Да се ваксинира или да не се ваксинира е гражданско право, личен избор на всяка личност 

/

 

КАК НЕКАЧЕСТВЕНАТА ВАКСИНА ПРОТИВ ПОЛИОМИЕЛИТ НА КОМПАНИЯТА CUTTER ПРЕЗ 1955 Г. ЗАРАЗИ 40 ХИЛЯДИ АМЕРИКАНСКИ ДЕЦА

Кои са причините за недоверието във ваксините и защо броят на антиваксърите постоянно расте

Защо американският президент подкрепя движението на антиваксърите

Защо Дания, Япония, Ирландия и Колумбия почти не се ваксинират

След войната американците се страхували от полиомиелита повече отколкото от атомна бомба. В рамките на първата в страната масова програма за ваксиниране срещу това заболяване през 1955 г. били ваксинирани над 200 хиляди деца.
След известно време станало ясно, че някои ваксини на компанията Cutter Laboratories по грешка съдържали активния вирус; 40 хиляди деца се разболели от полиомиелит. Тази компания иззела своята ваксина но много деца се оказали парализирани, имало и смъртни случаи.

Заради тази ситуация недоверието към ваксините се засилва през следващите години. Последвал съд и изплащане на обезщетения.

Ваксините и аутизмът, 1998 г.

Към края на 20 век движението на антиваксърите събра солиден брой привърженици. Едно от изследванията, направени по това време, се превърна в ключово за масовото отказване от ваксиниране.

Има твърдения, че неговите резултати са отхвърлени, но кой ли им вярва.

Авотрът на изследванетео е Ендрю Уайкфилд, британски лекар, който със съавтори публикува в медицинското списание The Lancet резултатите от своето изследване. В него той твърди, че ваксината ММR – комбинираната ваксина против морбили, епидемичен паротит и рубела, която се инжектира на деца на 18 месеца, а след това – повторно на четири години, може да доведе до аутизъм. Това изследване и днес тревожи умовете на много родители. Доверието към тази ваксина така и не е възстановено.

Уайкфилд е изключен от медицинската общност в Англия; той заминава в САЩ, където снима документален филм за вредата от ваксините. В него той доказва, че Центърът по контрол и профилактика на заболяванията в САЩ прикрива страничните ефекти от ваксината MMR. Той намира своята аудитория в лицето на президента Д. Тръмп.

2010 г. – странични ефекти от ваксината срещу човешкия папилома вирус

През 2007 г. в целия свят беше задействана програмата за ваксиниране против човешкия папилома вирус, който се предава по полов път и предизвиква някои видове рак на шийката на матката. Започнаха масово да ваксинират девойки. В България също се проведе агресивна кампания, в която помня, че участва актрисата Силвия Лулчева, която упоително призоваваше девойките да се ваксинират.

В чужбина и у нас бяха отбелязани случаи с ужасни странични ефекти от ваксината, включително и смъртни.
В началото на нож приеха тази програма консервативните религиозни групи, които твърдяха, че ваксината ще предизвика сексуална разпуснатост.

Тази вълна засегна много страни; информацията за негативните последици от ваксинирането плъзна по света, особено са настроени срещу ваксините Дания, Япония, Ирландия, Колумбия. Ваксинирането в Япония и Колумбия както и преди е ниско – 5%.

Как смъртта на Осама бен Ладен „предизвика“ взрив от полиомиелит, 2011 г.

В мисията на американците по следенето на лидера на Ал Кайда Осама Бен Ладен участва и пакистанският лекар Шакил Африди. През 2011 г. той започва да ваксинира хора против хепатит В в пакистанския град Аботабат. Тази ваксинация беше част от плана на ЦРУ по събиране на ДНК на живеещите в жилищния комплекс, където предположително се крие Бен Ладен.

Ролята на Африди възмути много пакистанци и той беше осъден на 33 години затвор, в обвинение за държавна измяна.

Пакистанските талибани използваха този прецедент за пропаганда против ваксините, обвинявайки служители на здравеопазването в шпионаж. На следващата година 70 медици бяха убити, преследванията на лекари продължават и днес. През 2019 г. властите в Пакистан бяха принудени да спрат кампанията по ваксиниране от полиомиелит, защото продължаваха да нападат лекари.
Угодните на властта СМИ твърдят, че в страната поради спряното ваксиниране „избухнал“ взрив от полиомиелит.

Превод: PACПEP

Щатски съд призна връзката между ваксините и аутизма:

Карантинни лагери (на смъртта), за всеки неваксиниран или заподозрян, че здравето му не е стабилно. Помислете за напускане на градовете! (ВИДЕО)

Последно от БЪЛГАРИЯ

Фейсбук страница