Григор Лилов: България е колония на три метрополии. Двойната игра на Борисов-ДПС между Изтока и Запада приключи. И съответно стават излишни

ГЕРМАНИЯ ИСКА САНКЦИИ СРЕЩУ КРЕМЪЛ
Двойната игра на Борисов-ДПС между Изтока и Запада приключи. И съответно стават излишни

Германското правителство официално предложи Европейският съюз да наложи санкции на руски лица и институции, отговорни за широкомащабно хакване на компютърната система на Бундестага, съобщи „Дойче веле”.
Тогава бяха откраднати 16 гигабайта данни, документи и хиляди разменени имейли между офиса на Меркел и парламента.
Ако бъде постигнато споразумение, планът, препоръчан от Берлин миналия месец, ще бъде първата употреба на режим на киберсанкции на ЕС, приет през 2017 г. Той включва санкции срещу виновните лица и замразяване на различни материални и финансови активи – техни и на отговорните за тази дейност институции.

През май генералният прокурор на Германия издаде заповед за арест срещу руския гражданин Дмитрий Бадин, за който „силно се подозира, че носи отговорност“ за нападението и който е „член на групата APT28″

Дмитрий Бадин е на 29 години. Хакер на служба в ГРУ.
Разследван е и от ФБР като ръководител на операцията по хакването на сървъра на Хилари Клинтън, както и кибератака срещу Световната допингова агенция.
Германия счита, че операцията срещу Бундестага е проведена от руското ГРУ (Главно разузнавателно управление).
Руското външно министерство остро протестира и отрече съпричастност на Москва към кибератаката

Предложението на немското правителство е изпратено на държавите-членки на Евросъюза. Според дипломатически източници то вече е одобрено от някои основни немски партньори в ЕС, вкл. страните от Бенелюкс и за изненада на някои – и Франция

–––––––
Родното правителство също ще трябва да вземе отношение по искането на канцлера Меркел.
Понеже проблемът е от важните в руската дипломация, нашите власти ще бъдат активизирани за ролята им на „троянски кон”.

Проблемът обаче е съществено важен и за Германия и ЕС.
Проруска позиция с обструкции ще струва много скъпо (в буквалния смисъл) на страната. Антируска е невъзможна за съюза ГЕРБ-ДПС. Разчекната поза (и вако, и тако) вече се разглежда като недопустима както от Запада, така и от Изтока.

Влошаването на отношенията между Берлин и Москва пряко засяга и България.
То е знак, че двойната игра на Борисов-ДПС между Изтока и Запада приключи.
И съответно и за Изтока, и за Запада станаха излишни!

–––––––

България е колония на три метрополии – Кремъл, Белия дом, Брюксел (Германия).
За да нарече президента правителството мафии, този акт е съгласуван с поне две от тях (президент и премиер у нас можеш да станеш, когато те одобрят в два от трите центрове, ръководещи колонията). За да започне широко отразяване на протестите продажна и доскоро покорна телевизия като bTV, важи същото условие. За да се активизират всякакви разноцветни политици, също е потърсено одобрение.
Разбира се, протестът е на нас, гражданите, но този протест щеше да бъде смазан безпощадно и крайно жестоко – така, както мутрите пребиват до смърт и се опиват от това. Не го смазват, понеже задграничните центрове на властта са оттеглили подкрепата си за Борисов-ДПС и вече открито ще ги погнат за такива брутални действия.
Премиерът имаше наскоро рожден ден – проверете и вижте колко „охотно“ за разлика от другите му лични празници го поздравиха колегите му от чужбина.
България влезе в чакалнята и засега никой не е поздравил премиера.
Георги Марков и Борисов може да си дрънкат за поздрави от Виктор Орбан, но са лъжци.
Разговорът беше във връзка с общи проблеми на ЕС и Ковида (възстановителния план), а не за Еврозоната. Няма как Виктор Орбан да поздрави някого за пътя към еврото, след като най-официално Унгария обяви в края на мин. г., че еврото е огромна стратегическа грешка.

  •  Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Свободно, нещастник!

ПО ТЕМАТА Румен Сорос активира С0VID геноцидът в България! По план (ОБНОВЕНА) Какъв е планът, който