Децата не се разболяват сами, а изразяват емоционалните конфликти на родителите

 

Един от първите въпроси, който си задава човек открил метода – БиоНевроЕмоция, е какво се случва със заболяванията и симптомите, от които страдат децата? Имат ли те подсъзнателни конфликти, чрез които се разболяват или преживяват нещо друго?
Отговорът е: Разбира се, че и те идват със своите подсъзнателни конфликти, които обаче започват да отработват след началото на съзнателния си живот, който Биологично погледнато, започва от 14-тата година нагоре. Преди тази възраст, децата се подготвят за този момент и си имат техни „проблеми“, свързани с неудовлетворени основни нужди като хранене, сън, обличане, игри, оценки в училище.

Разполагаме с все повече информация за това, какво чувстват децата и какво изпитват във всяка възраст, и много хора се съгласяват с факта, че на емоционално и информационно ниво, майката и детето са напълно свързани, 9 месеца преди зачеването, докато детето навърши 7 години. Точно по тази причина много деца се разболяват, когато биват оставяни в ясли и детски градини, майката се емоционира и от това нейно състояние, детето й развива симптоми. До 7 годишна възраст мозъка на детето работи на тета вълни, което означава, че то записва абсолютно всичко в подсъзнанието си от обкръжаващата го среда и когато стане голям и зрял човек ще проектира всичко това в живота си без дори да има спомени за тази запаметена в него информация (така възникват трудните ситуации и болести в живота, без да си даваме сметка за какво ни се случват).
Автори като Лора Гудман, твърдят, че децата до 3-годишна възраст приемат на 100% емоционалното състояние на майката. Споделят цялото си емоционално поле с нея, така че детето Живее емоциите на майката като свои, защото до този момент, то все още не прави разлика между себе си и майка му.
Затова децата до 3 годишна възраст включително, зависят на 100% от емоциите на майката и от всичко, което тя преживява, след това до седмата година тази зависимост се запазва, но постепенно започва да намалява.
Децата отключват симптоми (болести) въз основа на емоциите на майката, като например: нейните радости, страхове, разочарования, болки, тъга, гняв, нейните притеснения и най-важното – какво „не се казва“ и какво „не се изразява“.
Тези симптоми се отключват в детето, което играе ролята на спасител за нея, нещо като благодарност за всичко, което тя прави за него и от друга страна като огледало, в което майката да види, своето емоционално състояние. За това казваме често, че децата са учители, от които родителите могат да се учат, но се получава обратното, че родителите все поучават децата си, вярвайки, че те не знаят нищо.

В Бионевроемоция, знаем, че съществува период, който наричаме „Проект на живота“, включващ 9 месеца преди зачеването, зачеването, 9-те месеца от бременността и периода до 3-тата годинка на детето включително, в който се записват множество програми, които ще се развиват през целия му живот. Например това дали сме желани или не в този период се записва цялата информация за ситуацията на семейството към този момент, записват се всички емоции на майката, нейните конфликти, съмнения, социалните и исторически ситуации на мястото, където сме. Записва се Цялата информация от 9 месеца преди зачеването, по време на бременността и раждането, информация за това как сме стигнали до този свят, как сме били приети като бебета и всяко едно от преживяванията ни като деца, както и тези на нашата майка.

До седем години децата са автентична емоционална гъба и записвачка на информация, тъй като все още нямат напълно развит неокортекс, те са особено чувствителни към емоциите, които са техен естествен език и също ги възприемат по чист начин без никакво умствено замърсяване.
Ето как децата чрез болестите и симптомите, които преживяват заради родителска неосъзнатост, отразяват нашите собствени неосъзнати конфликти, като най-любящи огледала. Дете, което често го боли корема, изразява затрудненията на майката да „смели“ нещо, което й се случва. Дете, което се разболява от бронхит или астма, директно съобщава за токсична и задушаваща среда в дома. Затрудненията на родителите да чуват определени неща в най-близката си среда, могат да предизвикат чести възпаления на слуха при детето. В повечето случаи е раздразнението на майката, че чува нещо, което не иска да чува или не чува нещо, което иска да чуе и т.н.

Оставяйки вината на страна, ако искаме да помогнем на малките ни деца да бъдат по-здрави, ако желаем да избегнем ненужното им страдание, нека се постараем да бъдем Емоционално интелигентни, спрямо самите нас, децата ни и всички, с които общуваме. Можем да направим това, наблюдавайки и осъзнавайки емоциите ни, да се научим да се изразяваме правилно и да споделяме как се чувстваме, да говорим, да търсим помощ, когато ни е нужна, но преди всичко, нека не се преструваме, че нищо не се случва. Защото те, децата, възприемат и усещат от своята невинност много повече, отколкото можем да си представим. Те са готови да ни показват всичко това неуморно, затова са и наши Учители, така че ние да приемаме възможността, която животът ни дава, за да израстваме и да поемем отговорността върху самите нас като едни Истински Зрели хора. Трябва да се научим, да си позволяваме да им споделяме как се чувстваме, както и да ги питаме те как се чувстват, по този начин те ще могат да различават това, което е наше и което е тяхно. Така, самите те се учат от нас да започнат да изразяват свободно своите емоции, които иначе задържат и проявяват в симптоми. Да си наистина добър родител е еквивалент на Емоционално Интелигентен Човек.

В редки случаи, се случва при работа с майката да не открием нищо свързано с проблемите на конкретно дете. Това разбира се има своето обяснение, защото децата изразяват семеен конфликт, който идва от други членове на семейството (баба, дядо, прабаба и прадядо). Винаги, когато се ражда дете с вродено заболяване, това очевидно не е лично негово.
В такъв случай е нужно да се изследва цялото генеалогично дърво, за да разберем какво точно е дошло да поправя детето в рода, свързано с тази болест. По този начин се освобождава детето, както и целия семеен клан.

Всичко, което се случва с бащата също влияе на детето, но чрез емоциите на майката, към и от бащата. Това означава, че ако например бащата е безработен, но майката не се чувства притеснена, защото вярва, че мъжа й скоро ще намери работа, защото вярва, че това са неща, които се случват и това не е краят, дори бащата да се чувства много разочарован, да се страхува от недостиг или дори да е депресиран, тогава детето няма да почувства и попие тези емоции, защото майката е спокойна. И обратно, ако майката изживява тази същата ситуация с неспокойство, мъка и страдание, детето ще изживее този стрес като свой собствен и ще го изрази чрез симптоматика в тялото си, което е прекият биологичен начин, децата да изразяват емоциите си, особено когато все още не могат или трудно говорят.

Точно, както майката е отправна точка от зачеването до 7 години, така и бащата ще бъде ключов фактор от 7-мата до 14-тата година. Важно време за обучение, което е свързано с ограниченията, условната любов и последствията от нашите действия. Също така период, в който се учим на правилата в живота, да почитаме авторитетите и да общуваме в обществото.
След 7 годишна възраст, детето започва да се интересува повече от дейности свързани с бащинската роля и тогава зависи от неговото емоционално състояние. Фигурата на бащата е тази, която помага да се раздалечи това сливане с майката, което от своя страна позволява на детето да бъде по самостоятелно и зряло.

Въпреки че и двамата родители влияят и проектират собствените си емоции в децата им, е установено, че процентът на влияние върху децата е 80% за майките и 20% за бащите.
Ето затова е много важно да изградим едно осъзнато общество, което да отглежда осъзнати и здрави деца.

Установено е, че ако майката и бащата се карат ожесточено, детето соматизира тези емоции и се разболява от пневмония или грип. Също така, ако например майката мрази работата си, детето има проблеми с ръцете, възможно е често да ги наранява. Ако на майката й е писнало да слуша оплаквания и критики, детето започва да има проблеми със слуха и т.н.

Най-важното, което трябва да знаем, е това, че веднага след като майката и бащата разрешат емоционалните си конфликти, детето оздравява и се чувства щастливо.
Именно тук влиза в ролята си Бионевроемоция, която има за цел да помогне на тези родители, които не успяват сами да се справят с локализирането и трансформирането на емоционалните им конфликти.

Има поведения и симптоми, идващи от периода „Проекта на живота“, има поведения и симптоми, идващи от Трансгенерацията, както има поведения и симптоми идващи от Синдрома на „Призрака“ (термин нямащ нищо общо с буквалния смисъл на думата призрак – това са наследени тежки информации, емоционални конфликти от починали наши близки преди нашето зачеване и раждане).
Затова, майки и бащи, променете въпросите, които си задавате по отношение на децата ви, запитайте се, какво се случва с вашите емоции, че детето ви да се разболява, а не досегашните вярвания – какво направи детето, че да е болно.
Наблюдавайте ден по ден какви емоционални конфликти преживявате, анализирайте неизказани неща, блокирани емоции, страхове, обиди, вина и т.н. Тежестта на симптома отговаря на размера на проблема, който трябва да бъде разрешен във вас.

Обикновено родителите се притесняват, водят децата си на лекари, купуват скъпи лекарства и дори пътуват до други страни, за да намерят решение, когато проблемът е сериозен.
Призоваваме тези родители, да анализират какви емоционални преживявания са имали месеци, седмици или дни преди детето да се „разболее“ и там те ще намерят своя отговор, за симптомите на детето си.
В този момент те ще Осъзнаят какво ще трябва да променят в тях самите, за да се излекува детето.
Ако детето е родено болно, тогава те трябва да анализират какъв конфликт са „отпечатали“ върху детето при зачеването му, да анализират отношенията между бащата и майката, да анализират притесненията си, страховете, негодуванията, всичко.

Осъзнатите Емоционално интелигентни родители се радват на здрави и щастливи деца, които Създават един Нов, Красив и Щастлив свят без болести и страдания. Вие избирате.

  • Източник: БиоНевроЕмоция – България

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница