Денис Родман: „Защо грабим, защо крадем… Ние не сме шибани животни!”

 

Бившата звезда на НБА Денис Родман, публикува силно съобщение в Instagram в неделя вечер, в отговор на продължаващите безредици след смъртта на Джордж Флойд, умрял при задържане в Минесота от полицейски служител.

„Защо грабим, защо крадем?“ каза Родман, който припомни за разрушителните бунтовете в Лос Анджелис през 1992 година. (става дума за расовите вълнения след побоя върху Родни Кинг в нетрезво състояние)

Той добави: „В момента имаме твърде много проблеми. В момента това е лошо, но всички трябва да се съберем и да се опитаме да си помогнем, да се опитаме да преодолеем цялата тази ситуация. Моля, моля ви, разберете, трябва да живеем заедно. Ние сме хора, не сме шибани животни. Ние сме хора.“


*Родни Глен Кинг (2 април 1965 г. – 17 юни 2012 г.) е американски строителен работник, превърнал се в писател, след като преживял побой от полицейска служба в Лос Анджелис. На 3 март 1991 г. Кинг е пребит от служители на LAPD след преследване с висока скорост, по време на ареста му за шофиране в нетрезво състояние на I-210.

Изследванията показват, че е бил пиян и надрусан по време на инцидента.

Демократът Джордж Холидей, заснема инцидента от балкона си и изпраща кадрите до местната информационна станция KTLA: 85 (свързана с демократите). На кадрите ясно се вижда, че невъоръженият Кинг е на земята и е бил пребит след първоначално избягване на ареста. Инцидентът беше обхванат от новинарските медии и предизвиква расовите вълнения, както ги наричат тогава.

Родни Кинг не е съден за това, че е карал пиян и надрусан. Всеки опит да бъде съден е щял да бъде определен като „отмъщение на расисти“ спрямо него. Като за капак, градът му изплаща компенсация от 3,8 милиона долара, както и 1,7 милиона долара адвокатски хонорар.

Q Post Bulgaria

Dennis Rodman: ‘Why are we looting, why are we stealing…We’re not f*king animals’

 

Последно от СВЯТ