали експерименти в Украйна с изкуствени щамове на птичи грип, които биха могли да убият 50% от човечеството:

ВИДЕО

Обвинението на Русия беше представено пред ООН:

ВИДЕО

Информацията на Русия за финансирането от САЩ на изследвания на патогени в Украйна е получена от публични източници. Роби Мартин от Media Roots Radio е събрал документацията в база данни с възможност за търсене (https://ourhiddenhistory.org/documents-dtra.html), която се съхранява от Our Hidden History.

Мартин направи страхотен подкаст по темата: „Произвеждат ли САЩ биологични оръжия под прикритието на „биозащита“ в Украйна и другаде?“ 👇

Както съобщи Игор Кирилов (https://www.farsnews.ir/en/news/14001219000662/Rssia-n-US-Bilabs-One-Gal-Was-Creae-Biagens-Can-Targe-Cerain-Ehnic), началник на Войските за ядрена, биологична и химическа защита на руските въоръжени сили, финансираните от Пентагона проекти за патогени в Украйна са били обозначени като UP съкратено от Ukraine Project и са получили номера, започващи с UP-1.

Понастоящем ръководител на финансирания от САЩ проект за изследване на H5N1 в Украйна (Агенцията на Пентагона за намаляване на заплахите в отбраната (DTRA) го нарича UP-4 или проект „Украйна 4“) е Музика Денис Васильович. Линкът води към публикациите му в Google Scholar.

Всичко това е много добре документирано и САЩ не го отричат (въпреки че настояват, че спазват (https://europeanconservative.com/articles/commentary/a-battle-between-narratives-ukrainian-biolabs-controversy-divides-un). Конвенцията за биологичните оръжия):

ВИДЕО

Украйна е център за финансиране на биолабораториите на Пентагона, а биотехнологичните и фармацевтичните компании отиват там, където има държавни поръчки. Монсанто-Байер също се присъединява.

СКРИЙНШОТ

„Прокуратурата е в паника Биолабораториите в Украйна – гребен за разпространение в световен мащаб на превърнати в оръжие коронавирус, антракс, H5N1, дифтерия, Ебола и още др. Путин докладва на Съвета за сигурност днес за финансиране на САЩ, участието на Хънтър Байдън, Metabiota – Южна Африка е БУДНА.“

– The Chronicler (@TheChronicler13), 11 март 2022 г. :

Поредица от скандали с биологични оръжия, които предшестват настоящата криза, разкриват, че САЩ финансират изследвания на H5N1 в Украйна от много години.

През 2018 г. Диляна Гайтанджиева от ArmsWatch публикува поредица от доклади за финансираните от САЩ биолаборатории, в които разкрива, че през 2008 (https://govtribe.com/contract/award/hdtra108d0007-0001), 2012 (https://govtribe.com/contract/award/hdtra108d0007-0004) и 2020 г. (https://dilyana.bg/pentagon-contractors-worked-in-ukrainian-biolabs-under-80-million-program) изпълнителят на отбранителни поръчки Black & Veatch (https://www.naturalblaze.com/2018/01/bio-weapons-pentagon.html) е получил общо 208.5 милиона долара от Пентагона за проектиране, изграждане и оборудване на 11 биолаборатории в Украйна. През 2010 г. компанията завършва първата в Украйна лаборатория с ниво на биологична безопасност 3 (BSL-3). Black & Veatch също така поддържа системите на Пентагона в Украйна (https://www.bv.com/perspectives/eidss-and-pacs-program-prevents-wmd-proliferation-former-soviet-states) за „контрол и отчитане на биологични материали в лабораториите“ и за „ранно откриване на епидемия от болести и подпомагане на ефективен отговор“.

Гайтанджиева е и първата, която съобщава за договорите на Metabiota с Пентагона за изследване на патогени в Украйна.

Метабиота (https://www.trunews.com/stream/metabiota-mess-russian-military-releases-hunter-bidens-biolab-emails) получава договор с Пентагона (https://www.usaspending.gov/award/CONT_AWD_HDTRA114C0104_9700_-NONE-_-NONE-) на стойност до 23.9 млн. долара, който включва бюджетна позиция за 2014 г., в която се отпускат 307 091 долара за „Изследователски проекти в Украйна“. Както беше споменато по-горе, Русия твърди, че САЩ са обозначили своите проекти за биолаборатории в Украйна като „UP съкратено от Ukraine Project“ и са им дали номера. Това съвпада с начина, по който американските учени, работещи по тези проекти, ги наричат „Metabiota Ukraine Projects“. Например в LinkedIn има препратка към „Metabiota UP-8“ (https://www.linkedin.com/in/williamhkessler).

Black & Veatch и Metabiota съвместно ръководят така наречената Science Writers Mentorship Program (SWMP):

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

на Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната в Украйна, която започна през 2016 г. Ето как Пентагонът поставя една степен на разделение между себе си и украинските учени. Учените поставят отказ от отговорност върху публикуваните от тях изследвания, в който се казва, че изследванията им не се финансират от DTRA, но публикациите им се финансират чрез SWMP.

Например авторите на „Phylogenetic Analysis of H5N8 Highly Pathogenic Avian Influenza Viruses in Ukraine, 2016-2017“ (Филогенетичен анализ на високопатогенните вируси на птичия грип H5N8 в Украйна, 2016-2017 г.) (https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/vbz.2021.0031) благодарят на „Грег Глас [програмен директор на Програмата за съвместна биологична дейност на DTRA (CBEP – Cooperative Biological Engagement Program) в Украйна] и научния персонал на BV/Metabiota (Киев, Украйна) за критичния прочит и помощта при подготовката на статията“. Те също така благодарят на програмата Science Writers Mentorship Program (SWMP) за подкрепата им при предоставянето на ресурси за написването на този ръкопис“. След това те твърдят, че „DTRA/CBEP не е подкрепяла пряко описаните тук изследвания“. Те пропускат факта, че работят в лаборатории, проектирани, построени и оборудвани от Пентагона. Но най-открояващото се признание е към Центъра за върхови постижения за изследване и наблюдение на грипа (CEIRS).

Финансирането на CEIRS идва от Фаучи

Както съобщава Гайтанджиева в статията „Потенциалната пандемия от птичи грип е модифицирана, за да бъде по-опасна в нови рискови изследвания на Националните институти по здравеопазване“ (https://dilyana.bg/potential-pandemic-bird-flu-modified-to-be-more-dangerous-in-new-risky-nih-research), CEIRS е един от потоците на финансиране на Фаучи за изследвания, които биха могли да предизвикат пандемия от птичи грип при хората.

Научноизследователският институт за борба с чумата „И. И. Мечников“ в Украйна (https://www.fludb.org/brc/supportedprograms.spg?decorator=influenza&program=ceirs_emory) е регионалният център на CEIRS на Фаучи.

Създаден ли е Институтът „Мечников“ като следващия Институт по вирусология в Ухан?

ИЗНЕНАДВАЩИ ВРЪЗКИ МЕЖДУ ПРОИЗХОДА НА СОVID-19, БИОЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРАЙНА И АТАКИТЕ С АНТРАКС ПРЕЗ 2001 г

Освен Black & Veatch, Центъра за върхови постижения на Фаучи за изследване и наблюдение на грипа, и Metabiota, в биолабораториите в Украйна, финансирани от Пентагона, работят още две забележителни американски организации: Southern Research и Battelle.

Southern Research (https://southernresearch.org/scientific-platformsinfectious-diseases) има проекти на Пентагона в Украйна от 2008 г. и офис в Украйна от 2010 г. От 2001 г. насам е получила 688.5 млн. долара (https://govtribe.com/vendors/southern-research-institute-southern-research-24048) държавно финансиране.

Според този профил в LinkedIn Battelle управлява и биолаборатории в Украйна, като изпълнява финансирани от Пентагона „проекти в областта на вирусологията, бактериологията, обеззаразяването, науката за аерозолите, лабораторните дейности BSL-2/3, CONOP, анализа на данни и молекулярната биология“.

„Скандалният изпълнител за биологични оръжия Battelle управлява биолаборатории на Пентагона в Украйна…“

СКРИЙНШОТ

– Алексис Баден-Майер, 11 април 2022 г.:

Участието на Battelle, Metabiota и Southern Research свързва финансираните от САЩ изследвания на патогени в Украйна с две много актуални теми:

1) икономическите интереси на семейство Байдън в Украйна (https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html);

2) истината за СОVID-19 (https://ussanews.com/2022/07/04/why-the-ukraine-war-is-a-scam), както и за един много по-стар инцидент, който не бива да се забравя – атаките с антракс през 2001 г.

ВИДЕО

Горното видео от Reese Report свързва всичко заедно, но ето и няколко допълнителни подробности, както и информация за това как Metabiota, EcoHealth Alliance, Southern Research и Battelle се свързват с атаките с антракс през 2001 г.

Metabiota (https://www.organicconsumers.org/blog/googles-eric-schmidt-funding-wuhan-lab-covid-origins-cover) е част от екипа на PREDICT, който през 2013 г. издирва вируси в Китай, когато открива най-близкия известен роднина на SARS-CoV-2 – вирус на прилеп, наречен RaTG13. PREDICT е проект на Американската агенция за международно развитие (USAID), финансиран с пари на американските данъкоплатци, но началото му е поставено в Google.org.

През 2008 г. Google.org отдели 30 милиона долара за издирване на вируси и изследване на функциите на потенциални пандемични патогени в рамките на проект, наречен „Предвиждане и превенция“:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Най-малко 5.5 милиона долара от тях са отишли за нестопанската инициатива на д-р Нейтън Улф за глобално прогнозиране на вирусите (https://www.newswise.com/articles/global-viral-forecasting-initiative-gvfi-receives-11m-to-implement-pandemic-early-warning-system), която скоро се превръща в компанията със стопанска цел Metabiota. Сред другите спонсори на Инициативата за глобално прогнозиране на вирусите (Global Viral Forecasting Initiative) по това време са фондация „Скол“, която също отпуска 5.5 милиона долара, фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, изследователските лаборатории „Мерк“ и Министерството на отбраната на САЩ.

Когато Инициативата за глобално прогнозиране на вирусите се превърна в Metabiota с идеална цел, Google Ventures продължи да инвестира. Освен това тя създаде бизнес партньорство с Metabiota, „предлагайки своя опит в областта на големите данни, за да помогне на компанията да обслужва своите клиенти – застрахователи, правителствени агенции и други организации, като им предлага инструменти за прогнозиране и управление на риска“. С други думи, те продават застраховки срещу пандемия.

Проектът „Предвиждане и предотвратяване“ (Predict and Prevent) на Google беше печеливша инвестиция. Компанията превърна 30-те милиона долара, които получи чрез своята организация с нестопанска цел Google.org, в стотици милиони под формата на държавни субсидии за своите партньори в индустриалния комплекс за борба с пандемиите, включително 99.5 млн. долара за своя партньор с нестопанска цел Metabiota от 2008 г. насам (https://govtribe.com/vendors/metabiota-inc-dot-56sp4).

Сега, когато Metabiota се оказа замесена в скандала с произхода на СОVID, първоначалните ѝ инвеститори – Ерик Шмид от Google, Джефри Скол от EBay, Раджив Шах от фондация „Рокфелер“ (бивш директор на Американската агенция за международно развитие, фондация „Бил и Мелинда Гейтс“) – се включиха във финансирането на Групата за планиране на СОVID комисията, която бе оглавена от Филип Зеликов, който ни даде прикритието на Комисията за 9/11.

Планът от 2010 г. на Фондацията Рокфелер разработен в сътрудничество с Бил Гейтс за КОВИД-19 (ДОКУМЕНТ)

План за тотален контрол: Планът на Рокфелер за глобална пандемия от 2010 г. (ВИДЕО – БГ СУБ)

Измамата 11 септември (ВИДЕА)

Един от партньорите на Metabiota в проекта PREDICT е EcoHealth Alliance, чийто съветник по науката и политиката Дейвид Франц (https://www.organicconsumers.org/blog/david-r-franz-ecohealth-alliances-anthrax-era-biological-weapons-scientist) е произвел антракса, използван при атаките през 2001 г., докато е работил за Southern Research и си е партнирал с учени от Battelle.

Франц, бивш командир на Медицинския изследователски институт по инфекциозни болести на армията на САЩ, преминава от Форт Детрик на работа в Southern Research за Агенцията за перспективни изследователски проекти в областта на отбраната 👉(DARPA)👈 на Пентагона, която в периода 1999-2001 г. сключва договор с Advanced Biosystems (https://www.bizjournals.com/washington/stories/2002/08/05/daily52.html) за микрокапсулиран антракс (crime_and_justice/cops_and_crime/scientific-data-points-to-government-made-anthrax/html). Компанията Southern Research на Франц е подизпълнител по този проект. Партньорите му – Кен Алибек от Advanced Biosystems, бивш съветски учен в областта на биологичните оръжия, и Чарлз Л. Бейли (https://science.gmu.edu/directory/charles-bailey), друг бивш командир от Форт Детрик, подават през 2001 г. заявка за патент (https://patents.google.com/patent/US6649408B2/en) на технологията за микрокапсулиране на силиций. В статията си от 2012 г. в рецензираното списание Journal of Bioterrorism & Biodefense, „Доказателства за източника на антракса от атаката през 2001 г.“ (https://www.omicsonline.org/evidence-for-the-source-of-the-2001-attack-anthrax-2157-2526.S3-008.php?aid=10614), Мартин Е. Хю-Джоунс, Барбара Хач Розенберг и Стюарт Якобсен свързват съдебномедицинските доказателства за антракса от атаката с техниките за микрокапсулиране на Алибек, Бейли и Франц. Триото вероятно е създало антракса за атаката в завода на Battelle в Уест Джеферсън, Охайо. Както съобщи (https://unlimitedhangout.com/2020/05/investigative-series/head-of-the-hydra-the-rise-of-robert-kadlec) Уитни Уеб, Пентагонът е сключил договор с Battelle за „създаване на генетично модифициран антракс – задача, която е била контролирана от тогавашния ръководител на програмата за биологични оръжия на Battelle Кен Алибек“.

ПАНИКАТА ОТ ГРИП В УКРАЙНА ПРЕЗ 2009 ГОДИНА

Една от многото фармацевтични компании, които работят по договори с правителството на САЩ в украинските биолаборатории, е фармацевтичната компания Baxter.

През 2009 г., след като компанията едва не предизвика пандемия от H5N1, се появиха слухове, че Baxter е предизвикала грипната епидемия, която обхвана Украйна по-късно същата година.

В началото на февруари 2009 г. Baxter случайно комбинира високопатогенния птичи грип с грип H3N2, който обикновено заразява хората. Грешката е допусната в австрийските лаборатории на Baxter, а смъртоносната химера е разпространена сред подизпълнители в Чешката република, Словения и Германия. Заразата е открита – и човешкият живот е спасен – когато така нареченият (https://www.fiercepharma.com/vaccines/baxter-vax-products-contained-bird-flu-virus) „експериментален вирусен материал“ убива порове при тест, проведен от изследователи, които са смятали, че работят с обикновен сезонен грип. Baxter така и не обяснява какво се е случило (https://www.science.org/content/article/company-mum-details-flu-virus-mishap).

През следващия месец (март 2009 г.) започва пандемия от свински грип H1N1. Правителството на САЩ сключва договори с Baxter за производство на ваксини срещу свински грип въпреки инцидента със заразяването с H5N1. „По стечение на обстоятелствата“ на 28 август 2008 г. Baxter е подала:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

заявка за патент за своята ваксина H1N1.

Доказателство, че SАRS СоV2 и СОVID-19 не са нищо друго, освен една огромна и отдавна планирана лъжеизмама! Експерт по фарма патенти изобличи „новия вайръс“ и п^aндeмиятa: Д-р Дейвид Мартин (ВИДЕО)

Когато през октомври 2009 г. свинският грип засегна Украйна, неотдавнашният скандал с H5N1 на Baxter и техните лаборатории в Киев предизвика слухове:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

че всъщност H5N1 се разпространява чрез ваксини или въздушно пръскане.

Интересна част от историята на пандемията от 2009 г. е статията във Foreign Policy, в която се твърди, че „Юлия Тимошенко, украинският министър-председател и кандидат за президент, умишлено е раздухвала страховете от продължаващата епидемия от свински грип, за да подпомогне кандидатпрезидентската си кампания“. Изданието се подиграва с нейната „тотална паника по отношение на свинския грип, придружена от карантини, затваряне на училища, работата на аптеките“ и твърди, че „тя също така е забранила всички масови събирания и политически митинги – след като вече е провела своите.“ (Foreign Policy разкрива истинската си причина за атаката срещу Тимошенко, когато споменава нейното „угодничество на Русия по отношение на газовите сделки“.)

ЛЮБОПИТНИЯТ ПРОИЗХОД НА H5N1

Първото огнище на H5N1 при хора се появява в Хонконг през 1997 г., годината на така нареченото от британците „предаване на Хонконг“, когато суверенитетът над Хонконг е прехвърлен от Обединеното кралство на Китай.

Именно през тази „политически чувствителна“ (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7120366) година Кенеди Шортридж (https://alumni.uq.edu.au/story/1618/emeritus-professor-kennedy-shortridge), австралийски учен, директор на референтната лаборатория на Световната здравна организация (https://journal.culanth.org/index.php/ca/article/view/ca30.1.03/258) в Хонконгския университет, потвърждава случаи на високопатогенен птичи грип при хора.

30 000 българи готови да защитят достойнството, живота и здравето на народа ни казаха не на СЗО в България (ГАЛЕРИЯ)

Колегата на Шортридж – Юен Куок-Юнг (https://www.google.com/books/edition/130_Years_of_Medicine_in_Hong_Kong), посещава пациентите с H5N1 и разработва бърз диагностичен тест, известен като RT-PCR, за анализ на дихателните секрети на тези пациенти. Както е публикувано в медицинския журнал „Лансет“, за пръв път от хора с респираторно заболяване е изолиран вирус, който е изцяло птичи, и за пръв път ПСР тест се използва за бърза диагностика на такива пациенти в клинична среда.

Вирусът H5N1 в Хонконг през 1997 г. беше уникален във всяко отношение.

Списание „Тайм“ съобщава (http://content.time.com/time/subscriber/printout/0,8816,987857,00.html):

„В гена „H“, в точката, наречена място на разцепване, е открита мутация, която е същата като тази, открита в други високопатогенни птичи вируси… Вирусът… има области, които са идентични с части от [птичи] вирус, който порази пилетата в Пенсилвания през 1983 г.“

В „Лос Анджелис Таймс“ се съобщава (https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2004-feb-18-sci-flu18-story.html):

„Елементът H5 е от вирус в гъска. Елементът N1 беше получен от втори вирус в пъдпъдък. Останалите грипни гени са от трети вирус, също от пъдпъдъци.“

От 1975 г. Шортридж изучава как вирусите на птичия грип се разпространяват сред хората. Преди да открие H5N1, Шортридж предсказва с ужас появата му. Както съобщава Франк Чинг в статията „Птичи грип, ТОРС и отвъд“ (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7120366):

Още през 1982 г. Шортридж определя Южен Китай, където хората и домашните животни живеят в непосредствена близост, като „епицентър за възникване на пандемии“. Десет години по-късно той нарече Южен Китай „вирусна супа“ и предупреди, че пандемичният грип е зооноза, т. е. може да се предава от животни на хора, а през 1995 г. предупреди, че грипът в Южен Китай не може да се нарече точно „нововъзникваща“ инфекция, тъй като постоянно се крие. „Неуловима би било по-подходящо“, пише той.

Пример за склонността на Шортридж към подобни прогнози е статията му в „Лансет“ от 1995 г. „Следващият пандемичен грипен вирус“:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

 Любопитно е, че H5N1 се появява две години по-късно (през 1997 г.) в същия град, в който работи Шортридж – Хонконг.

По онова време естественото пренасяне на грип директно от домашни птици към хора се смяташе за толкова малко вероятно, че учените първо заподозряха, че причина за изключително неправдоподобната диагноза H5N1 е замърсяване от лабораторията на Шортридж (https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2004-feb-18-sci-flu18-story.html).

Как би се стигнало до това заразяване, ако Шортридж не е работил с H5N1 в лабораторията?

Списание „Тайм“ съобщава (http://content.time.com/time/subscriber/printout/0,8816,987857,00.html):

„В по-ранно проучване, проведено с голяма дискретност, неговата лаборатория е установила, че жителите на селски район в Хонконг имат антитела срещу всички известни вируси на птичия грип.“

H5N1 не е заразявал хора, докато този потенциал не е бил изследван в лаборатория в продължение на няколко години.

От 1990 г. Фаучи финансира усилията на Каваока и Фушие да накарат птичия грип да се прехвърли върху хората и тяхната работа е свързана с това, което Шортридж прави в Хонконг. В продължение на седем години преди появата на първото огнище на H5N1 при хора през 1997 г. Фаучи финансира изследванията на Каваока в Детската изследователска болница „Сейнт Джуд“ (https://reporter.nih.ghttps://reporter.nih.gov), а наставникът на Каваока там, Робърт Г. Уебстър, работи и публикува заедно с Шортридж (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8051729). Всяка година Уебстър прекарва три месеца в работа с Шортридж в Хонконгския университет – според този профил (https://www.nature.com/articles/nm1203-1445) на Уебстър, в който Каваока е споменат като негово протеже.

Най-зловещата връзка между лабораториите на Шортридж и Уебстър е, че най-близкият известен роднина на хонконгския H5N1 от 1997 г. е птичият вирус, поразил пилета в Пенсилвания през 1983 г. – който Йошихиро Каваока е изследвал. Според списание „Тайм“ (http://content.time.com/time/subscriber/printout/0,8816,987857,00.html):

Уебстър възлага на млад учен, Йошихиро Каваока, да се опита да разбере как вирусът [от 1983 г.] се е превърнал в такъв „горещ“ патоген. Каваока, който понастоящем е професор по вирусология в Университета на Уисконсин, Мадисън, сравнява генетичната структура на вирусите от първата и втората вълна и открива само една, изключително фина промяна в гена „H“. Двата вируса се различават само по един нуклеотид – един от 1700-те нуклеотида, които съставляват гена.

През 1997 г. Фаучи възнаграждава (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7120366) екипа на Шортридж и Уебстър за епидемията от H5N1, като създава и финансира Центъра за върхови постижения за изследване и наблюдение на грипа „Сейнт Джуд“ (https://www.niaidceirs.org/centers/st-jude-ceirs), който продължава да функционира и днес в САЩ, Канада, Бангладеш, Китай, Колумбия и Египет.

Уебстър е един от първите учени, занимаващи се с „придобиване на функции“, като през 1973 г. публикува успешно създаване на рекомбинантен вирус. Както пише Лайл Фърнли в „Преследване на диви гъски“:

„За да възникне грипна пандемия, е необходима нова форма на вируса, която да може да избегне имунните реакции, създадени от човешкото население по време на предишни грипни епидемии. Американецът Робърт Уебстър вече е доказал, че такива нови вируси могат да бъдат създадени експериментално в лаборатория – взел е вируси, получени от различни видове, и е заразил един животински гостоприемник – процес, който според Уебстър и неговите съавтори е подтикнал двата вируса да обменят генетичен материал и да създадат „рекомбинантни“ форми.“

Има и връзка с Фушие чрез неговия ментор в Медицинския център „Еразъм“ в Ротердам, Нидерландия, Ян Де Йонг, също колега и сътрудник на Шортридж и Уебстър.

Колегата и ментор на Каваока Робърт Г. Уебстър и колегата и ментор на Фушие Ян Де Йонг са първите учени извън Хонконг (https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2004-feb-18-sci-flu18-story.html), които получават проби от грипа H5N1 през 1997 г. от лабораторията на Шортридж.

Де Йонг често е сочен (https://www-nvmm-nl) като човека, идентифицирал хонконгския грип от 1997 г. като H5N1, но той го е направил с „набор от реактиви за всеки известен досега тип грипен щам“ (https://www.theguardian.com/theguardian/1999/aug/07/weekend7.weekend2), които са били пренесени от лабораторията на Уебстър в Мемфис в Националния център по грип в Ротердам.

Каваока и Фушие са от епохата след Конвенцията за забрана на биологичното оръжие, когато оръжейното използване на патогени се нарича евфемистично „изследване на функциите“, но техните по-възрастни колеги Де Йонг, Шортридж и Уебстър са навършили пълнолетие преди 1972 г. и техните ментори са били от епохата преди Конвенцията за забрана на биологичното оръжие, когато вирусолозите съзнателно и открито са конструирали вируси за военни цели.

Шортридж и Уебстър са обучени от Франк Макфарлейн Бърнет (https://www.journals.uchicago.edu/doi/full/10.1086/702857), който през 1940-те и 1950-те години е член на Комитета за разработване на нови оръжия и оборудване към австралийското министерство на отбраната. Федерацията на американските учени (https://nuke.fas.org/guide/australia/bw.html) изброява някои от най-смразяващите неща, които Бърнет препоръчва:

Бърнет… заяви, че Австралия трябва да разработи биологични оръжия, които да действат в тропическа Азия, без да се разпространяват в населените места с по-умерен климат.

„Конкретно за ситуацията в Австралия, най-ефективното противодействие на заплахата от инвазия от страна на пренаселени азиатски държави би било насочено към унищожаване с биологични или химически средства на тропическите хранителни култури и разпространение на инфекциозни болести, способни да се разпространяват в тропически, но не и в австралийски условия.“

… Бърнет твърди, че умереният климат на Австралия може да ѝ даде значително военно предимство.

„Основният принос на местните изследвания, що се отнася до Австралия, може да бъде интензивното изучаване на възможностите за водене на биологична война в тропиците срещу войски и цивилно население с относително ниско ниво на хигиена и съответно висока устойчивост към разпространените инфекциозни болести.“

[В] „Бележка за войната от биологична гледна точка“, в която се посочва, че биологичната война може да бъде мощно оръжие за защита на рядко населената Австралия… [той] призова правителството да насърчи австралийските университети да изследват области на биологичната наука, които са от значение за биологичните оръжия.

„Основното стратегическо приложение на биологичната война може да бъде да се направи преврат в почти победения враг и да се принуди да се предаде по същия начин, по който атомната бомба послужи през 1945 г. Използването му има огромното предимство, че не унищожава промишления потенциал на противника, който след това може да бъде превзет непокътнат. Откритата биологична война може да бъде използвана за принуждаване към капитулация чрез психологически, а не чрез преки разрушителни мерки.“

***

В доклад… Бърнет стига до заключението, че „в страна с ниски санитарно-хигиенни условия въвеждането на екзотичен чревен патоген, например чрез замърсяване на водата, може да доведе до широко разпространение“.

„Въвеждането на жълта треска в страна с подходящи вектори от комари би могло да се превърне в епидемия, която да доведе до инвалидизация, преди да бъдат установени мерки за контрол.“

[И] … „възможностите за атака срещу хранителните доставки в Югоизточна Азия и Индонезия с помощта на биологични оръжия трябва да бъдат разгледани от малка изследователска група“.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Конвенцията за биологичните оръжия от 1972 г. може и трябва да бъде прилагана, но досега не е. Тя просто променя изследванията на биологични оръжия от явни в тайни.

Макар че все още се финансира и провежда предимно от Пентагона (и ЦРУ, за което в. „Ню Йорк Таймс“ съобщи (https://www.nytimes.com/2001/09/04/world/us-germ-warfare-research-pushes-treaty-limits.html), че е участвало в изследванията на антракс преди нападенията от 2001 г.), днес изследванията на биологични оръжия са покрити със смокиновия лист на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на Антъни Фаучи, за да се поддържа имиджът на мирни, общественоздравни цели. Напълно възможно е целият спор около изследванията на Фаучи за „придобиване на функции“ да е сложна червена хватка и зад тандемите да стоят Пентагонът и/или ЦРУ.

Както съобщава World Socialist Web Site, предложението на Джо Байдън за военен бюджет за 2023 г. – повече от 2 милиарда долара на ден – съдържа огромна сума, която може да се използва за биологични оръжия:

„Рекордните 130 млрд. долара ще бъдат отделени за военни изследвания и разработки, включително хиперзвукови оръжия, биотехнологии и микроелектроника.

Други 40 милиарда долара от бюджета на ВВС ще бъдат предоставени на други агенции на класифицирана основа. Това е т. нар. „черен бюджет“, с който се финансират операции, за които разузнаването не докладва дори на Конгреса, да не говорим за американския народ.“

Освен това директорът на националното разузнаване иска класифициран бюджет в размер на 67.1 млрд. долара (https://www.dni.gov/index.php/newsroom/press-releases/press-releases-2022/item/2285-dni-releases-fy-2023-budget-request-figure-for-the-national-intelligence-program) .

Друга пауза във финансирането на изследванията за увеличаване на функциите не би била лоша, но тя няма да спре следващата пандемия. Обвинението на Фаучи е важно (https://www.davidmartin.world/attorney-general-document/), но дори и това не е крайната цел.

В крайна сметка трябва да разсекретим и съкратим (https://scamerica.substack.com/publish/post/51666823) бюджетите на Пентагона и ЦРУ и да работим за прилагането на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие.

Автор: Алексис Баден-Майер
Източник: Organic Consumers Association
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

ПО ТЕМАТА

Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса

ОЩЕ МНОГО ПО ТЕМАТА ТУК

Който желае може да се присъедини към групата
«Неваксинираната сперма е следващият биткойн»

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница