ДОКЛАД: Провален трансфер на властта в Китай и преломна победа на суверенната група на Си Дзинпин над групата леви глобалисти (ВИДЕО)

/

Самият Мао Дзедун бе ръководител на Комсомола в провинция Хунан, преди да основе Комунистическата партия. А един от основателите му по-късно създаде троцкистко движение, така се е и наричало „Китайско Троцкистко Движение“.
Събитията на Тянанмън бяха инициирани от секретари на комсомолското движение.
Епидемията в Китай 2003 г. с вируса SARS доведе комсомолците на власт. Ръководителката на операцията У И бе обявена за човек на годината заедно с Кондолиса Райс от списание Таймс.
2020 г. на лице бе същата схема за трансфер на властта от Си Дзинпин в ръцете на левите глобалисти, съюзници на Демократическата партия в САЩ.

 

Николай Николаевич Вавилов – китаевед,
– Старши аналитик в Института за системно-стратегически анализ с директор Андрей Фурсов;
– Заместник Генерален секретар на „Асамблеята на народите от Евразия“;
– В продължение на десет години учи и работи в различни региони на Китай;
– 2013 до 2015 година работи в китайската държавна информационна агенция Синхуа.

Доклад: „Провален трансфер на властта в Китай и преломна победа на суверенната група на Си Дзинпин над групата леви глобалисти“

За събитията, почнали през 2020 година, ще започнем по-отдалече, ще се пренесем век назад, когато през 1920 година бе основан Социалистическия съюз на младежта. Той не е, както беше у нас. Той е автономна политическа организация и има почти 100-летна история. При това е основан година преди Комунистическата партия. Самият Мао Дзедун бе ръководител на Комсомола в провинция Хунан, преди да основе Комунистическата партия. А един от основателите му по-късно създаде троцкистко движение, така се е и наричало „Китайско Троцкистко Движение“.

Събитията на площад Тянанмън от 1989 година бяха инициирани от секретари на комсомолското движение „Нов демократически съюз на младежта“, в което даже не бяха сложили думата „комунистически“ и то просъществува 20 години при Мао Дзедун. Именно негова е идеята за „Нова демокрация“, че националната буржоазия не се явява противник на пролетариата.

Сега за събитията от 1-та крупна епидемия в Китай преди 17 години 2003 – 2005 година с вируса SARS. Най-интересното е, че тя доведе до смяна на върховната власт в Китайската Народна Република. Бе обявена ден след като Ху Цзинтао бе избран за генерален секретар на Комунистическата партия на 16-я конгрес на КПК, но в неговите ръце не бе прехвърлена върховната военна власт. В страната значителна част от военното ръководство беше против връщането на пълната власт към Комсомола, разбирайки неговата дълбока анти армейска ориентация. Ако изучим състава на актьорите, непосредствено приемащи решения, които ръководеха операцията по ликвидиране на епидемията, ще видим, че непосредствения ръководител беше някой си Ма Сауей, Заместник Председател на Комитета по здравеопазване. Той 17 години стоеше на този пост до тази епидемия, по време на която стъпи на поста Председател. Непосредствено ръководство по ликвидиране на епидемията SARS и свалянето на тогавашния Генсек Цзян Цзъмин от поста Председател на Централния Военен Комитет на КНР, ръководеше У И, вицепремиер, била е ръководител на комсомолската организация в Ухан и се занимаваше с установяване връзки със Съединените Щати. Тя бе обявена за човек на годината заедно с Кондолиса Райс и Ангела Меркел от списание Таймс. С други думи – заслужил политически лидер глобалист. В резултат, през 2003 година военната власт, с която Цзян Цзъмин не искаше да се разделя, все пак мина в ръцете на Ху Цзинтао, бивш секретар на Комсомола.

Същото наблюдаваме и сега. През 2020 година епидемията започна в Ухан. Нейни действащи лица, дори на най-ниско ниво, бяха ръководители на Комсомола. И Тянанмън и SARS-2003, и днешните събития имат непосредствено отношение към китайския Комсомол. Неговите ръководители имат много тесни връзки с Демократическата партия на САЩ, включително самият Ху Дзинтао. Те са творци, създатели на единната икономическа система между КНР и САЩ. Когато говорим, че Байдън е човек с интереси в Китай, той е човек с интереси в комсомолската корпорация, има тясна връзка между демократи и комсомолци. Те имат своя символика, силно отличаваща се от комунистическата. По брой членове, 900 милиона, са съпоставими с членовете на комунистическата партия.

Какво стана през март. Ситуацията с локдауна бе толкова критична, че буквално пред очите ни започна да унищожава китайската икономика. Кметът на Ухан в управляваната от комсомолците провинция Хубей, бивш ръководител на Комсомола и потенциален приемник на Си Дзинпин е Ху Чунхуа. На лице е очевидно съвпадение на схемата за трансфер на властта с принудителното ѝ сдаване от армейската групировка, оглавявана от Си Дзинпин, в ръцете на левите глобалисти, съюзници на Демократическата партия в САЩ. Но в отличие от събитията през 2003 година, сега Си Дзинпин използва този опит и потуши опита за трансфер на властта в средата на годината. В „Операцията по ликвидиране на коронавируса“ взе непосредствено участие Народно-Освободителната Армия. В Ухан бяха изпратени 5000 военни. Това бе пълноценна военна операция. Вижте хора с оръжие и медицинско облекло по улиците в Ухан, да трепят вирусите:

ВИДЕО

 

 

И сега виждаме, че „психическата“ коронавирусна епидемия в Китай е с нулева статистика. 15 октомври проведоха масово тестване в Цзиндао, 10 милионен град, намериха само 12 заразени и свалиха Председателя на Комитета по здравеопазване.

Тоест, от безумното нарастване на статистиката в първата половина на годината, блокиране на градове с десетки милиони, втората половина на годината няма дори един заразен. След което бе осъществена втора вълна политически репресии, срещу които реве Западът. В Китай са арестувани 2000 ръководители, 18 от тях на ниво зам.министри. Сменен е 1/3 от губернаторския корпус, 10 вицегубернатори, плюс началници на полицията, 2 от които пак от Ухан. Арестуван е заместник министъра на националната сигурност. Сменени са 6 министри, в т.ч. на правосъдието, на селското стопанство, ключово за китайско-американското сътрудничество, там министърът бе от 10 години, още от Ху Дзинтао. Сменен е министъра на промишлеността и информатизацията, който преди това оглавяваш предприятие в Хубей, провинцията на Ухан. Вследствие от работата на Централния Комитет по Контрол и правоохранителните органи, бе проведена огромна чистка, в резултат на която през август Китай се отказа от политиката на коронобесието и обяви, че там няма Ковид. Няма даже и остри респираторни вирусни заболявания. Тук говорят, че е заради дисциплината, маските, санитарните обработки. Има такива наивни мнения, които смятат, че в Китай това е победено действително. В съседна Корея, къде по-стерилна страна, по-развита социално – 150 умрели месечно. В Япония само в Токио – 600 случая, в Малайзия 300 случая в ден. Всички тези страни са със същия климат. В Китай на държавния медиен и пропагандистки апарат е дадена ясна команда, те я изпълняват, виждайки сменения вектор към суверенната сила на Си Дзинпин, че епидемията е преодоляна и повече я няма.

Резюме: Очевидно, че в Китай се планираше трансфер на властта чрез натиск върху Си Дзинпин от страна на групата приемници от Комсомола и близки към Демократическата партия на САЩ. Си Дзинпин използва 1. Народно-Освободителната Армия за ликвидация на ситуацията и 2. Апаратът на Централния Комитет по Контрол, възглавяван от неговия земляк Чжао Лецзи. Мащабната партийна чистка още не е завършена, защото продължават ротациите. Готвят се за конгреса през 2023 година, който ще бъде ключов за Си Дзинпин – или ще бъде избран, или няма да продължи 3-ти срок като ръководител на компартията. Да припомним, че през 2018 година чрез поправка в Конституцията Си Дзинпин получи право неограничено време да заема поста Председател на КНР.

Сега за суверенната група на Си Дзинпин.

Работата е в това, че в резултат на десния завой, осъществен от Дън Сяопин, така наричания китайски НЕП, с преминаването от планова към пазарна икономика, загубиха властта си и левите радикали маоистите, и суверенната група.

Каква е тази група? Когато Китай бе освободен от Народно-Освободителната Армия, в северозападен Китай, с непосредственото участие на Съветския Съюз, чрез Червената армия бе създадена групата на Гао Ган, когото наричаха китайският Сталин, имащ непосредствени и тесни контакти със Съветския Съюз и ръководството на РККА и в тази група влизаше Си Чжунсюн – бащата на Си Дзинпин. Той унаследи тази позиция, близка към северозападния Китай и сега, в това число и заради нея протича дълбок интеграционен процес с Русия. В опозиция на Си Дзинпин се намира проамерикански комсомолски блок, който практически напълно контролира Държавния Съвет на КНР, а премиер министър е Ли Къцн, бивш Първи секретар на Комсомола. Първият вицепремиер Хан Чжен е ръководител на комсомолската организация в Шанхай. Ху Чинхуа, когото смятат за заместник на Си Дзинпин също е бивш Първи секретар на Комсомола. И всички останали вицепремиери, с изключение на Ван Юн, който курира космоса, са произлезли от ръководни постове в Комсомола и непосредствено свързани с Демократическата партия в САЩ. Съществува синхрон между Демократическата партия и Комсомола, например с идването на Бил Клинтън, в Политбюро на ККП влезе Ху Цзинтао, идващ от пост в низовата по същество Тибетска организация на партията.

Сега Си Дзинпин блокира комсомолската група. Това обаче още не е завършено. Ние виждаме по неговите действия в Хонг Конг и други места, че победата на Джо Байдън не го е смутила, продължава да действа по своя курс и ще върви към по-нататъшно изостряне. Той единствен от всички китайски ръководители е кадрови военен с военно звание. Неговият път в политиката ще бъде военен. Затова до 2035 година суверенната група на Си Дзинпин така или иначе ще бъде въвлечена във всякакви конфликти, в това число и в противопоставяна на САЩ. На първи етап това ще бъде хибридно противопоставяне. Ние го виждаме в безпрецедентно твърдите му изказвания във връзка със 70 годишнината от войната им срещу САЩ в корейската война. Така са настроени и военните елити на Китай, които нямат нищо общо с приморските провинции, развили се в годините на взаимодействие със Запада. Те няма да изпитат удари по собствената основа на властта, ако такава война започне на територията на Китай.

  • Олег Костадинов, Яндекс

ПО ТЕМАТА

ВИДЕО: Има ли пълзящ преврат в Китай ?

 

Китай: Биологичното оръжие COVID-19 е разпространено в Ухан от военни на САЩ | Бивш US разузнавач: COVID-19 е с американски произход

 

Как Бил Гейтс спонсорира разработката на коронавируса

 

Проф. доктор на медицинските науки: COVID-19 е изкуствено създаден вирус, – биологично оръжие с изключително добро качество

 

Д-р Пламен Пасков: “Коронавируса е чист биоинженерингов тероризъм“ (ВИДЕО)

 

Норвежки учен: Коронавирусът е получен по изкуствен път

 

Край на споровете за произхода на COVID-19! Той е изкуствено създаден в САЩ през 2015 г.

 

Тайната история на коронавирусното биооръжие

 

Край на споровете за произхода на COVID-19! Той е изкуствено създаден в САЩ през 2015 г.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Китай прилага “цивилизационен кодекс“ за да разшири контрола (ОБНОВЕНА) Китай официално узакони Системата за социален рейтинг

 

Ако си мислите че след СОVID-19 всичко приключва тънете в заблуда! Това е просто началото! На края… Какво следва след С0-VID и какво крият? Голямото зануляване и… (ВИДЕА)

 

Последно от ВИДЕО

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница